Alfamániások találkozója


Póda Erzsébet  2022.6.6. 5:31

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

Az esemény kapcsán Csicsó Róbert nyilatkozott weboldalunknak, aki 2019-ben élesztette úja a szlovákai Alfamania csoportot.

Az Alfamania 2006-ban kezdte a tevékenységet, 2010-en lettem a tagja. Akkoriban még nem volt facebook így a www.alfamania.sk internetes oldalon megjelent cikkek, rovatok és chat-leehtőségek által kommunikáltunk, így szerveztük az egyes akciókat, találkozókat vagy adtunk tanácsokat az autó szervizelésével-javításával kapcsolatával. A facebook megjelenésével és több csoport megalakulásával, majd 2013 egy búcsú találkozóval ez a csoport felhagyott a tevékenységével.


2019-ben újra élesztettem a csoportot több odaadó alfás taggal. Így kezdünk találkozókat szervezni és részt venni más találkozókon mint például az Alfacity Magyarországon, illetve Csehországban, vagy közös minitalálkozón Olaszországban a Mito Club Jesolóval. 2020-ban háromszor szerveztünk találkozót Győrben (február, június, október) így természetesen erre az évre is terveztük ugyanezt, mivel sok tagunk van Győrből és környékéről, ami tőlünk csak 30 kilométerre van. Így a győri alfásokkal többször is találkoztunk, péládul a 2021 júniusi szerpentin-találkozón, vagy együtt indultunk Alfacity-re. Tavaly október 2-án került sorra a 3. olasz autótalálkozó Győrben, az ETO Park parkolójában. Majdnem 70 autó gyűlt össze, és az eseményről sok kép és videó is készült. Az idén márciusban is szerveztünk győri olasz autós találkozót, amin összesen 155 autó vett részt.

Nagyon jó társaság alakult ki közöttünk, így az utóbbi 2-3 év alatt tovább gyarapodunk. Szlovákiában voltak nagyobb találkozók, az egyik Púhó térségében, amit szerpentin-útvonalon haladva át egy hegycsúcsra vezető úttal zártunk, és a várrommal szemben egy hegyi négycsillagos szállodában frissültünk fel. Megvolt az olasz érzés... Ezt a találkozót az idén újra megszerveztük, és ebből lett egy nemzetközi Alfa Romeo találkozó, amelyen a szlovákiai alfásokon kívül részt vettek a lengyel és a cseh alfások is. Összesen 120 autó gyűlt össze. Természetesen volt érdekes program, és díjak. A készülődés több hónapot vett igénybe, azaz napi több óra készülődés, találkozás a szponzorokkal, és a program kitalálása, tervezése.

A másik találkozónk Bősön volt, a vízi erőműnél hajózással egybekapcsolva. Ezen kívül persze aj újévi találkozó Komáromban, vagy a júniusi immár második találkozó Szilason, az elmúlt hétvégn (június 4. a szerk), amelyhez a község polgármestere, Tóth Péter, aki egyben aktív menedzsment-tag, is hozzájárult. A szilasi gyermeknapi, vagy a tavaly családi napi rendezvényen mi Alfások is részt vettünk.

Szinte havonta, márciustól az év végéig szervezünk találkozókat, „helyi szinten“. Kávézás, fagyizás, mozizás, kis autómodell kiállítás stb. Az idén már voltak nagyobb és kisebb rendezvényeink, de a mások által szervezett találkozókon, eseményeken is szívesen részt veszünk. Természetesen újra részt veszünk Alfacity rendezvényen, melyre közös indulást szervezünk, július 8-9-én. Ez Európa legnagyobb Alfa Romeo rendezvénye. Mi is aktívan segítünk, például szlovák nyelvre fordítottuk az információs röplapokat, és nálunk forgalmazzuk a magyar és szlovák nyelvű Alfacity informácios röplap széthordását. Együttműködünk az Alfa Romeo dunaszerdahelyi és nagyszombati forgalmazójával. A klubunknak van saját zászlaja, vagy Alfamania logóval ellátott rövid ujjú pólóink, illetve energiaital, rendszámtábla stb. Az Alfamania megtalálható a különböző közösségi platformokon Alfamania.sk néven.

A képeket Egri Tímea készítette a június 4-i alfás találkozón készítette Szilason.

Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10