Mindenki fogyna!


Angyal Sándor  2012.9.14. 5:32

Olyan világ, amelyben mindenki jól néz ki (csak szólok) nem létezik!

Persze minden nő szép akar lenni: sovány, lapos hasival. De ez itt nem egy amerikai film, ami Miamiban játszódik, s a tengerparton csak kisportolt testű emberkék rohangálnak. Ez a valóság „kéremszépen”. Ám azt azért tudni kell, nem csak a nők törekszenek a tökéletes testalkatra. Mi, férfiak is szeretnénk lapos hasat! Olyat, amely nem feszíti a magunkra öltött pólót, inget.

Igaz történet alapján...

Egyszer egy fiatalember, a maga 180 centis magasságával mérlegre állt egy, az otthonától távolabbi helyen, hogy kíváncsiságból megmérje, mennyi is a súlya. Természetesen azért tette ezt, mert otthon nem volt mérlegük, s nem is hiányzott neki soha. Szóval ez a fiatalember, aki egyébként fizikai munkát végzett, meghökkenve vette tudomásul, hogy két kiló hiányzik a százhoz. Ami pediglen egy mázsa, s a sertéseket szokás mázsában mérni... Ekkor elhatározta, ez így nem mehet tovább, diétához kell folyamodni, le kell dobni a felesleget. El is kezdte a folyamatot, amelynek három hónapig kellett volna tartania, de ő persze a legjobb végeredmény érdekében megduplázta az időszakot.

Sikerült is leadnia közel húsz kilót, és immár 180 centisen és nyolcvan kilósan nagyszerűen érezte magát. Közben az történt, hogy elbocsátották állásából, és az új munkahely már egyáltalán nem hasonlított az előzőre. A fizikai munkát felváltotta az ülőmunka és a zéró testmozgás.

A fiatalember úgy gondolta, hogy versenysúlyát visszanyerve övé a világ, és mivel szeret főzni, most már bármit megehet. Közben eltelt három év, és a leadott húsz kiló helyett harminc érkezett vissza. Senki nem hívta a súlyfelesleget, csak úgy jött magától.

A fiatalember most is tudja, mozogni kéne, tornázni egy kicsit, de rohanó életvitele mellett nem nagyon jut idő az ilyesmire… Vagy ez csak kifogás? Lehet, hogy már az is segítene, ha egy-egy étkezéskor nem dupla adagokkal tömné a pocakját, és redukálná a sörfogyasztást. Viszont önző módon — s ez a társadalom valamennyi fogyni vágyó emberére igaz — szeret enni, és nincs az a fogyókúra, ami pótolni tudná a szalonnát, a kolbászt, a finom pörköltet, a sült kacsát, és még sorolhatnánk a finomabbnál finomabb, ám nem diétás ételeket. Éljen zöldségen és gyümölcsön, aki akar, de ha már az ember kényszerítve van, illetve korlátok közé szorítva, ahol nem érzi jól magát, akkor megette a fene.

A tanulság az, hogy igenis bárkinek lehet lapos hasa, csak nem szabad sokat enni. Abból sem, amit nagyon szeretnünk, amiből rengeteget meg tudnánk enni. Egyszerűen mértékletesnek kell lenni és mozogni egy kicsit. Aki nem akar konditerembe járni, mert szégyenlős vagy nincs rá ideje, annak elég, ha otthon, minden este megcsinál 15 felülést és 10 fekvőtámaszt. Minden este! S mondjon bárki bármit: meglesz eredménye!Hozzászólások

erika, 14. 09. 2012 18:46:54
Vajon kiről is szól a történet?
kati, 14. 09. 2012 21:34:42 Nem egészen...
...az én párom mindig sovány alkat volt, és minden egyes felszedett dekának örül. 20 évig tartott neki, hogy a 186-os magasságához tartozó 62 kg-ról 75-re "felhozza" magát. Pedig egészséges -háľistennek - szereti a jó kajákat, él-hal a sütiért, és nyáron a sört is megissza. Azon izgul, hogy a nehezen felszedett kilóit megtartsa. Irigylem őt , biźisten!
@


Kapcsolódó cikkek

Bárki lefogyhat!

Halász Kata

Dr Pierre Dukan, a híres-hírhedt Dukan-diéta atyja saját módszerének két lábon járó bizonyítéka.

2012.10.31.    5


Nasi, a közellenség

Csepy Enikő

Törtető kollégák, áskálódó kotnyelesek, pletykálkodó szomszédok? Mind semmik ahhoz képest, amit a nasik hoznak a fejünkre.

2012.10.29.   


Édességcsapdában

Faar Ida

Régen a kövérség a jólét, a bőség jelképe volt. Ma már az egészségtelen életmódé.

2012.10.24.   


„Súlyos" problémák

Kovács Márta

A téma kapcsán számba vettem az ismerőseimet, hányan túlsúlyosak közülük.

2012.10.19.   


Tükröm, tükröm

Nagy Csivre Katalin

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem: milyen is az én énképem?!

2012.10.17.    10


Viselősen

Madarász Ildikó

A blúzom alatt diszkréten bújik meg. Alig látható, csak picit dudorodik előre, a mellem alatt pont egy arasszal: a pocakom.

2012.10.15.    30

A rovat további cikkei

Pluszméret

Jády Mónika

Hány kiló plusztól mondhatjuk valakiről, hogy túlsúlyos?

2012.10.12.   


Minden a fejben dől el

Csepy Enikő

Korunk legnagyobb „betegsége“, hogy a külső követelményeknek megfeleljünk – csak épp magunknak ne.

2012.10.11.    7


Fogyjunk egészségesen!

Huszár Ágnes

Kovács Csaba étkezési tanácsadó egy személyre szabott étrendet állít össze a hozzá forduló, fogyni vágyó nőknek és férfiaknak.

2012.10.8.   


Répadilemma

Puha Andrea

Emlékszem, volt egy nap, mikor belenéztem a tükörbe, és eldöntöttem, hogy kövér vagyok.

2012.10.4.    17


Párnácska

Nagy Erika

Sokszor mondják, hogy a kövér ember jobb kedvű, hatalmasakat tud kacagni.

2012.10.1.    4


Súlytalan trendre várva

Szilvási Krisztián

Nem mondom el többször, de legalább egyszer belekezdek. Húsbavágóan.

2012.9.26.    28