Hangulatos mennyezeti világítás


  2020.5.13. 23:00

Az otthonunk nemcsak a kényelmünket szolgálja, az is lényeges, hogy jó hangulatot is teremtsen, és jól érezzük magunkat, amikor belépünk az ajtón.


Hiszen az egész napos munka után nagyon felüdítő tud lenni, amikor elnyúlunk a kényelmes kanapén, de az is jó érzés, amikor este csodás fényeket varázsolhatunk az otthonunkba a megfelelő mennyezeti lámpák segítségével. A megfelelő világítás kulcsa, a tervezés. Csak rajtunk múlik, hogy a lakásunk mely pontjait szeretnénk kiemelni és mely helyiségekben kívánunk akár drámai hatást kiváltani egy-egy mennyezeti világítótesttel. Cikkünkben mutatunk néhány nagyon érdekes, hangulatteremtő, mennyezeti lámpát.

Spirálvilágítás a lakásban


Fotó: Pinterest (aditya puri)

A spirálhatású, mennyezeti világítást bárhová beszerelhetjük a lakásban, mert mindenütt jól mutat. Ezt a LED lámpa még a falon is helyet kaphat, de még a gyerekszobába is kellemes hangulatot csempészhet. Nem csak a kibocsátott, különleges fényhatás, hanem a hosszú élettartam miatt is érdemes emellett a mennyezeti lámpa mellett letenni a voksunkat. Ennek a spirállámpának több típusa is létezik. Választhatjuk egyféle színben, három, avagy több mint tíz különböző színben is.

Szolid kivitel, magas színhőmérséklet


A Philips által tervezett Being Hue mennyezeti lámpa a fentebb bemutatott spirállámpánál kissé szolidabb ugyan, de magas színhőmérséklettel rendelkezik. Nem csak a változtatható színhőmérséklete, hanem az energiahatékonysága miatt is kiemelkedik, sok hálószobába, nappaliba, vagy étkezőbe választott lámpa közül.

A férfiak és az egyszerűség


Amennyiben a fehér kivitelben készített Being Hue mennyezeti lámpa nem elég szolid egy-egy férfinak, úgy a fekete szín mellett is dönthet, amely kellemes összhatást garantál a sötétebb bútorokkal és kiegészítőkkel berendezett lakásban. Ha már férfiak, akkor még egy LED modulos mennyezeti, vezeték nélküli lámpa is javasolható számukra. Ez pedig nem más, mint a Philips Fair Hue mennyezeti lámpa, amelynek nem csak a színe – fekete –, hanem az elsődleges és másodlagos anyaga, a fém és az üveg is férfiasságot sugall.


Modern világunk elengedhetetlen kelléke, a távirányító


Mai, modern világunkban, már sok minden távirányítóval működik az egyes otthonokban, ami a mi, vagyis az emberek kényelmét szolgálja. A távirányítós lámpák is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az EGLO Voltago – C mennyezeti lámpa nagyon kellemesen simul bele egy letisztult, modern környezetbe, és éppúgy helyet kaphat a nappaliban, a hálószobában, az étkezőben és a gyerekszobában is.

A jövő és a futurisztikus hangulat


Forrás: Pinterest (Carol Thomas)

Sokan szeretik a jövőben játszódó filmeket és játszanak is ilyen stílusú szerepjátékokat. Vannak olyan emberek, akik a lakásukat is eszerint rendezik be. Ez a jövőt idéző világítótest LED-es megoldással készült és több körgyűrű alkot egy egészet. Nem is kell más jövő előrevetítő berendezési tárgy a nappalinkba, elegendő, ha beszereltetünk egy ilyen lámpát.

LED-es, tompítható, távirányítós csoda


Forrás: Pinterest (Marycastello)

Talán kicsit ez a mennyezeti lámpa is a jövőt idézi. Az biztos, hogy a kényelmünket maximálisan kiszolgálja, hiszen távirányítóval vezérelhető. LED modult is tartalmaz, emellett három színhőmérséklettel rendelkezik, és még a fényereje is tompítható.

A fémhatás érvényesülése


Sokan kedvelik a modern otthonukban a fémes anyagok, lakberendezési tárgyak, kiegészítők használatát. A Rábalux, Pomina mennyezeti lámpájánál elsődlegesen ez az anyag érvényesül. A lámpa másodlagos anyaga az akril és az üvegkristályok, illetve az ezüst színe és a beépített LED modul teszi annyira különlegessé.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.