A mellciszta felszívódása


PR-cikk  2023.6.17. 12:36

Mi segítheti a mellciszta felszívódását? Manapság a mell cisztásodása egyre gyakoribb jelenség a nők körében.

Épp ezért a mellciszta felszívódását segítő kezelések jelentősége is megnőtt az elmúlt időszakban. Hogyan tehetünk az emlőciszta mielőbbi felszívódásáért, ha bennünket is érint ez a típusú női szervi megbetegedés? Olvass tovább és tudj meg többet!

Mitől alakulhat ki mellciszta?

A mellciszta kialakulásának pontos oka a mai napig nincs bizonyítva, azonban vélhetőleg hormonális okok, így az ösztrogéntúlsúly állhat ezen elváltozással járó megbetegedés hátterében. Így az emlőciszta kialakulásának oka lehet a túlzottan stresszes életmód, valamint valamely hormonos kezelés is. Egyes esetekben pedig a pajzsmirigy alulműködés is valamiféle kapcsolatot mutat a ciszta kialakulásában.A mellciszta kezelése

Kezelése sokféleképpen történhet, amelynek oka, hogy a kezelőorvos az állapot pontos felmérése után állapítja meg, hogy az érintettnek pontosan mire van szüksége. Egyes esetekben, amikor a ciszta vagy ciszták kicsik és nem okoznak panaszt az érintett nőnek, a kezelőorvosok egészen egyszerűen nem írnak fel kezelést. Ekkor sem kell azonban tétlenül ülni és várni, hiszen az életmódváltás és a cisztaelhajtó tea mind a mellciszta természetes felszívódását segítheti, így érdemes ezen a módon tenni a gyógyulásért.

A mellciszta felszívódását segíti továbbá a hormonális fogamzásgátló és egyéb gyógyszerek szedése is, azonban ezt az utat csak akkor szokták választani az orvosok, ha a beteg vállalja a mellékhatások kockázatát, illetve ha állapota indokolja a gyógyszeres kezelést. Ezen túlmenően sebészeti beavatkozásokat is szükségesnek találhat a kezelőorvos, azonban ezt csak panaszokat okozó és kockázatokat jelentő elváltozások esetén választják az orvosok.

Életmód tanácsok, a mell cisztásodása esetére

A mellciszta kialakulásának oka tehát lehet a helytelen életmód is, így éppúgy, mint a méhpolip természetes kezelése esetén, ezen elváltozásnál is javasolt a mindennapos testi és gondolati szokások megváltoztatása. Ezen életmódváltás során érdemes változtatni az étrenden, továbbá fontos, hogy válasszunk egy feltöltő és kellemes mozgásformát, amelyet rendszeresen űzhetünk is. Mindezek mellett pedig fontos, hogy magadra koncentrálj és tanuld meg elfogadni, értékelni, szeretni testedet és lelkedet.

Az emlőciszta felszívódását tehát a megfelelő orvosi kezelés mellett számos más dolog is segítheti. Fontos, hogy fordulj a természethez és önmagadhoz, így tanulj meg lágyulni másokkal és önmagaddal szemben is!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ekcéma, a gyerekkor bőrbetegsége

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kisgyemekes anyukák gyakori témája, hogy a gyermekük ekcémás.

2024.4.10.   


A számítógéphasználat ártalmai

PR-cikk

Betegségek és sérülések, amelyeket a számítógép intenzív használata okozhat. A számítógép rendszeres, napi több órás használata számos betegség kialakulásához vezethet...

2024.3.1.   


Előadás testmozgással

Sajtóhír

A közelmúltban Szolnokon Nagy-Bana Zsanett tartott előadást a demenciáról az érdeklődőknek. Részletek a cikkben.

2024.2.15.   


Alvászavarban küzdőknek

PR-cikk

Alvászavarban küzdőknek erősen ajánlott megismerkedni a CBD olajokkal

2023.11.25.   


A fehérbot világnapja

Sajtóhír

Zsúfolásig megtelt a terem a látássérültek rendezvényén Szolnokon.

2023.10.19.   


Hogy ne fájjon a fejünk!

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Tanácsok a fejfájás megelőzéséhez és gyógyításához.

2023.9.11.   


A McKenzie-torna jótékony hatása

PR-cikk

Tapasztalatok és eredmények a hátproblémák kezelésében.

2023.8.14.   


A torokfájás természetes gyógymódjai

Télen szinte folyamatosan jelen van az életünkben a torokfájás, amely leggyakrabban a megfázás és az influenza egyik tünete.

2023.1.10.   


Alvászavarok kezelése

Milyen következményei lehetnek a folytonos kialvatlanságnak?

2022.11.30.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2022.10.26.   


Allergia elleni szemcsepp

PR-cikk

Szemcsepp allergiára – melyiket válasszuk a felhozatalból?

2022.7.27.   


Teherbeesés PCOS-szel

PR-cikk

5 dolog, amire érdemes jobban odafigyelned!

2022.5.19.