Elképzelni a lehetetlent (5)


Zana Anita  2016.9.26. 1:58

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az ötödik részben a tizenöt éves Aranyos Dáviddal ismerkedhetünk meg.


A mosolygós sportoló

A Budapesti Hársfa Egyesület kosárlabdaedzésén találkoztunk a 15 éves Aranyos Dáviddal. A tréningeket a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar tornacsarnokában tartják minden héten, csütörtökön. Az edzésen lendületesen pattogatatták a labdát, dobták a kosarakat – mindenki élvezete a játékot, köztük a Down-szindrómás Dávid is.


A csapatban vannak idősebbek, akár már nyugdíjasok, valamint fiatal tizenévesek is. Dávid mindig édesanyjával, Katalinnal, jár az edzésre, sőt a versenyekre is. Az egész család életében fontos szerepet tölt be a sport. Dávid testvérei közül mindegyik sportol, sőt van köztük, aki edzőként tevékenykedik.

– Az egészségügyben dolgozom. Mikor Dávid született, 39 éves voltam. Nem tudtuk előre, hogy Down-szindrómás lesz a gyerekünk. Az elején nagyon kétségbe voltam esve. A többi gyermekem segítettek abban, hogy talapra álljak a kezdeti sokk után – kezdte Katalin. – Ma már úgy gondolom, hogy szegényebb lenne az életem Dávid nélkül. Nagyon boldog vagyok, ha sikereket ér el a sportban vagy az iskolában.

Az egész család támogatja Dávid sportolását, körülbelül két és fél éve jár rendszeresen a Hársfa Egyesületbe edzésekre. Anyukája nagyon örülne, ha fia legalább egyszer kijutna a Speciális Olimpia Nyári Világjátékaira a kosárlabdacsapat tagjaként, és képviselhetné a magyar színeket.


A Hársfa Egyesület edzője Galambos Zsolt, aki egyben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) kosárlabda-szakág vezetője, szép sikereket ért már el. A tavalyi Los Angeles-i Speciális Olimpia Nyári Világjátékain a magyar kosárlabdacsapat feljuthatott a csúcsra, vagyis aranyéremmel térhettek haza a mieink Amerikából.

– Dávid nagyon ügyes, tehetséges, és még nagyon fiatal, szép jövő előtt áll! Nagyon jó, hogy az edzésekre és a versenyekre is elkíséri az édesanyja. Az Egyesületben korábban is jellemző volt a családias, jó hangulat. Dávid anyukája csapatunk egyik legnagyobb szurkolója – mondta Galambos Zsolt.


Katalin azt is elárulta nekünk, hogy unokái is nagyon szeretik Dávidot, együtt játszanak, ha összejön a család.
– Dávid a távoli jövőben, tíz-húsz év múlva, is biztosan a családban marad, testvéri körében, legalábbis ezek a terveink. Szerencsére az ifjú kosárlabdázó sok mindenben önálló. Például maga választja ki a ruhát, amit éppen fel akar venni, és egyedül is öltözködik – közölte az édesanya.

Reméljük, hogy Aranyos Dávid sok, szép, nemzetközi sportsiker részese lesz, és ezzel is öregbiti majd a magyar speciális olimpikonok hírnevét.

Fotó: Valczer HajniHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Elképzelni a lehetetlent (7)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hetedik részben a tizenkét éves Bőr Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.11.29.    27


Elképzelni a lehetetlent (6)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A hatodik részben a Szőcs Marcival ismerkedhetünk meg.

2016.10.16.    5


Elképzelni a lehetetlent (4)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A negyedik részben a tizenhat éves Hoch Norberttel ismerkedhetünk meg.

2016.8.2.    12


Elképzelni a lehetetlent (3)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A harmadik részben a tizennyolc éves Mayer Barbarával ismerkedhetünk meg.

2016.7.4.    92


Elképzelni a lehetetlent (2)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. A második részben a tizenhat éves Surnyák Viktóriával ismerkedhetünk meg.

2016.6.13.    11


Elképzelni a lehetetlent (1)

Zana Anita

Riportsorozatunkban kivételes fiatal sportolók történeteit mutatjuk be. Az első részben a tízéves Nagy Rolanddal és családjával ismerkedhetünk meg.

2016.5.23.    3

A rovat további cikkei

Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18