Hozzuk formába magunkat!


PR-cikk  2019.5.9. 9:10

Közeledik a nyár és vele együtt a bikiniszezon is! Nincs sok idő hátra, de még mindig nem késő.


Meta Discr.: Ugyan a nyári alak télen formálódik, de nem kell kétségbe esni, hiszen néhány hét vagy hónap is elegendő, hogy látványos változásokat érjünk el.


Egyre gyorsabb tempóban közeledik a nyár és vele együtt a bikiniszezon is! Ugyan már nincs sok idő hátra, de még mindig nem késő elkezdeni a felkészülést, hogy a forró nyári hónapokra a legjobb formánkat hozhassuk. És hogy mit is tehetünk? Rengeteg lehetőségünk van, hogy testünket kívül-belül megújítsuk! Ezek közül osztunk meg veletek most néhányat.


Tökéletes alak egyszerűen

Ugyan az elkövetkező hetekben jelentősebb túlsúlytól nem fogunk tudni az egészségünk megőrzése mellett megszabadulni, de néhány kiló könnyedén leadható egy kis odafigyeléssel. Elkezdeni pedig sosincs késő és már egy-két kiló elhagyása is jobb közérzetet eredményez. Természetesen a kiegyensúlyozott és céljainknak megfelelő étkezés elengedhetetlen, valamint a sport is nagymértékben hozzájárul az ideális alak eléréséhez, de mindezek mellett néhány hasznos eszközzel is rásegíthetünk a folyamatokra, hogy az eredmény elérése gyorsabb és látványosabb legyen. Érdemes ilyenkor segítségül hívni a különböző edzőgépeket, alakformáló öveket. Ebben a kategóriában bőven találunk eszközöket, ezért érdemes megkeresni azt, ami hozzánk és életvitelünkhöz a leginkább passzol.


Hatékony edzés otthon is

Sokszor alakul úgy, hogy nincs időnk, lehetőségünk vagy egyszerűen bátorságunk ahhoz, hogy lemenjünk az edzőterembe, ám ilyenkor sem kell kétségbeesni. Ma már az otthoni edzés is lehet valóban hatékony a megfelelő gyakorlatokkal és kiegészítőkkel! Választhatunk a kitűzött célunknak megfelelően erősítésre, állóképesség növelésére, illetve a fogyás elősegítésére alkalmas felszereléseket, itt tényleg csak azon múlik minden, hogy mik a személyes igényeink és persze, hogy mire van anyagi keretünk. Az otthon használható gépek között megtalálhatók a különböző szobabiciklik, evezőgépek, valamint a kar- és hasizom erősítésre alkalmas gépek is. De azok, akik egy kis változatosságra vágynak, tehetnek egy próbát a különböző gumiszalagokkal, saját testsúlyos edzőhevederekkel, vagy a kettlebell szettekkel is. Az ilyen és ehhez hasonló eszközökhöz számtalan videót, cikket és leírást találunk, amikkel megtanulhatjuk őket magabiztosan használni és könnyedén változatossá tehetjük otthoni edzéseinket. Ez pedig segítségünkre lesz abban is, hogy fenntartsa a motivációnkat és a lelkesedésünket.


Irány a szabadba!

Az edzőtermen kívüli edzésnek nem feltétlenül csak arról kell szólnia, hogy a lakásban végezzük a különböző, jól bevált gyakorlatokat. Ezek ugyanis idővel monotonná, unalmassá válhatnak. Nagyszerű választás lehet egy nagy séta vagy kocogás a friss levegőn, hiszen ez a mozgásból eredő jótékony hatások mellett elménket is ellátja új ingerekkel, így szellemileg is kicsit felfrissülünk és nagyobb erőbedobással vághatunk bele a hétköznapokba. Persze a szabadban végezhető mozgásformák listája nem merül ki a sétával és a kocogással! Természetesen kint is használhatjuk a különböző saját testsúlyos edzésekre alkalmas edzőhevedereket vagy egyéb kis méretű eszközöket, de igénybe vehetjük a szabadtéri “edzőtermeket” is, amelyek száma szerencsére országszerte folyamatosan gyarapszik. A szabadban töltött aktív tevékenységeket tehát mindenképp érdemes beiktatni, mert amellett, hogy hozzájárulnak alakunk formálásához, rengeteg egyéb pozitív hatással is kecsegtetnek.


Követni a fejlődést

Ha elkezdünk sportolni, az önmagában is dicséretes és hamar megtapasztaljuk majd pozitív hatásait, ám idővel, ahogy jobban belemélyedünk a sport világába, kiváncsiságunk is egyre nagyobb lesz. Ahhoz, hogy fejlődésünket követni tudjuk, jól jön egy kis segítség! Tökéletes társ lehet a sportban és a mindennapokban egyaránt egy aktivitásmérő karóra. Amellett, hogy figyelemmel tudjuk követni pulzusunkat, a legtöbb típus alkalmas arra, hogy ellenőrizhessük a megtett távolságot, lépéseket vagy az elégedett kalóriákat. Ez pedig nap mint nap motiválni fog, hogy tovább haladjunk és fejlődjünk.

Egy kis plusztámogatás az alakformálásban

Egyértelmű, hogy az alakformálás két alappillére a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás, de ezek mellett érdemes megemlíteni még néhány fontos dolgot, amikkel hatékonyabbá és gyorsabbá tehetjük formánk alakulását. Ilyen eszközök például a különböző alakformáló övek és izomstimuláló készülékek. Ezek önmagukban persze csodára nem képesek, de egy edzésprogram részeként remekül tudnak működni.


Az ápoltságról sem szabad megfeledkezni

Ahhoz, hogy az összkép teljes legyen, nem érdemes megfeledkezni a részletekről sem. Hiába van ugyanis tökéletes testünk, ha az ápoltságra nem fordítunk kellő figyelmet. Sokat hozzáad a nyári megjelenésünkhöz és komfortérzetünkhöz egy stílusos és szép szandál, vagy nyitott cipő. Ehhez azonban a lábak ápolására is oda kell figyelnünk, hogy ne legyen repedezett a sarkunkon a bőr és ne várjuk meg, amíg makacs bőrkeményedés alakul ki a talpunkon. Ezek a kellemetlenségek sokszor okoznak számunkra komoly fejtörést, pedig néhány egyszerű eszközzel könnyedén orvosolhatók. Aki teheti, az vegye igénybe pedikűrös segítségét, de érdemes tenni egy próbát a különböző bőrradírozó, sarokreszelő készülékekkel, amik egyszerűen és gyorsan segítenek megszüntetni a fenti problémákat.

A képek forrása: ugyismegveszel.huHozzászólások

@


A rovat további cikkei

Bőrünk ősszel

A kellemes megjelenést minden korban a jó közérzet és az egészség jelének tartották. Ennek pedig fontos feltétele a helyes bőrápolás.

2019.10.17.   


Ghána kincse

Joó Fruzsina

A sheavaj, vagy más néven karitévaj, egy nő fürdőszobájából sem hiányozhat!

2019.10.10.   


A ragyogó haj titka

Természetes hajápolás a ragyogó hajkoronáért. Mit tegyünk, hogy csodás legyen?

2019.7.26.   


A tökéletes nyári alapozó

Tilajcsík Dóra

A nyári hőség nemcsak a vízfogyasztásunk mennyiségére, hanem külsőnk állapotára is hatással van.

2019.7.12.   


A napozás tökéletes kellékei

Kozma Eszter

Remek receptek alapján akár magunk is készíthetünk nagyszerű házi naptejet.

2019.6.28.    11


Sminkeltávolítási kisokos

Tilajcsík Dóra

A kutatások legfrissebb adatai szerint a világ női populációjának 73%- a sminkeli magát naponta...

2019.6.26.   


Egészséges élet, fiatalos arcbőr

Both Tímea

Megfogadandó tippek az ránctalan sima bőrért. (1. rész)

2019.3.11.    4


Mit tegyünk a neszesszerbe?

Tilajcsík Dóra

A szépségipar folyamatosan újabbnál újabb vívmányokkal áll elő, amelyek azt hivatottak segíteni, hogy megjelenésünk a lehető legtökéletesebb legyen.

2019.2.12.    5


Gyorstippek a csinos külsőért

Nőként minden reggel ugyanazt a rutint csináljuk végig a fürdőszobában - ám sajnos ennek vannak kellemetlen, sőt néha egyenesen praktikátlan és időigényes részei is.

2019.1.26.    2


Szépségtippek a királyi udvarból

Tilajcsík Dóra

Meghan Markle elvált amerikai színésznőből lett Megán sussexi hercegné, amikor a windsori kastély kápolnájában kimondta a boldogító igent Harry hercegnek tavaly márciusban.

2019.1.11.    5


Arcápolás télen

Palkó Emese

A téli időszakban arcbőrünk fokozottabb odafigyelést igényel. Hiszen az egyre hidegebb hőmérséklet nagyon megviseli arcbőrünket. Jótanácsok következnek.

2019.1.8.    13


Otthoni fürdőzés

Both Tímea

A fürdés egyidős az emberiséggel, kapcsolódik az emberi kultúra mindennapjaihoz.

2018.12.16.    11