Barátnő klubest Kisudvarnokon


  2015.12.4. 0:26

Idei utolsó klubestünket Kisudvarnokon tartottuk meg. Vendégünk dr.Tóth Erzsébet orvosnő volt.


Ezúttal, közkívánatra egészségügyi témával jelentkeztünk. Dr.Tóth Erzsébet az előadással egybekötött programon az egészséges életmód alapjairól beszélt.

A légzés - sok ember egyszerűen nem lélegzik helyesen. Légzéskárosítók is megjelentek környezetünkben, többek között illatosítók és aromagyertyák formájában, melyek a legtöbbször káros anyagokat szabadítanak fel.

A megfelelő és jó minőségű víz - túlcivilizált életünkben rengeteg ízesített italt fogyasztunk, ami helytelen szokás. A legjobb a tiszta víz és a nem filteres gyógynövénytea. Naponta legalább 1,5-2 liter vízre van szükségünk. Talán fel sem fogjuk, milyen kiváltságos helyen élünk és helyzetben vagyunk, hiszen elérhető mélységben van alattunk az ivóvíz.


Alvás - 2-3 nap alvásmegvonás után az ember nem tudna élni. Sokan küszködnek alvászavarokkal. Eláraszt bennünket az információs szemét, megzavarhat a rengeteg reklám, állandóan sietünk. Próbáljuk szűrni az információkat! Nem kell mindent elhinni, nem kell mindent megnézni, meghallgatni. Szelektáljunk! Tapasztaljuk ki azt is, mit fogyaszthatunk vacsorára és hány fokos legyen szobahőmérséklet, hogy jól tudjunk aludni.

Helyes táplálkozás - három elemből áll: szénhidrátok, fehérje és zsiradék. Mostani táplálkozásunk eltolódott a szénhidrátok irányába, pedig a helyes egyensúly fontos. Ha lehet, tönköly- vagy alakkorbúzából készült ételeket fogyasszunk. A koleszterin-mizéria sem teljesen megalapozott, hiszen koleszterinre szüksége van a szervezetünknek. Van egy alapélelmiszer, ami nagyon fontos: a tanyasi biotojás.

Szóba került még a D-vitamin szerepe, és a nőket érintő csontritkulás témája, amellyel kapcsolatban szintén sok a téves információ.

A doktornő hangsúlyozta: az egészség alapja az egészséges életmód.


Az előadás után a közönség is feltehette, és el is árasztotta kérdéseivel az előadót. Kellemes, érdeklődő hangulatban telt a klubest kérdezz-felelek része is.

A programot Póda Erzsébet, a Barátnő Polgári Társulás elnöke moderálta.


Az estre a Barátnő Polgári Társulás "Közöttünk élnek, sikeresek lettek" elnevezésű projektje keretén belül került sor, melyet Szlovákia Kisebbségi Kormányhivatala támogat.

Póda Erzsébet felvételeiHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Egészség természetesen

A 23. Barátnő Klubest vendége dr.Tóth Erzsébet orvos volt, aki a somorjai Moziban tartotta meg előadását.

2016.11.10.    25


Harmónia és erő

A 22. Barátnő Klubest vendége Bial Judit lovasíjász, hagyományőrző volt, aki a somorjai Moziban számtalan kérdésre adott választ a jelenlévő közönségnek.

2016.10.26.    14


Barátnő klubestek Gömörben

Beszámoló a Barátnő klubestek keretében megtartott gömöri könyvturnéról, amelyen kiderült, hogy a nők mindenhol azonos dolgoknak örülnek, és azonos gondokkal küszködnek.

2016.10.12.    17


A fotózás szépségei

Legutóbbi klubestünkön, amelynek helyszíne ismét Dunaszerdahely volt, Virágh Mária fotós volt a vendégünk.

2016.10.3.    10


Egy kötetlen és rendhagyó klubest

Huszadik klubestünkre Dunaszerdahelyen került sor, vendégünk pedig dr. Gašpar Alica pszichiáter volt.

2016.9.19.    16


Zarándokúton – El Camino kalandok

Az idei második klubestünket Kőhídgyarmaton tartottuk, vendégünk Oriskó Erzsébet volt, aki kétszer is megjárta a Szent Jakab zarándokutat.

2016.7.18.    20

A rovat további cikkei

Hazahozták a híres alkotást

Egerben látható az Egri nők című festmény

2018.2.27.    5


Vissza a gyerekkorba

Kabók Zita

Azt mondják a történelem ismétli önmagát. Pontosan így éreztem én is...

2018.2.22.    52


Igaz történetek az életről

Szlávik Cyntia

A Percek, évek, döntések című kötet írónőjével, Póda Erzsébettel legutóbb Csilizradványon találkozhattak az érdeklődők.

2018.2.1.    14


Másoknak adni

Polgári társulásunk időről időre meghívást kap egy-egy helyszínre, ahova nagy örömmel megyünk, és mindig életre szóló élménnyel térünk haza. Ezúttal Szőgyénben jártunk kiadványunkkal, a Percek, évek, döntések kötettel.

2017.9.24.    13


Az Ezer Lámpás Éjszakája

Tompa Orsolya

A világon rengeteg olyan esemény és történés van, amelyre valamilyen formában minden évben megemlékezünk, vagy programokat szervezünk a jó cél érdekében. #gyertekhaza

2017.6.5.    5


Így dobd fel a lakásodat falmatricákkal!

PR-cikk

A tavasz nem csak kopogtat, hanem már hivatalosan is itt van: a fák rügyeznek, a madarak csicseregnek, az otthonok pedig az évnek e szakában szoktak leginkább új bőrbe bújni.

2017.3.17.    4