Amikor a fekete piros


Nagy Erika  2010.11.19. 6:11

Egy papucsférj nagyon megelégeli a házasságban betöltött szerepét és elmegy a pszichiáterhez.

Megtudja tőle, hogy az egész azért van, mert nincs kellő önbecsülése, nagyon kevésre tartja magát, és ezen változtatni kell. Ehhez segítségként kap is rögtön egy könyvet. A fickó a hazaúton végig lázasan olvas és szívja magába a tudást. Amikor hazaérkezik, rögtön nekiesik a feleségének: – Na, idefigyelj! Mostantól minden megváltozik! Én vagyok a ház ura, és te azt teszed, amit én parancsolok. Most azt akarom, hogy azonnal készíts nekem egy pompás vacsorát! Utána, hogy azt megettem, egy ízletes desszerttel fogsz meglepni! Aztán eresztesz nekem kellemes fürdővizet, hogy a kádban kipihenhessem magam! Végül pedig, mit gondolsz, ki fog szépen felöltöztetni és megfésülni engem?
– A temetkezési vállalkozó.

Viccnek elmegy, de a valóságban is ilyenek a papucsférjek?

Semmi rossz nincs abban, ha a társunk érdekeit a sajátunk elé helyezzük, de bevallom, ez számomra csak akkor szimpatikus, ha a férfi ettől nem válik papuccsá. Az sem tetszik, ha a férj erőszakosan szeretné uralni élete párját. Az én életemből kimaradt az, hogy a férjem elvégezze helyettem a házimunkát. S ha néha-néha meg is tette volna, attól még nem tartottam volna papucsnak. Csak egy érző embernek, aki megembereli magát, hogy egy kis terhet levegyen a vállamról. S még csak nem is gúnyoltam volna a háta mögött a megalázó jelzővel.

Bevallom, nekem soha nem tetszettek azok a férfiak, akiknek ha azt mondom a feketére, hogy piros, akkor ő azonnal helyesel. A férfi legyen férfias, ne kössön maga elé kötényt, ne álljon ablakmosóval havonta az ablakban, ne mossa ki az alsóneműmet, de amikor szükséges, tudja, mi a kötelessége. Úgy, ahogy én is tudom az enyémet.

S hogy ki az abszolút papucsférj? Az, akinek otthon keveset szabad, de amit szabad, azt muszáj.Hozzászólások

AI, 23. 11. 2010 13:35:18 papucs???
ebből egyáltalán nem derül ki hogy a szerző szerint végülis ki a papucs??? én szívesen segítek a feleségemnek a házimunkában ablakot is mostam d enem sikerült elég szépen. így még egyszer át kellett mosni ezúttal már a feleségemnek. akkor most én papucs vagyok??? papucs az a férfi aki segít a feleségének a házimunkában??? aki esetleg megfőz vagy jobban főz mint a neje???
    
Sanyi, 23. 11. 2010 23:49:48 Re: papucs???
"Az én életemből kimaradt az, hogy a férjem elvégezze helyettem a házimunkát. S ha néha-néha meg is tette volna, attól még nem tartottam volna papucsnak" - szerintem ez az idézet a szövegből válasz a kérdésedre! Olvass figyelmesebben ;)
        
AI, 24. 11. 2010 09:34:27 Re: Re: papucs???
kedves sanyi, de igen, figyelmesen olvastam, nem is lehet egy ilyen rövid írást máshogy... én ezt írtam, hogy "én szívesen segítek a feleségemnek a házimunkában ablakot is mostam d enem sikerült elég szépen. így még egyszer át kellett mosni ezúttal már a feleségemnek. akkor most én papucs vagyok??? papucs az a férfi aki segít a feleségének a házimunkában??? aki esetleg megfőz vagy jobban főz mint a neje??? " még egyszer kérdem papucs az aki segít a feleségének??????????
@


Kapcsolódó cikkek

Igen, drágám!

Jády Mónika

Igen, drágám, minden úgy lesz, ahogy te akarod!

2010.11.30.   


Brit papucsférjek

Kabók Zita

A papucsférj státusz a briteknél sem ritka, bár itt kicsit másképpen nevezik.

2010.11.29.    3


Ki a papucsférj?

Halász Kata

Papucsférj: A feleség által ugráltatott, szolgalelkű, pipogya férj...

2010.11.24.  4   


Játszmák

Dráfi Emese

Sokáig azt hittem, hogy a papucsférjek, akik fejüket igába hajtják, sajnálatra méltóak.

2010.11.18.  19    3


Egy szoknya, egy nadrág

Wolner Annamária

Avagy ki viseli otthon a papucsot?

2010.11.15.    5


Papucsrapszódiák

Takács Anita

Papucsnak nevezik azokat a férjeket, akik alárendelten élnek erélyes feleségeik mellett.

2010.11.13.    4

A rovat további cikkei

Kinek jó?

Jády Mónika

Vannak férfiak (nők is, de most nem róluk van szó), akik kényelmi okokból vállalják felnőttként is a „gyerekstátuszt”.

2010.11.8.    3