Eső, mesék és más történetek


Kabók Zita  2013.12.9. 2:27

Nagy sikerrel zárult Póda Erzsébet Köbölkúton megrendezett író-olvasó találkozója.

A beszélgetést a helyi könyvtár vezetője Dudás Anita vezette, melynek keretein belül Póda Erzsébet önálló cikkgyűjteménye a Percek, évek, döntések című kötet került bemutatásra.

A bevezetőben a szerzőről hallhattunk pár szót a könyv előszava alapján. "Póda Erzsébet mély érdeklődéssel szemléli a körülötte zajló életet, és nagy figyelemmel hallgatja meg azokat, akikkel beszélgetőtársként találkozik az általa létrehozott netBarátnő webmagazinban végzett munkája során, vagy a magánéletében. A szerző főszerkesztő, újságíró, életvezetési tanácsadó, feleség, anya és barátnő."

Póda Erzsébet mesélt a pályafutásáról, a tapasztalatairól és a könyv létrejöttéről. Minden egyes cikk igaz történeten alapul (kivéve a Mesék című fejezet írásait, melyekben a valós élet és a fantázia ötvöződik), a szerző az életből merítette valamennyit. A beszélgetés folyamán részleteket is hallhattunk a könyvből, melyek keletkezéséről többet is megtudhattunk a szerzőtől.

Az írónő szerint a legtöbb nő mindig másvalakit helyez előtérbe. Erre egy nagyon jó kis történetet mesélt el. Az első repülőútja alkalmával nagyon felháborodott a repülőgép fedélzeti biztonsági bemutatóján, amikor azt mondták, hogy az oxigénmaszkot először mindig magunkra helyezzük fel, majd utána segítsünk a gyermekeinknek. Hogy mondhatnak ilyet? - gondolta magában, hiszen melyik anya az, aki magát helyezné előtérbe és nem a gyermekét? De álljunk csak meg: hogy is van ez?! A dolgot továbbgondolva: csakis egy egészséges, kiegyensúlyozott anya tud segíteni és támaszt nyújtani a gyermekének. Ha mi megtörünk és nem foglalkozunk magunkkal, másoknak sem tudunk segíteni. A könyv többek között erre (is) ráébreszt bennünket.

A kötet főleg, de nem kizárólag csak nőket érintő témákat boncol: anyákról, férjes asszonyokról, szinglikről, a minket sokszor körülvevő erőszakról, és a bennünk rejlő erőről is ír.

Engem főleg az Eső című írása ragadott magával, melyben egy esős napot ír le, két szemszögből nézve. Ezt a résztvevők is meghallgathatták az est folyamán. Hogy miért is? A könyvből ez is kiderül.

A találkozó folyamán a szerző további könyve a Pilicke meséi és a netBarátnő polgári társulás által kiadott cikkgyűjtemény, a Nők világa is megtekinthető, átlapozható volt. A beszélgetés végén a szerző dedikálta könyveit a rajongóknak.

Külön köszönet a köbölkúti könyvtárnak és vezetőjének, Dudás Anitának, hogy ez a nagyszerű est létrejöhetett!


Szudor Anikó felvételén Póda Erzsébet és Dudás Anita



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Időbeliség és szabad akarat

Dr. Szapu Marianna

Percek, évek, döntések – e szavakkal szólít meg Póda Erzsébet legújabb könyve.

2013.11.19.   


Pillanatképek a nők világából

Közönségtalálkozót rendeztek Szepsiben, az F-klubban, melynek vendége Póda Erzsébet, a Percek, évek, döntések című könyv szerzője volt.

2013.4.25.   


Egy este (nem csak) nőknek

Bíró Szabolcs

Póda Erzsébet könyvbemutatója Dunaszerdahelyen

2013.2.19.   


Percek, évek, döntések

Sajtóhír

Póda Erzsébet könyvbemutatója a dunaszerdahelyi Csemadok Házban.

2013.2.15.    39

A rovat további cikkei

Kire bízzuk házi kedvencünket?

Mi legyen a kisállattal, ha nem tudod magaddal vinni a nyaralásra?

2024.7.14.   


Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.