Online-gerinctorna


  2020.4.13. 14:00

Online is találhatunk gerinc-gyógytorna gyakorlatokat, például derékfájásra is.

A derékfájás manapság már egy hétköznapi panasznak tekinthető az emberek körében. Sokan éppen ezért csak legyintenek a problémára, pedig érdemes lenne mindig figyelnünk a testünk jelzéseire.


Több oka is lehet annak, ha egyszer csak hasogató, nyilalló fájdalmat érzünk a hátunkban. Sokszor hallani, hogy a stressz rányomhatja a bélyegét az egészségre is. A zaklatott életvitel hatására hajlamosak vagyunk felvenni egy rossz testtartást, melynek előbb utóbb ízületi fájdalom lehet majd vége. A folyamatos ülőmunka mellett pedig sokszor elég lehet csupán egy hirtelen mozdulat is ahhoz, hogy mozgásszervi panaszok jelentkezzenek nálunk. Fontos azonban az, hogy ha már észleltük a kellemetlen és általában fájdalmas tüneteket, ne halogassuk a szakember felkeresését. Gyógyszerekkel idei-óráig lehet kezelni a gerincet érintő panaszokat, ám mindenképpen arra kell törekedni, hogy a tüneteket kiváltó okot szüntessük meg.

Mit lehet tenni, ha épp ebben a kritikus és vírusveszélyes időszakban jelentkezik nálunk a váll-, a nyak-, a hát- vagy a derékfájdalom? Mindenképp érdemes felkeresni egy jó gyógytornászt, aki néhány egyszerű, ám hatásos gyógytorna mozdulattal segíthet a tüneteink enyhítésében. Sajnos most olyan időket élünk, amikor nem biztonságos kimenni, és sok emberrel találkozni. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, hiszen van megoldás! Akár otthon is igénybe vehetjük profi gyógytornász szakemberek segítségét, ehhez pedig csak jó helyen kell keresgélni. Az online gyógytorna egyszerű és biztonságos: mindössze egy okostelefon, laptop, tablet, vagy asztali számítógép kell hozzá, és egy videóhívást támogató alkalmazás (forrás: gyogytornaszom.hu).

Hogyan lehet igénybe venni egy ilyen online szolgáltatást? Első körben fel kell venni a kapcsolatot a linkelt oldalon található gyógyközponttal. Lehet online is időpontot foglalni, de visszahívást is kérhetünk a webhelyen. Ezek után emailben kapják majd meg a számlát, melyet ha kiegyenlítettek, már csak egy megfelelő időpontot kell majd egyeztetni, és kezdődhet is a gyógyulás. Az első videóhívás alkalmával egy állapotfelmérés fog történni, ahol alaposan kikérdezik a pácienseket. Amennyiben rendelkeznek már korábbról valamilyen lelettel, célszerű lehet azt emailben elküldeni. Ezek alapján fognak önöknek felállítani egy kezelési tervet, melyet folyamatosan lehet majd alakítani a későbbiekben szükség szerint. A második videóhívkor az online gyógytorna során már a különböző mozdulatok bemutatása, elsajátítása történik, folyamatos iránymutatással és szükség esetén segítségnyújtással.

Talán elsőre kicsit furcsa lehet ez a technikai megoldás, ám más országokban már egy elterjedt és közkedvelt eljárásnak tekinthető. Ne halogassák sokáig a szakember felkeresését mozgásszervi panaszok esetében! Tegyék meg az első lépést már most, és gyógyuljanak otthonuk kényelméből!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A nők meghíztak, a férfiak is

Sajtóhír

A nők meghíztak, a férfiak méginkább elhíztak a pandémia alatt: hét százalékkal emelkedett a túlsúlyosak aránya.

2021.8.29.   


Az elektromos hatékonyabb

Ma már számos tanulmány és vizsgálat bizonyítja, hogy az elektromos fogkefe sokkal hatékonyabb, mint mechanikus társa.

2021.7.26.   


Bőrgyógyászati magánrendelés

PR-cikk

A legnagyobb kiterjedésű szervünk a bőrünk, legfontosabb feladata szervezetünk külső behatásoktól való védelme.

2021.7.6.   


A visszér eltüntetése

PR-cikk

A visszerek eltüntetése a csalán és a mustármag erejével.

2021.6.22.   


5+1 tipp szemszárazság ellen

A bezártság annyi mindenen kívül a szemünknek sem tett jót.

2021.6.10.   


A fülzúgásról hangosan

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Sokak életét keseríti meg az állandó jellegű fülzúgás. A folyamatos csengő, morajló, kattogó, sípoló hang...

2021.2.15.   


Távoktatás az egészségügyiben

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kialakult helyzet kikényszerítette, hogy villámgyorsan modernizáljuk az iskolarendszert, de legfőképpen az oktatást.

2020.12.8.   


Gyógyító növényeink 3.

Póda Csenge

A gyógynövényeket alapanyagként világszerte alkalmazza például a gyógyszeripar, a szépségipar és az élelmiszeripar is.

2020.11.17.   


Megelőzhető a mensturációs kín

Szakértők szerint tízből négy nő napjait keseríti meg minden hónapban a menstruáció, melyet a szakma a csalódott méh könnyeként is nevez.

2020.11.15.   


Csökkenthető a gyógyszerfogyasztás?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Vajon változtak az e-recept bevezetésével a gyógyszerfogyasztási szokásaink?

2020.11.7.   


Gyógyító növényeink 2.

Póda Csenge

Lássunk néhány növényt, melyek a konyhában fűszerként is megállják a helyüket!

2020.10.25.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2020.10.10.