Hat dolog, amit soha


Oriskó Renáta  2018.5.3. 0:02

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.


Minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Míg egyesek megtalálják az egyensúlyt, addig mások férfias szerepet vesznek fel a kapcsolatban és akár a saját boldogságukat is feláldozzák a szeretet nevében.

A Bright Side összeállított egy listát hat olyan dologról, amit egy nőnek soha nem szabad megtennie az általa szeretett férfiért. Nézzük mik ezek!


Megpróbálni megoldani a problémáit
Még ha párunknak pénzügyi vagy munkahelyi problémája is van, akkor sem kell őt megmenteni minden gondjától. Ezzel csak azt érnénk el, hogy partnerünk határozatlanná és tehetetlenné válik, aki fél felelősséget vállalni a jövőjéért. Mindig emlékezz rá, hogy nő vagy nem pedig egy málhásló, aki minden terhet a vállán cipel!

Mindig drága ajándékokkal megajándékozni őt
A legjobb, ha az egymásnak adott ajándékok egyforma értékűek. Ha úgy ajándékozunk drága holmit, hogy a másik azt nem engedhetné meg magának, illetve nem tudja azt viszonozni, akkor csak azt érjük el, hogy párunk kellemetlenül érzi magát. Ha pedig netán a társad csak gátlástalanul kihasznál, akkor a szerelmedet használhatja arra, hogy megkapja, amit akar.


Te legyél a váll, amelyiken kisírhatja magát
A nőkkel ellentétben a férfiak nem szeretik, ha sajnálják őket. Ne feledd, az ha érzelmileg és lelkileg mindig mellette vagy, nem feltétlenül jelent még mély kapcsolatot. A bölcs nő támogatja és új eredményekre inspirálja párját. És valójában ez a boldog párkapcsolat egyik titka.

"Én megmondtam!"
Még ha igazad is volt, nincs is annál provokálóbb mint a fenti mondatot hangoztatni. Ezzel csak azt bizonygatod, hogy te okosabb vagy és ez tapintatlan nemcsak a pároddal, de bárkivel szemben. Ha uralkodni akarsz rajta, azzal lehetetlenné teszed a harmonikus párkapcsolatot.

Feladni a személyes életedet és a karrieredet
Csak azért mert egy nő megtalálta élete szerelmét, nem kell feladnia karrierjét és felszámolnia barátságait. Ennek a viselkedésmódnak a hatására a férfi egy idő után érdektelenné válik a kapcsolat iránt. Minél változatosabb egy nő élete a családon kívül, annál inkább értékeli őt a házastársa.


Megváltoztatni önmagadat
Teljesen természetes, ha egy nő tetszeni szeretne a párjának. Ha a férfi azonban drasztikus változásokra kényszerít, akkor nem ő az igazi. Ugyanakkor az apró kérésekre, amelyek számunkra is elfogadhatóak, bátran mondjunk igen, hiszen az ilyen apróságok érzelmileg erősítik a párkapcsolatot.


Egy egészséges párkapcsolatot mindig két egyenrangú fél alkot, akik egymás támaszai és egymás segítői is. Habár a férfi és női szerepek az évszazadok alatt megváltoztak, mégis, ha egészséges határok között maradunk, igenis megvalósíthatóak és átültethetőek napjaikba is. Ez nem azt jelenti, hogy a nőnek naivnak, míg a férfinak uralkodónak kell lennie. És azt sem, hogy a nő hordja a nadrágot, míg a férfi egy anyámasszony katonája. A férfi és női szerepek nem erről, nem a szélsőségekről szólnak. A szerepek sokrétűek, nem merülnek ki egy-egy tulajdonságban. A párkapcsolat pedig nem az önfeladásról és a megfelelésről szól. Nem is arról, hogy manipuláljuk, befolyásoljuk és sarokba szorítjuk a másikat. Az önmagunk és a másik iránti tisztelet segíthet abban, hogy a fent említett hibákat elkerüljük.

Forrás: BrightSideHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1


Karácsony és szilveszter ünneplőben

Az év legsötétebb napjait mindig is összejövetelekkel, egymás közt, fények gyújtásával élték át az emberek.

2016.11.30.    1


Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27