Előjogok


Nagy Csivre Katalin  2023.10.11. 12:12

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

De miért volt erre szükség?

A közösség gond nélkül elfogadta ezt az előjogokat (tesztpálcára kapták a hülyék hetente, ami lassan a „tűhegyre kondicionálta” őt). Ezzel papír-alapon megváltotta a „szabadságát” – ez előbbinél egy hétre, az utóbbinál néhány hónapra. Kevés ember akadt, aki valódi belső meggyőződésből ment volna „törletre” vagy oltásra, mert ez olyan jó. Egyetlenegy gerinces nem akadt, aki visszautasította volna a tesztje, az oltása mellé kapott szentséges papírt, mert látta, hogy ez hova vezet. Mindenkinek a cetli kellett, illetve az is, és mai napig fel sem merül a kérdés: miért kellett a papírdarab azokban a vérzivataros vírusidőkben...Most, hogy ez már lecsendesedett, jön a hír, ütik a dobot, hogy a WHO a kormányainkkal együtt milyen paktumról egyezett meg a hátunk mögött. Már fel is világosítottak mindenkit, hogy technikailag nem a papírnál tartunk, a QR kód is a múlté, mint az e-személyazonossági, vagy a globális oltásigazolvány – most majd a bőr alá ültethető nanoszerkezet mutatja vérnyomásunkat, testhőmérsékletünket, szívverésünket, biometrikus adatainkat… Ezek ott csipognak majd az okostelefonon, az okosórán, ha átruccanunk a vámosszabadi (vagy más) határon, és ha nem felelünk meg a „szabványnak”, akkor marad a karantén.

Szóval mára világos, hogy egy legközelebbi kovidinváziónál már algoritmusok vinnének be a tejjel-mézzel folyó vírusmentes Kánaánba, és már látható, hogy nem is annyira szabad az Ígéret Földje… Most emiatt aggódhat a nép, meg hogy a digitális fizetőeszköz ugyanez az út – más megközelítésből, és hát ki akar nullhuszonnégyóra megfigyelőrendszert a vénáiba fecskendeztetni? Fuj, WHO, fuj CBDC, éljen a szabadság, fizess készpénzzel…!

Nos, kedves szavazópolgár! Te, aki a vírus-zivataros időkben minden héten aláírtad a WHO paktumot, amikor elfogadtad az egészségügyi menlevelet a teszteléskor és az oltáskor, te, aki minden egyes alkalommal szerződtél a szabadságod ellen, azokkal a látszat-előjogaiddal építetted a saját bilincsedet, és gyerekeid börtönét. Neked ez sem volt elég, még jól belerúgtál, leköpted, kiközösítetted, kiröhögted azt, aki erre három éven át próbálta felhívni a figyelmedet – most miért tiltakozol? Ugyan nem zárkóznál ismét a szobádba, ha azt diktálná valami „tekintély”, holmi rendelet vagy világkormány, vagy a jó ég tudja mi? Válaszolj!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6