Nagymellűek, figyelem!


Palkó Emese  2022.8.10. 0:24

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

Ha nagy mellekkel van megáldva az ember lánya, akkor szinte lehetetlennek tűnik megfelelő sportmelltartót találni. Mégis mind tudjuk, hogy a sportmelltartó használata elengedhetetlen. Ezért szeretnénk pár megszívlelendő tanácsot adni, ahhoz, hogy nagy mellűek is sikeresen tudják kiválasztani a megfelelőt.


A vásárláskor mindig tartsuk szem előtt, hogy a cél minden esetben a kényelem és a funkcionalitás! A sportmelltartókat elég borsos áron árulják, de fogadjuk el, hogy ez egy megtérülő befektetés! Ha sikerül a megfelelőt kiválasztani, akkor éveken át kitart, és tényleg az egyik legfontosabb alapdarabja egy edző szettnek (ha nem a legfontosabb), tehát nem éri meg ezen spórolni.

Ha összeszedtük a pénztárcánkba valót és eldöntöttük, hogy belevágunk a vásárlásba, a következő szempontokat kell figyelembe vennünk a választásnál illetve a próbafülkébe érve:

A sportmelltartók között több fazonból lehet válogatni, de nagy mellek esetén kifejezetten a kosaras megoldás ajánlott. Nagyjából úgy néznek ki, mint a sima melltartók, teljesen különálló darabok. A tartásuk sokkal stabilabb, mint az egyterű társaiké. A dúsabb kebleknél az a legfontosabb, hogy a vertikális és a horizontális elmozdulást a legkisebb mértékűre csökkentsék mozgás közben, ehhez pedig ez a fazon a legmegfelelőbb.


A melltartó pántja is kulcskérdés. A szélesebb pántú fazont inkább hagyjuk a kisebb mellű lányokra. Nagy kebleknél olyan típusban érdemes gondolkodni melyek viszonylag vékonyabb pántúak, melyek állíthatók és erősen gumírozottak. Ugyanis ebben az esetben valósul meg a megfelelő támasztás mozgás közben, mely a mellek súlyát is bírja.

A kosárméretre is figyelnünk kell. Ne legyen túl kicsi, vagyis ha a mellek kissé kibuggyannak a melltartóból, akkor mellélőttünk a mérettel. Ha pedig úgy érezzük, hogy nem tölti ki rendesen a kosarat, vagyis lötyög, azonnal tegyük vissza a polcra!

A próbafülkébe érve mindig mozogjunk egy kicsit a melltartóban, hogy még időben kiderüljön, ha lötyög, ha nem tart eléggé, ha kényelmetlen, ha rossz volt a méretválasztás. Ne érjük be kevesebbel csak a megfelelővel!


A sportmelltartónak azon túl, hogy kényelmes és jól tart, alul is (a mellek alatti és a hát részen is) passzolnia kell a testünkre. Nem szabad, hogy olyan érzésünk legyen benne, hogy kicsit bő, vagy, hogy megfulladunk, annyira szorít!

Végül a próbánál mindig figyeljünk arra, hogy a melltartó kapcsát a legbővebb állásra állítsuk! Ebben a helyzetbe kell, hogy tökéletesen kényelmes legyen, nem a legkisebbre téve. Ez azért fontos, mert ha idővel elkezd nyúlni az anyag, akkor még tudjuk kisebbre állítani, így növelve a sportmelltartó élettartamát.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6