Adjuk önmagunkat!


Szendi Tünde  2014.1.22. 4:19

Sokszor tapasztaljuk, néha talán magunkon is, hogy nem tudunk mit kezdeni egymással, mintha nem lenne mondanivalónk egymásnak.

Népszerű a felfogás, miszerint megházasodni, családot alapítani elég akkor, ha kiépítettük a karrierünket, vagyis a harmincas éveinkben.

Egy másik elmélet is velünk él: a „régi világ“ törvénye, vagyis hogy aki húszas évei elején nem megy férjhez, az már vénlány, azzal valami baj van, mert hiszen a „dolgok rendje”, hogy a lányból fiatalon asszony és anya legyen.

Ismerkedési szokásainkat ezek a velünk élő elméletek is befolyásolják. Sokkal nagyobb jelentősége van azonban annak, hogy mi van a fejünkben önmagunkról, a párkapcsolatról, a házasságról, a családalapításról. Gondolataink ugyanis mi magunk vagyunk, ezt már régóta tudjuk. Aki tehát azt gondolja, hogy minden férfi szemét, aki csak kihasználja a nőket, nagy valószínűséggel ilyen férfiakat fog megismerni. Aki pedig hisz a férfiak lovagiasságában, udvariasságában, kedvességében, ilyeneket fog bevonzani. Kivételek persze vannak, a hitet egymás értékességében, jóságában viszont a csalódások, fájdalmak ellenére is érdemes megőriznünk.

Sebő Ferenc népzenetudós a napokban egy interjúban azt mondta: „rohanunk a barbár világba“. Nem tudunk kommunikálni, kapcsolatba kerülni egymással – beszélgetéssel sem; érintéssel, mozgással, amit a tánc is jelent, meg pláne nem. Sokszor tapasztaljuk, néha talán magunkon is, hogy nem tudunk mit kezdeni egymással, mintha nem lenne mondanivalónk egymásnak. Pedig dehogyis nincs! Próbáljuk csak ki: beszélgessünk el egy szimpatikus idegennel a buszon, a váróteremben! Rájövünk majd, hogy egy-egy összemosolygás, néhány kedves szó micsoda szívderítő, önbizalom-növelő, emlékezetes érzés tud lenni!

Az érzékeny lelkű újságíró, Schäffer Erzsébet, egy nagy színészről szóló interjújában írja, hogy mennyire fontos a játék egy férfi és egy nő között, hogy tudjanak egymással játszani. A férfi tudjon udvarolni, a nő az udvarlást fogadni, viszonozni. Tudunk-e, akarunk-e, szeretünk-e játszani?

Napjainkban az ismerkedés számos formája adott: aki társaságot kedvelő, ismerkedhet különböző rendezvényeken, szórakozóhelyen, aki kevésbé kedveli a nyüzsgést, könnyen társat találhat az interneten a különböző közösségi oldalakon, társkeresőkön. Legyen az személyesen vagy online, fontos, hogy nyitott szívvel, a másik valódi megismerésének szándékával közelítsünk, és adjuk önmagunkat! Ismerkedni minden életkorban, minden állapotban lehet, csak akarni, lépni kell! Aki pedig kopogtat, annak előbb vagy utóbb, de ajtót nyitnak!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Keresni és nem találni

Kovács Márta

A negyvenes évei elején jár. Csinos, az öltözködése egyedi, sok ruháját saját kezűleg készíti.

2014.3.6.  1   


Online-herceg szélessávon

Palkó Emese

Életünk egyre inkább meghatározó részét képezi a számítógép előtt eltöltött idő.

2014.3.4.   


Világhálós randikommandó

Tompa Orsolya

Egyre népszerűbbek az internetes társkereső oldalak. A kor nem számít, a fiataloktól az egészen öregekig regisztrálnak.

2014.2.27.   


Ismerkedési színterek

Faar Ida

Internet, közösségi oldalak, bulik és diszkók világa.

2014.2.25.    2


Kapcsolataink

Kabók Zita

Csak beállítjuk a neten a keresési feltételeket, egy klikk – és már indulhat is a vadászat!

2014.2.19.    13


Ismerkedés

Szendi Tünde

Voltak napok, amikor elfogta a félelem: egyedül érezte magát, és attól rettegett, hogy sosem lesz férje.

2014.2.17.    20

A rovat további cikkei

Online dating

Jády Mónika

Egyre több az olyan páros, akik talán soha nem találkoztak volna, ha nincs a világháló.

2014.2.12.   


Hit the road Jack, avagy egy cinikus vásárló

Kulcsár Tímea Ágnes

A párválasztás nehéz feladat. Ezzel talán senki sem vitatkozhat...

2014.2.10.   


Minden ötödik kapcsolat online

Sajtóhír

Százezreket csapnak be a bűnözők a társkereső oldalakon.

2014.2.6.   


Online szerelem

Tompa Orsolya

Nők és lányok ezrei keresik az igazit.

2014.2.4.   


Ádámok és Évák (Bélák?)

Nagy Csivre Katalin

Ádám és Éva sztorijának forgatókönyvét, ugye, mindenki ismeri.

2014.1.31.   


Online megtalált boldogság

Kiss Adrienn Éva

Azon kevesek egyike vagyok, akiknek teljes mértékben pozitív tapasztalatai vannak az internetes társkereséssel kapcsolatban.

2014.1.29.