Karitatív optikusok


Zana Anita  2022.5.20. 17:58

Sajtóközlemény egy jótékonysági eseményről.

Szolnok Széchenyi városrészében nagy esemény történt a közelmúltban. A városrészben található Széchenyi Optika egy kis üzletből egy jóval nagyobb ügyfél -és munkatársbarát szép új helyre költözött. A rendezvény sztárvendége Szily Nóra újságíró volt, aki videóhívás segítségével csatlakozott az eseményhez. Az üzlet nyitó ünnepséget egy jótékonysági akcióval is egybekötötték. Taupert Szilvia az üzlet tulajdonosa egy tandemkerékpárt adott át a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület elnökének, Pesti Zoltánnénak.


- Szívünkön viseljük a látást és annak megőrzését, javítását. Évek óta jó a kapcsolatunk a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületével. Ők azok, akik bár siránkozhatnánk mégsem teszik, hanem reformálnak, mindig mozgásban annak - a sok tennivaló miatt. Akik bár hátrányban vannak hozzánk, egészségesekhez képest, mégis példamutató pozitívizmussal teszik nap mint nap a dolgukat. Így a sok minket ért jóból most nekik is adunk. A szabadság és a mozgás örömének az életérzését. Egy tandemkerékpárt adunk az egyesületnek, amelynek a segítségével a látássérültek is megtapasztalhatják a mozgás és a sport által nyújtott szabadságot- mondta Taupert Szilvia.
Szily Nóra kiemelte „a szívvel való látás fontosságát”, és az optika sokszínűségét.

-Taupert Szilvával és a Széchenyi Optikával nagyon jó az együttműködésünk. Szerveztünk már az optikába szemléletformáló programot. Szilvia interaktív közönségtalálkozóján is részt vettünk, emellett csináltunk már közös online műsort a járvány idején. Látássérült tagjainknak pedig bátran merem ajánlani ezt az ügyfélközpontú optikát. A tandemkerékpározásnak nagy hagyományai vannak egyesületünknél, biztos vagyok benne, hogy sokunknak örömöt fog okozni az új biciklin való tekerés- mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyéngénlátók Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke

A látás mellett van egy másik szenvedélye is a Széchenyi Optikának ez pedig nem más, mint a környezetvédelem. 2016 óta átálltak digitális ügyintézésre, ez segít abban, hogy megóvják a Föld fáit, másrészt pedig az új üzlet teljes tetőfelülete napelemekkel van felszerelve. Az elmúlt másfél hónapban ennek köszönhetően ezerháromszáz kilogramm szén-dioxid kibocsátást takarítottak meg.

Az ünnepség végén a látássérültek és a szolnoki Gördögök Egyesület tagjai közösen ki is próbálták az újonnan átadott kerékpárt.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Erdélyi árvák a lovasíjászoknál

Póda Erzsébet

A Csallóközben, a balázsfai Szedres-tanyán, Rőth Imre birodalmában mindig történik valami érdekes.

2022.6.19.   


Három tanács jövedelemszerzésre

Három népszerű módja annak, hogy egy sportoló kiegészítő jövedelemre tegyen szert.

2022.5.31.   


RepTár-látogatáson

Zana Anita

Interaktív kiállításon vettek részt a látássérültek Szolnokon.

2022.5.17.   


Óvodaprogramok

Virág Csenge

Sikerült pályázatot nyernie a kisudvarnoki óvodának.

2022.5.12.   


Az édesanyákat köszöntötték a látássérültek

Zana Anita

Az eseményre Szolnokon, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben került sor, amely teljesen akadálymentes.

2022.5.7.   


Fények vakondja – eredményhirdetés

Kihirdették az irodalmi pályázat győzteseit!

2022.4.18.   


Olcsó és jó autó

Hogyan vásároljunk biztonságos, de olcsó autót?

2022.3.28.   


A vésőgép fontossága

PR-cikk

Milyen fontos dolgokra figyeljünk építkezés közben?

2022.3.23.   


Nyerőgép-fejlesztők

Hogyan próbálják a nyerőgép-fejlesztők bevonzani (nemcsak) az alkalmi játékosokat?

2022.3.15.   


Szerszámgép-javítás

PR-cikk

Szerszámgép javítás megfelelő szakmai hátérrel.

2022.3.7.   


Az ágykeret szerepei

Az ideális ágykeret megtalálása nem nehéz és nem bonyolult feladat, de figyelnünk kell a részletekre.

2022.3.2.   


Akinek szerencséje van

Bizonyára mindenki ismer legalább egy kifejezetten szerencsés embert az ismerősi körében.

2022.3.2.