A hotelszoba titkai


Oriskó Renáta  2018.8.20. 2:25

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

Persze tudta, hogy nem így volt. Hogy ez az egész egy ideje már inkább terhelő számára, minthogy feltöltené. Nem kézzelfogható dolog volt, benne változott meg valami, legbelül. Már nem akarta őt. Egyáltalán nem. Arra sem vágyott, hogy megérintse. Hogy hozzábújjon. Pedig régen mindent megadott volna érte. Most az ágyon fekve lepergett előtte a rengeteg emlék.

Mindig vággyal, izgalommal telve érkeztek a hotel recepciójára. Mindig ugyanaz a hotel. Már lassan egy éve. A recepciós minden alkalommal ismerősként üdvözölte őket, s ők alig bírták kivárni a kötelező formaságokat.

Igen, már egy éve tart ez az egész. S azóta az az együtt töltött pár óra jelentette a nőnek a legtöbbet. Mióta megismerte a férfit, fenekestül felfordult az élete. Nem ismer önmagára. Sosem gondolta volna, hogy egy házas férfiba szeret bele. Ő, aki mindig elvből elítélte azokat a nőket, akik családapákkal szűrik össze a levet! De ez most más volt. Persze hazudna, ha azt mondaná, sosem jutott az eszébe. Mégis: megpróbálta erről elterelni a gondolatait, hiszen csak önmagát emésztette volna vele.

De voltak olyan napok, amikor majd beleőrült a magányba, az egyedüllétbe, abba hogy nem hívhatja fel bármikor. Pedig csak rá vágyott. Hányszor képzelte már azt, hogy valahol végre nyilvánosan jelennek meg, hogy nem csak ez a hotelszoba lesz találkozásaik helyszíne. Nem kell bujkálni, bemutatja a barátainak, és végre kiléphet a szerető szerepéből. Hogy több lesz ez az egész, mint egy heti egyszeri párórás szenvedélyes együttlét. Mert bárhogy is próbálta elnyomni magában, ennél többre vágyott.

Egyre jobban akarja a férfit, de nem ennyire, nem pár napra és pár órára, többre. Már hetek óta motoszkál a fejében a gondolat. Próbálja elhessegetni, de egyre nehezebben megy. Mindig ugyanazok a kérdések jártak a fejében: Mi van akkor, ha ebből sosem lesz több? Ha beleragadok egy olyan kapcsolatba, ahol mindig csak a harmadik leszek, a másodhegedűs? Igazából ki az, aki hosszútávon másodhegedűs akar lenni? Mi lesz, ha évek múlva is ugyanezt a szerepet játszom majd? Vergődöm egy kapcsolatban, egy viszonyban egy olyan férfivel, akinek talán mindig csak a szeretőt, a kikapcsolódást, az otthonról való elmenekülés lehetőségét fogom jelenteni. Lehet, sose többet... Nem egy hosszú távú tartós kapcsolatot, amelyben szerepelnek közös tervek.

Ma hétkor találkozik vele. Érzi, hogy bármilyen nehéz, de lépnie kell, a szokásos forgatókönyv nem ismétlődhet meg. Már nem! Amikor majd elé áll és elmondja neki, a férfi nem fogja érteni. Talán azért sem, mert az együttléteik alatt teljesen felszabadult volt, életvidám, boldog. De a találkozások között eltelt idő maga volt a pokol. Ezt a poklot pedig már nem tudja és nem is akarja tovább elviselni...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.