Fodrásznak születtem


Póda Erzsébet  2022.9.19. 14:39

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

Képekből, vésetekből, szobrokról maradt ránk, hogy az elődeink számára is rendkívül fontos volt a hajviselet. Mindig is nagy hangsúlyt és gondolt fektettek ősanyáink, anyáink a hajápolásra, a frizurájukra. Természetesen nincs ezzel másként a ma embere/asszonya/lánya sem. S vannak fodrászatok, melyek valamilyen oknál fogva mindig sikeresebbek, mint a társaik. Valószínűleg egyéni titka lehet mindegyiknek, mint ahogy a dunaszerdahelyi Linda Hair Salonnak is, melynek tulajdonosa és vezetője Horváth Linda.

Horváth Linda a születésnapi tortával

A fodrászat a közelmúltban ünnepelte húszéves évfordulóját, aminek alkalmából nyílt nappal kedveskedett a vendégeinek. Az állófogadáson és a táncesten kívül még egy külön programponttal is készült a házigazda, mégpedig egy író-olvasó találkozóval: Makki Lajos, azaz Ludovic Maquet dedikálta a közelmúltban megjelent könyvét, melynek címe: Ludo – Egy hontalan idegenlégiós.

A születésnapi parti kapcsán Horváth Lindát a munkájáról, sikere titkáról faggattam: – Talán fodrásznak születni kell. Édesanyám elmondása szerint négyéves voltam, amikor kijelentettem, hogy én fodrásznő leszek – mesélte Linda. – Általános iskolás koromban az egyik ismerős megengedte, hogy szabóollóval megnyírjam, és az eredmény nem is lett olyan rossz. Innen már nyilvánvaló volt, hogy fodrásziskolába megyek. Szakmai érettségit is végeztem, és pedagógiai továbbképzésen is részt vettem. Hogy mi lehet a titok? Elsősorban nagyon kell szeretni az embereket, másodsorban nagyon kell szeretni a munkánkat, harmadsorban állandóan szinten kell tartanunk a kreativitásunkat. Jó, ha az ember céltudatos. Én mindig sokat dolgoztam a kitűzött céljaimért, sosem adtam fel. Szókimondó, őszinte természetű vagyok. A vendégeim többségével nagyon régóta ismerjük egymást, szinte családtagként viselkedünk egymással. Azt szoktam mondani, hogy az én fodrászatom az a hely, ahol mindent szabad: lehet sírni, nevetni, panaszkodni, enni, inni, kikapcsolódni… Van, akinek jólesik, ha elmondhatja, örömét-bánatát, van, akinek szüksége van visszajelzésre, van, akit éppen békén kell hagyni. Mindig figyelek arra, kinek mire van éppen szüksége. A munkám a mindenem, sosem fáradok el, akkor vagyok boldog, ha dolgozhatok. Amikor megszületett a lányom, Jázmin, természetesen visszavettem a tempóból, megváltozott a fontossági sorrend, de mindent igyekszem a helyén kezelni. Amikor a tizenöt éves fennállásunkat tartottuk, már akkor elhatároztam, hogy ha úgy alakul, a húszast is megünnepeljük. Azt gondolom, aki megbízik bennem, megérdemli, hogy viszonozzam számára ezt a bizalmat. Ezúttal egy kis meglepetéssel is szerettem volna kedveskedni, és mivel a nők szeretik a férfiakat, így meghívtam Lajost (aki a párom gyerekkori barátja) a könyvével. A vendégeim közül más többen is olvasták a regényét, úgyhogy a dedikálás során néhányan egész hosszan elbeszélgettek vele. A jóhangulatú találkozón 70-80 ember vett részt, és éjfélig nagyszerű hangulat uralkodott.
Horváth Linda és kollégája


Makki Lajos alias Ludovic Maquet (balról) dedikálja a könyvétHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19