Online-gerinctorna


  2020.4.13. 14:00

Online is találhatunk gerinc-gyógytorna gyakorlatokat, például derékfájásra is.

A derékfájás manapság már egy hétköznapi panasznak tekinthető az emberek körében. Sokan éppen ezért csak legyintenek a problémára, pedig érdemes lenne mindig figyelnünk a testünk jelzéseire.


Több oka is lehet annak, ha egyszer csak hasogató, nyilalló fájdalmat érzünk a hátunkban. Sokszor hallani, hogy a stressz rányomhatja a bélyegét az egészségre is. A zaklatott életvitel hatására hajlamosak vagyunk felvenni egy rossz testtartást, melynek előbb utóbb ízületi fájdalom lehet majd vége. A folyamatos ülőmunka mellett pedig sokszor elég lehet csupán egy hirtelen mozdulat is ahhoz, hogy mozgásszervi panaszok jelentkezzenek nálunk. Fontos azonban az, hogy ha már észleltük a kellemetlen és általában fájdalmas tüneteket, ne halogassuk a szakember felkeresését. Gyógyszerekkel idei-óráig lehet kezelni a gerincet érintő panaszokat, ám mindenképpen arra kell törekedni, hogy a tüneteket kiváltó okot szüntessük meg.

Mit lehet tenni, ha épp ebben a kritikus és vírusveszélyes időszakban jelentkezik nálunk a váll-, a nyak-, a hát- vagy a derékfájdalom? Mindenképp érdemes felkeresni egy jó gyógytornászt, aki néhány egyszerű, ám hatásos gyógytorna mozdulattal segíthet a tüneteink enyhítésében. Sajnos most olyan időket élünk, amikor nem biztonságos kimenni, és sok emberrel találkozni. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, hiszen van megoldás! Akár otthon is igénybe vehetjük profi gyógytornász szakemberek segítségét, ehhez pedig csak jó helyen kell keresgélni. Az online gyógytorna egyszerű és biztonságos: mindössze egy okostelefon, laptop, tablet, vagy asztali számítógép kell hozzá, és egy videóhívást támogató alkalmazás (forrás: gyogytornaszom.hu).

Hogyan lehet igénybe venni egy ilyen online szolgáltatást? Első körben fel kell venni a kapcsolatot a linkelt oldalon található gyógyközponttal. Lehet online is időpontot foglalni, de visszahívást is kérhetünk a webhelyen. Ezek után emailben kapják majd meg a számlát, melyet ha kiegyenlítettek, már csak egy megfelelő időpontot kell majd egyeztetni, és kezdődhet is a gyógyulás. Az első videóhívás alkalmával egy állapotfelmérés fog történni, ahol alaposan kikérdezik a pácienseket. Amennyiben rendelkeznek már korábbról valamilyen lelettel, célszerű lehet azt emailben elküldeni. Ezek alapján fognak önöknek felállítani egy kezelési tervet, melyet folyamatosan lehet majd alakítani a későbbiekben szükség szerint. A második videóhívkor az online gyógytorna során már a különböző mozdulatok bemutatása, elsajátítása történik, folyamatos iránymutatással és szükség esetén segítségnyújtással.

Talán elsőre kicsit furcsa lehet ez a technikai megoldás, ám más országokban már egy elterjedt és közkedvelt eljárásnak tekinthető. Ne halogassák sokáig a szakember felkeresését mozgásszervi panaszok esetében! Tegyék meg az első lépést már most, és gyógyuljanak otthonuk kényelméből!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Gyógyító növényeink 2.

Póda Csenge

Lássunk néhány növényt, melyek a konyhában fűszerként is megállják a helyüket!

2020.10.25.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2020.10.10.   


Gyógyító növényeink 1.

Póda Csenge

Ismerkedjünk meg a felmenőink által olyan jól ismert és használt gyógynövényeinkkel!

2020.10.6.   


Vírus kontra vírus

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az idén, mint minden más, bonyolultabb lesz az influenza lecsengése is. Egyszerre van ugyanis jelen a koronavírus és az influenzavírus is az életünkben.

2020.9.28.   


Ne pánikoljunk!

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Pánikban a viselkedési normákat felülírja a túlélési ösztön, az ember, magatartása teljesen megváltozik. Sokan a hisztériához hasonlítják.

2020.9.9.   


Fogamzásgátlás – férfiaknak

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Előzőleg már foglalkoztunk a női fogamzásgátlással, most vegyük górcső alá a férfiak fogamzásgátlási lehetőségeit!

2020.8.31.   


Fogamzásgátlás: pro és kontra

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Egy nő két dolog miatt képes mindenre: hogy legyen gyermeke, vagy, hogy ne.

2020.7.7.   


Ekcéma, a gyerekkor bőrbetegsége

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kisgyemekes anyukák gyakori témája, hogy a gyermekük ekcémás.

2020.6.30.   


Lányoknak, kismamáknak

Szabó Kata

Kis tájékoztató a fogamzásgátló használatáról és a terhesség alatt fellépő változásokról.

2020.6.4.   


Miben segít a parókabolt?

PR-cikk

Hajhullás nehezíti meg mindennapjait? Betegség folytán szembesül a problémával?

2020.5.26.   


Zsírégetés körültekintéssel

PR-cikk

A modern ember elég komoly problémákkal küzd, többek között az egészséget illetően is. Körültekintéssel elérhető a hatékony zsírégetés.

2020.3.25.   


A koronavírusról dióhéjban

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kialakult járványügyi helyzet miatt röviden, korrekt módon tájékoztatni kívánjuk kedves olvasóinkat a koronavírusról...

2020.3.18.