Pillanatképek a nők világából


  2013.4.25. 4:14

Közönségtalálkozót rendeztek Szepsiben, az F-klubban, melynek vendége Póda Erzsébet, a Percek, évek, döntések című könyv szerzője volt.

Április 23-án, kedden Szepsiben, a Városi Művelődési Központ F-klubjában a Szepsi Nyitott Akadémia keretén belül könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozóra került sor Póda Erzsébettel, új könyve a Percek, évek, döntések című cikkgyűjtemény kapcsán.

Póda Erzsébet neve nem ismeretlen a közönség körében, hiszen írásaival gyakran találkozunk az újságok hasábjain (Vasárnap), vagy a netBarátnő internetes magazin oldalain. A szerző érdeklődéssel szemléli a körülötte zajló eseményeket, elsősorban lányok, nők, asszonyok történeteit veti papírra, betekintést nyújtva így a nők világába, hogy jobban megismerhessük, jobban megérthessük azt. Az ezekkel kapcsolatos érzéseit, gondolatait, kritikáját sem rejti véka alá.

Az írónő a gyerekközönség számára is publikált már, ezért délután a Szepsi Városi Könyvtárban találkozott a helyi kisiskolásokkal, ahol két mesekönyvéről, a Hétmesés könyvről és a Pilicke meséiről beszélt.

Este a Vitéz Erika által vezetett jó hangulatú beszélgetésben Póda Erzsébet mesélt magáról, családjáról, a mai nők helyzetéről, az anyaságról, a társkapcsolatokról, a szingliségről, az általa működtetett első és egyben egyetlen felvidéki, magyar nyelven megjelenő, internetes női magazinról, a netBarátnőről, és a 2005-ben általa megalapított Barátnő Polgári Társulás céljairól és feladatairól.

A felolvasott szemelvények is – amelyek nagy sikert arattak a hallgatóság körében – azt bizonyítják, hogy a nő számára is mindig van kiút akár a legnehezebb élethelyzetből is, csak fel kell fedezni, tudatosítani és alkalmazni kell saját erősségeinket. A problémák megoldásán kell fáradozni, és saját ötleteink, meglátásaink segítségével bármilyen változásokat elérhetünk életünk bármely területén. Az említett polgári társulás „Lépések a megoldások felé – csoportos life coaching" elnevezéssel tanácsadó tréningeket szervez az ország különböző területein. Szepsiben is nyitottak vagyunk egy ilyen foglalkozásra a Nyitott Akadémia keretén belül.

Az est rendkívül jó hangulatban telt, kötetlen beszélgetéssel és dedikálással ért véget.

A keddi rendezvény közösségformáló erejét senki nem vonhatta kétségbe. Aki eljött, egészen biztosan nem bánta meg, hogy ezt a programot választotta. Aznap este minden bizonnyal boldog, vidám lányok, nők és anyukák lépték át otthonuk küszöbét.



Kép: Könyvtári találkozó a kisdiákokkal
Póda Csenge felvétele



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Eső, mesék és más történetek

Kabók Zita

Nagy sikerrel zárult Póda Erzsébet Köbölkúton megrendezett író-olvasó találkozója.

2013.12.9.    28


Időbeliség és szabad akarat

Dr. Szapu Marianna

Percek, évek, döntések – e szavakkal szólít meg Póda Erzsébet legújabb könyve.

2013.11.19.   


Egy este (nem csak) nőknek

Bíró Szabolcs

Póda Erzsébet könyvbemutatója Dunaszerdahelyen

2013.2.19.   


Percek, évek, döntések

Sajtóhír

Póda Erzsébet könyvbemutatója a dunaszerdahelyi Csemadok Házban.

2013.2.15.    39

A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.