Elképzelni a lehetetlent (5)


Zana Anita  2016.9.26. 1:58

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az ötödik részben a tizenöt éves Aranyos Dáviddal ismerkedhetünk meg.


A mosolygós sportoló

A Budapesti Hársfa Egyesület kosárlabdaedzésén találkoztunk a 15 éves Aranyos Dáviddal. A tréningeket a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar tornacsarnokában tartják minden héten, csütörtökön. Az edzésen lendületesen pattogatatták a labdát, dobták a kosarakat – mindenki élvezete a játékot, köztük a Down-szindrómás Dávid is.


A csapatban vannak idősebbek, akár már nyugdíjasok, valamint fiatal tizenévesek is. Dávid mindig édesanyjával, Katalinnal, jár az edzésre, sőt a versenyekre is. Az egész család életében fontos szerepet tölt be a sport. Dávid testvérei közül mindegyik sportol, sőt van köztük, aki edzőként tevékenykedik.

– Az egészségügyben dolgozom. Mikor Dávid született, 39 éves voltam. Nem tudtuk előre, hogy Down-szindrómás lesz a gyerekünk. Az elején nagyon kétségbe voltam esve. A többi gyermekem segítettek abban, hogy talapra álljak a kezdeti sokk után – kezdte Katalin. – Ma már úgy gondolom, hogy szegényebb lenne az életem Dávid nélkül. Nagyon boldog vagyok, ha sikereket ér el a sportban vagy az iskolában.

Az egész család támogatja Dávid sportolását, körülbelül két és fél éve jár rendszeresen a Hársfa Egyesületbe edzésekre. Anyukája nagyon örülne, ha fia legalább egyszer kijutna a Speciális Olimpia Nyári Világjátékaira a kosárlabdacsapat tagjaként, és képviselhetné a magyar színeket.


A Hársfa Egyesület edzője Galambos Zsolt, aki egyben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) kosárlabda-szakág vezetője, szép sikereket ért már el. A tavalyi Los Angeles-i Speciális Olimpia Nyári Világjátékain a magyar kosárlabdacsapat feljuthatott a csúcsra, vagyis aranyéremmel térhettek haza a mieink Amerikából.

– Dávid nagyon ügyes, tehetséges, és még nagyon fiatal, szép jövő előtt áll! Nagyon jó, hogy az edzésekre és a versenyekre is elkíséri az édesanyja. Az Egyesületben korábban is jellemző volt a családias, jó hangulat. Dávid anyukája csapatunk egyik legnagyobb szurkolója – mondta Galambos Zsolt.


Katalin azt is elárulta nekünk, hogy unokái is nagyon szeretik Dávidot, együtt játszanak, ha összejön a család.
– Dávid a távoli jövőben, tíz-húsz év múlva, is biztosan a családban marad, testvéri körében, legalábbis ezek a terveink. Szerencsére az ifjú kosárlabdázó sok mindenben önálló. Például maga választja ki a ruhát, amit éppen fel akar venni, és egyedül is öltözködik – közölte az édesanya.

Reméljük, hogy Aranyos Dávid sok, szép, nemzetközi sportsiker részese lesz, és ezzel is öregbiti majd a magyar speciális olimpikonok hírnevét.

Fotó: Valczer HajniHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Elképzelni a lehetetlent (6)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hatodik részben a Szőcs Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.10.16.    5


Elképzelni a lehetetlent (4)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A negyedik részben a tizenhat éves Hoch Norberttel ismerkedhetünk meg.

2016.8.2.    12


Elképzelni a lehetetlent (3)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A harmadik részben a tizennyolc éves Mayer Barbarával ismerkedhetünk meg.

2016.7.4.    92


Elképzelni a lehetetlent (2)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A második részben a tizenhat éves Surnyák Viktóriával ismerkedhetünk meg.

2016.6.13.    11


Elképzelni a lehetetlent (1)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az első részben a tízéves Nagy Rolanddal és családjával ismerkedhetünk meg.

2016.5.23.    3

A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.