Eső, mesék és más történetek


Kabók Zita  2013.12.9. 2:27

Nagy sikerrel zárult Póda Erzsébet Köbölkúton megrendezett író-olvasó találkozója.

A beszélgetést a helyi könyvtár vezetője Dudás Anita vezette, melynek keretein belül Póda Erzsébet önálló cikkgyűjteménye a Percek, évek, döntések című kötet került bemutatásra.

A bevezetőben a szerzőről hallhattunk pár szót a könyv előszava alapján. "Póda Erzsébet mély érdeklődéssel szemléli a körülötte zajló életet, és nagy figyelemmel hallgatja meg azokat, akikkel beszélgetőtársként találkozik az általa létrehozott netBarátnő webmagazinban végzett munkája során, vagy a magánéletében. A szerző főszerkesztő, újságíró, életvezetési tanácsadó, feleség, anya és barátnő."

Póda Erzsébet mesélt a pályafutásáról, a tapasztalatairól és a könyv létrejöttéről. Minden egyes cikk igaz történeten alapul (kivéve a Mesék című fejezet írásait, melyekben a valós élet és a fantázia ötvöződik), a szerző az életből merítette valamennyit. A beszélgetés folyamán részleteket is hallhattunk a könyvből, melyek keletkezéséről többet is megtudhattunk a szerzőtől.

Az írónő szerint a legtöbb nő mindig másvalakit helyez előtérbe. Erre egy nagyon jó kis történetet mesélt el. Az első repülőútja alkalmával nagyon felháborodott a repülőgép fedélzeti biztonsági bemutatóján, amikor azt mondták, hogy az oxigénmaszkot először mindig magunkra helyezzük fel, majd utána segítsünk a gyermekeinknek. Hogy mondhatnak ilyet? - gondolta magában, hiszen melyik anya az, aki magát helyezné előtérbe és nem a gyermekét? De álljunk csak meg: hogy is van ez?! A dolgot továbbgondolva: csakis egy egészséges, kiegyensúlyozott anya tud segíteni és támaszt nyújtani a gyermekének. Ha mi megtörünk és nem foglalkozunk magunkkal, másoknak sem tudunk segíteni. A könyv többek között erre (is) ráébreszt bennünket.

A kötet főleg, de nem kizárólag csak nőket érintő témákat boncol: anyákról, férjes asszonyokról, szinglikről, a minket sokszor körülvevő erőszakról, és a bennünk rejlő erőről is ír.

Engem főleg az Eső című írása ragadott magával, melyben egy esős napot ír le, két szemszögből nézve. Ezt a résztvevők is meghallgathatták az est folyamán. Hogy miért is? A könyvből ez is kiderül.

A találkozó folyamán a szerző további könyve a Pilicke meséi és a netBarátnő polgári társulás által kiadott cikkgyűjtemény, a Nők világa is megtekinthető, átlapozható volt. A beszélgetés végén a szerző dedikálta könyveit a rajongóknak.

Külön köszönet a köbölkúti könyvtárnak és vezetőjének, Dudás Anitának, hogy ez a nagyszerű est létrejöhetett!


Szudor Anikó felvételén Póda Erzsébet és Dudás Anita



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Időbeliség és szabad akarat

Dr. Szapu Marianna

Percek, évek, döntések – e szavakkal szólít meg Póda Erzsébet legújabb könyve.

2013.11.19.   


Pillanatképek a nők világából

Közönségtalálkozót rendeztek Szepsiben, az F-klubban, melynek vendége Póda Erzsébet, a Percek, évek, döntések című könyv szerzője volt.

2013.4.25.   


Egy este (nem csak) nőknek

Bíró Szabolcs

Póda Erzsébet könyvbemutatója Dunaszerdahelyen

2013.2.19.   


Percek, évek, döntések

Sajtóhír

Póda Erzsébet könyvbemutatója a dunaszerdahelyi Csemadok Házban.

2013.2.15.    39

A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.