Online-gerinctorna


  2020.4.13. 14:00

Online is találhatunk gerinc-gyógytorna gyakorlatokat, például derékfájásra is.

A derékfájás manapság már egy hétköznapi panasznak tekinthető az emberek körében. Sokan éppen ezért csak legyintenek a problémára, pedig érdemes lenne mindig figyelnünk a testünk jelzéseire.


Több oka is lehet annak, ha egyszer csak hasogató, nyilalló fájdalmat érzünk a hátunkban. Sokszor hallani, hogy a stressz rányomhatja a bélyegét az egészségre is. A zaklatott életvitel hatására hajlamosak vagyunk felvenni egy rossz testtartást, melynek előbb utóbb ízületi fájdalom lehet majd vége. A folyamatos ülőmunka mellett pedig sokszor elég lehet csupán egy hirtelen mozdulat is ahhoz, hogy mozgásszervi panaszok jelentkezzenek nálunk. Fontos azonban az, hogy ha már észleltük a kellemetlen és általában fájdalmas tüneteket, ne halogassuk a szakember felkeresését. Gyógyszerekkel idei-óráig lehet kezelni a gerincet érintő panaszokat, ám mindenképpen arra kell törekedni, hogy a tüneteket kiváltó okot szüntessük meg.

Mit lehet tenni, ha épp ebben a kritikus és vírusveszélyes időszakban jelentkezik nálunk a váll-, a nyak-, a hát- vagy a derékfájdalom? Mindenképp érdemes felkeresni egy jó gyógytornászt, aki néhány egyszerű, ám hatásos gyógytorna mozdulattal segíthet a tüneteink enyhítésében. Sajnos most olyan időket élünk, amikor nem biztonságos kimenni, és sok emberrel találkozni. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, hiszen van megoldás! Akár otthon is igénybe vehetjük profi gyógytornász szakemberek segítségét, ehhez pedig csak jó helyen kell keresgélni. Az online gyógytorna egyszerű és biztonságos: mindössze egy okostelefon, laptop, tablet, vagy asztali számítógép kell hozzá, és egy videóhívást támogató alkalmazás (forrás: gyogytornaszom.hu).

Hogyan lehet igénybe venni egy ilyen online szolgáltatást? Első körben fel kell venni a kapcsolatot a linkelt oldalon található gyógyközponttal. Lehet online is időpontot foglalni, de visszahívást is kérhetünk a webhelyen. Ezek után emailben kapják majd meg a számlát, melyet ha kiegyenlítettek, már csak egy megfelelő időpontot kell majd egyeztetni, és kezdődhet is a gyógyulás. Az első videóhívás alkalmával egy állapotfelmérés fog történni, ahol alaposan kikérdezik a pácienseket. Amennyiben rendelkeznek már korábbról valamilyen lelettel, célszerű lehet azt emailben elküldeni. Ezek alapján fognak önöknek felállítani egy kezelési tervet, melyet folyamatosan lehet majd alakítani a későbbiekben szükség szerint. A második videóhívkor az online gyógytorna során már a különböző mozdulatok bemutatása, elsajátítása történik, folyamatos iránymutatással és szükség esetén segítségnyújtással.

Talán elsőre kicsit furcsa lehet ez a technikai megoldás, ám más országokban már egy elterjedt és közkedvelt eljárásnak tekinthető. Ne halogassák sokáig a szakember felkeresését mozgásszervi panaszok esetében! Tegyék meg az első lépést már most, és gyógyuljanak otthonuk kényelméből!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Ekcéma, a gyerekkor bőrbetegsége

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kisgyemekes anyukák gyakori témája, hogy a gyermekük ekcémás.

2024.4.10.   


A számítógéphasználat ártalmai

PR-cikk

Betegségek és sérülések, amelyeket a számítógép intenzív használata okozhat. A számítógép rendszeres, napi több órás használata számos betegség kialakulásához vezethet...

2024.3.1.   


Előadás testmozgással

Sajtóhír

A közelmúltban Szolnokon Nagy-Bana Zsanett tartott előadást a demenciáról az érdeklődőknek. Részletek a cikkben.

2024.2.15.   


Alvászavarban küzdőknek

PR-cikk

Alvászavarban küzdőknek erősen ajánlott megismerkedni a CBD olajokkal

2023.11.25.   


A fehérbot világnapja

Sajtóhír

Zsúfolásig megtelt a terem a látássérültek rendezvényén Szolnokon.

2023.10.19.   


Hogy ne fájjon a fejünk!

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Tanácsok a fejfájás megelőzéséhez és gyógyításához.

2023.9.11.   


A McKenzie-torna jótékony hatása

PR-cikk

Tapasztalatok és eredmények a hátproblémák kezelésében.

2023.8.14.   


A mellciszta felszívódása

PR-cikk

Mi segítheti a mellciszta felszívódását? Manapság a mell cisztásodása egyre gyakoribb jelenség a nők körében.

2023.6.17.   


A torokfájás természetes gyógymódjai

Télen szinte folyamatosan jelen van az életünkben a torokfájás, amely leggyakrabban a megfázás és az influenza egyik tünete.

2023.1.10.   


Alvászavarok kezelése

Milyen következményei lehetnek a folytonos kialvatlanságnak?

2022.11.30.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2022.10.26.   


Allergia elleni szemcsepp

PR-cikk

Szemcsepp allergiára – melyiket válasszuk a felhozatalból?

2022.7.27.