Angol sorozat – kezdőknek (4)


Kabók Zita  2008.8.25. 8:06

Avagy hogyan randiznak a britek?

Uraim, sajnos ez esetben a nyugat-európai hölgyek „előnyt” élveznek hímnemű társaikkal szemben. Mert azt már hallottam, hogy az angol fiú randevút kért a magyar lánytól, de fordított esetről talán még csak egyszer. Bár, hogy őszinte legyek még egyetlen magyar barátomnak sem „támadt gusztusa” egy angol nőre. Csak egyszer kell végigsétálnunk egy forgalmas városközpontban szombat éjszaka és nem lesz nehéz kitalálni, hogy miért. Hogy is fogalmazzak? Az angol nők többsége sokszor eléggé fura alakot és viselkedésmódot ölt ilyentájt.

Kezdjük ott, hogy két tucat make-up teszi az arcukat színesebbé, pár számmal kisebb selyemruhácskájuk fel-fellibben az esőben vagy szélben, és nemigen takar sokat, így a kisebb-nagyobb ki- és bedudorodások is közszemlére kerülnek.

A dohányzás Angliában már csak a munkásosztály kiváltsága, de az italozás még mindig a virágkorát éli és a lányok körében is közkedvelt. Így, ha besétálunk egy szórakozóhelyre az éjszaka közepén, ne lepődjük meg, ha nem mindennapi látvány fogad majd bennünket.

De vajon mit várhatunk az angol fiúktól? Nos, hölgyeim, ezen a téren se számítsunk (a legtöbb esetben) jobbra! A férfiak többsége az italozást kedveli és nem biztos, hogy egy romantikus vacsorára szeretne meghívni bennünket. Az angol nemzet számára a jókedv, a kacagás, a mulatság egyenlő az alkoholszint emelkedésével, tehát ne szőjünk túl merész reményeket! Jól gondoljuk meg, kinek adjunk be a derekunkat! Ha szeretjük a vékony, fiatalos férfiakat, akkor az angolokról máris lemondhatunk. Mert többségük bár kisportolt, mégis mackós alkatú vagy pocakos és öregebbnek néz ki, mint amennyi valójában. Ja, és nem utolsósorban, lemondhatunk a hajas babákról is, mert az angol férfiak többségét kopasz változatban „gyártották”.

Mit is várhat a lány, ha egy angol ifjú randevút kér tőle? Hát mulatságot, az biztos. Jobb, ha előre megtervezzük a programot, mert a randevú könnyen vég nélküli ivóversenybe torkollhat. Kevés angol férfi szereti a színházat vagy a komolyabb szórakozási lehetőségeket, annál népszerűbb a mozi, a diszkó, az italozás, esetleg vacsora, ami elég gyakran a randi befejezését jelenti. A vacsora általában egyenlő a hazafele útba eső take-away-ben vásárlással. Ha pizzáról vagy hamburgerről van szó (mert ezeken a helyeken csak ilyen ételek jöhetnek szóba) akkor ugye az evés kézzel történik, ha esetleg chipy-be megyünk (fish&chips shop-ba) és szerencsések vagyunk, még egy kis műanyag villácskát is kaphatunk, aminek a mérete egyébként megegyezik a babavillával. Ne higgyük azonban, hogy könnyű művelet ezzel étkezni, pár pohár bor lehúzása után, hiszen az olajban úszó és ecettel bőven meglocsolt sült krumplit többszörösen papírba tekerik. Éjfél után ennek kicsomagolása már nehézséget is okozhat. Éppen ezért a halhoz még véletlenül se kérjük azt a zöld izét, ami egyébként főtt borsóból készült püré.

Mivel az angolok bármiről tudnak beszélni és vitát folytatni, érdeklődésük is sokrétű, ezért az est folyamán mindenféle témáról beszélgethetünk. A jövőt illető tervek, akár magánéleti, utazási vagy karrierrel kapcsolatosak viszont szóba sem jöhetnek, vagy ha mégis, úgy tárgyaljuk ezeket, hogy holnapra már biztosan el lesznek felejtve a randipartnerünk részéről.

Mindent vegyünk lazán, könnyedén, széles szájjal mosolyogjuk és élvezzük a pillanat varázsát! Hogy holnap mi lesz, azon egy angol soha nem izgul és idegeskedik. A randipartnerünk az est folyamán többször megkérdezi majd, hogy jól érezzük-e magunkat, minden rendben van-e? Erre, ha lehetséges mindig igennel válaszoljunk. Ha értelmes fiatalemberrel mentünk randizni, akkor reménykedhetünk, hogy hazakísér, de ne lepődjünk meg azon sem, ha az utca végén, ahol útjaink elkanyarodnának, faképnél hagy bennünket. Az angol férfiak az angol nők rámenős viselkedésmódjához vannak szokva, akik soha nem futamodnak meg a kezdeményezés elől, és nem várják el a férfitól, hogy ők tegyék meg az első lépést.

Azok a kalandra vágyók tehát, akik egy brittel esnek szerelembe, szórakoztató élményekre számíthatnak. Azonban nem árt szemfülesnek lenni, hiszen a nyelvi és kulturális különbségek nézeteltéréseket is okozhatnak. De mint tudjuk, Ámor nyila a különböző kultúrájú és nemzetiségű embereket sem kíméli, hiszen a vegyes kapcsolatok száma hovatovább egyre nő.

Tehát hölgyeim/uraim: ne riadjunk vissza egy kis vadászattól – „idegen területen” sem!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Miért nem főznek az angolok?

Kabók Zita

Az angolokról azt mondják, nem tudnak és nem is akarnak főzni.

2015.6.3.    9


Brit hétvége

Kabók Zita

Avagy hogyan töltik az angolok a hétvégét?

2011.2.21.   


Angol sorozat – haladóknak (2)

Kabók Zita

Az angol iskolásokat reggelente a tanító néni sípszója hívja a gyülekezőre.

2009.10.12.   


Angol sorozat – haladóknak

Kabók Zita

A britek sajátos kapcsolatban vannak a háziállataikkal.

2008.10.14.   


Angol sorozat – kezdőknek (3)

Kabók Zita

Legelső élményem az angol házakkal kapcsolatban az volt, hogy a fürdőszobában sehol sem találtam a villanykapcsolót.

2008.4.14.   


Angol sorozat – kezdőknek (2)

Kabók Zita

Ebédidőben egyes kollégák a tornaterembe szaladnak, és az sem ritka, hogy az épület körül futnak egyet.

2008.3.20.   

A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.