Ajándékozz okosan!


Halász Kata  2009.12.7. 5:16

Szeretek fogadalmat tenni a ropogós malacsült felett pezsgővel a kezemben.

Biztos az alkohol tesz magabiztossá, hogy ezúttal sikerül betartanom a fogadalmaimat.

Már sok éve rendszeresen megígértetem magammal, hogy időben elkezdem a karácsonyi ajándékvásárlást. Amikor 23-án reklámszatyor-hegyekkel rohangálok fel-alá valamelyik bevásárlóközpontban, illene jól fenékbe rúgnom magamat: hogy már megint az utolsó pillanatra hagytam ezt a teendőt!

Idén viszont joggal lehetek roppant büszke magamra, mert SIKERÜLT! Talán még a Híradóban is bemondják, hogy Halász Kata december első napjaiban kipipálhatja az ajándékvásárlást az Ünnepek előtti tennivalók listáján. Az örömöm nem felhőtlen, mert még nem sikerült minden beszereznem, de a nehezén túl vagyok. Ahogy sokan mások is, legalábbis a pénztárak előtt kígyózó sorokból csak erre tudok következtetni.

Újabb árnyék vetült azonban büszkeségtől ragyogó arcomra, hogy nem én találtam fel a spanyolviaszt, és másoknak is eszébe jutott ez a fantasztikus ötlet... Ugyanis a célom nem csak az volt, hogy ne az utolsó pillanatban gondoskodjak a fa alá kerülő csomagokról, hanem az is, hogy elkerüljem az idegeskedéstől félőrült tömeget. Utálok szlalomozni a kizárólag hármasával közlekedni képes kamaszok között a szűk folyosókon. Szeretem elkerülni a bevásárlókocsival elképesztő dugókat okozó időseket és a bömbölő gyerekeket, akiknek elegük van az egészből, ahogy nekem is, és ráadásul a kabát is rám rohad a melegben. Pedig ha autóval jövök, akkor a csomagtartóban hagyhattam volna, de ki akar a parkolóházak előtt kígyózó sor végére állni, aztán attól rettegni, nehogy a szemfüles tolvajok feltörjék a csomagokkal megrakott járgányt, és még a parkolókártya is tuti el fog veszni. Kinek hiányzik ez? Senkinek.

Van pár úttörő felfogású, a fogyasztói társadalmat elítélő ember, akik megvetik a karácsony körüli hisztériát, és azt vallják, hogy mindez elkerülhető, ha nem gazdagítjuk a kereskedőket, és máshogy ünnepeljük Jézus születését, a szeretet ünnepét. Csatlakozhatunk akár hozzájuk is. Vagy: előre gondolkodunk. Jó előre! És a szükségesnél több ajándékötletet írunk fel a listára, mert kell a B terv! Murphy nem nyugszik és tuti, hogy pont karácsony előtt szüntetik meg a nagymama kedvenc arckrémjének gyártását.

Viszont fenyőfát csakis 20-a után vásárolok. Lehet, hogy ez csak az én rigolyám, de olyan lehangoló az erkélyeken árválkodó, összekötözött fák látványa. Majdnem olyan, mint az ablakokból kidobott, elszáradt, angyalhajmaradékos exkarácsonyfákat kerülgetni kutyasétáltatás közben.

Idegrohammentes ajándékvásárlást mindenkinek!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Felejthetetlen ajándék

Dráfi Emese

Már több napja töröm a fejem azon, van-e nekem felejthetetlen ajándékom?

2009.12.18.   


Különleges ajándékozás

Kabók Zita

Hétköznapi csodák márpedig vannak.

2009.12.16.  2   


Gyertyák csendes pislákolása

Nagy Erika

Amikor október elején, betoppantam az egyik áruházba, gyökeret vert a lábam. Nem láttam semmi borzalmat, még csak meghökkentőt sem, mégis…

2009.12.14.   


Különös karácsony

Bíró Szabolcs

Ünnepi játék a szavakkal

2009.12.10.  3   


Az igazi stafírung

Szabó Sylvia

Felejthetetlen karácsonyi ajándékaim egyikére nagyon gyakran visszaemlékezem.

2009.12.9.   


Mit akar a gyerek karácsonyra?

Angyal Sándor

Kíváncsi voltam, hogy a gyerekek hogyan vélekednek manapság a karácsonyi ajándékokról.

2009.12.4.  2   

A rovat további cikkei

Ez sem az a karácsony

Fodor Tekla

Rendhagyó párbeszéd.

2009.12.11.  2    2


Praktikus ajándék

Molnár Miriam

Milyen jó New York-nak! Még el sem múlt Hálaadás Napja, máris kopogtat a Karácsony.

2009.12.1.    1