Megható pillanatok


Zana Anita  2022.12.16. 18:56

Megható pillanatok kísérték a látássérültek karácsonyi ünnepségét.

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete (JNSZMVAKOK) 2022. december 15-én csütörtökön egy kulturális rendezvényt szervezett a szeretet ünnepe, a karácsony alkalmából. Az esemény helyszínéül ezúttal is az akadálymentesített Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szolgált, ahol közel nyolcvan érdeklődő volt jelen.


Az eseményen Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, valamint az egyesület elnökét, Pesti Zoltánnét – aki a közelmúltban Pro Caritate Díjat vehetett át Budapesten Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól, a fogyatékossággal élő emberek esélyteremtéséért végzett kimagasló munkájáért.

Pesti Zoltánné maga is látássérült, így teljes mértékben átérzi sorstársai helyzetét. Célja, hogy a látássérült emberek életminőségén jelentősen tudjon javítani. A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete elnöke meghatódva fogadta a képviselő asszony szavait.

- Egyesületünk az elmúlt évek során sokat fejlődött, de elődeink nélkül ma nem tartanánk itt. Külön öröm számomra, hogy ma ilyen sokan eljöttek a karácsonyi rendezvényünkre, azt gondolom, hogy ez is mutatja közösségünk erejét és szeretetteljes légkörét – mondta Pesti Zoltánné.

- A díjat úgy gondolom, hogy azért kaptam - mert a közvélemény és a szakemberek számára is látható, hogy az egyesület egy kidolgozott stratégia mentén végzi a munkáját, ami kollégáim nélkül nem valósulhatott volna meg – mondta a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.

Pesti Zoltánnét munkatársai saját készítésű, kézműves ajándékkal lepték meg, amely egy megható pillanat volt.

A zenés műsorról a budapesti Kolimusical Színpad társulata gondoskodott, amely a közönségnek nagyon tetszett.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kire bízzuk házi kedvencünket?

Mi legyen a kisállattal, ha nem tudod magaddal vinni a nyaralásra?

2024.7.14.   


Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.