Hazudni szabad?


Nagy Csivre Katalin  2023.4.9. 6:37

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

Feudalizmus, szocializmus, realizmus, katolicizmus, kálvinizmus – mennyiféle izmus! Ám mindegyiket uralma alá vonta a protekcionizmus, amióta a (júdás)pénz az isten a halál vámszedői, a kufárok, farizeusok számára.

A protekcionizmus és az opportunizmus váltogatja az álruháit, a születési számát, a személyi igazolványa számát, a digitális azonositószámát, miközben hazugságokkal kell feltöltenie az összes kommunikációs csatornát, hogy elbújjon cselekedetei mögött. Mit gondoltok, az egészség és biztonság szavak mögött nem a betegség és bizonytalanság áll? Mit gondoltok, ukrán az a vezetés, amely feláldozza a saját népét a véres háborús rituáléban? Mit gondoltok, európai az, aki Európa népét a vesztébe taszítja? Sőt továbbmegyek: mit gondoltok, ember az, aki/ami az emberiséget – mint kísérleti alanyt – technikai előnyök érdekében kiszolgáltatja? Mit gondoltok arról, hogy semmi sem az, aminek látszik? Illetve mindez AZ, aminek NEM látszik. Nemkülönben az ember. Emberi kérdés, embertől emberig: mi volt a Földön a legeslegelső hazugság? Most megkérdőjelezem az egész emberség írott történelmét. Mózes – aki fáraó volt (…) – miért nem véste kőbe, hogy NE HAZUDJ?! Mi igaz az első tízparancsolatból, ha 2000 éve, az írásbeliség fogalma óta, büntetlenül szabad hazudni? A kőtáblák korától a mai napig, az egész Földet behálózó, központilag rányitott műholdas-internetes, rádiófrekvenciás-kommunikációs szervezett hazugságokig.

Gyakorlatilag minden hazugság, amit az emberről tudni vélünk. Az ember eredetéről szóló történetek mesék, a genezisek poszthipnotikus kódkönyvek, az agyakba beültetett ideák hazugságok, amiket jó lenne tisztázni! Jó lenne emlékezni az EREDETünkre, emberi VALÓságunkra! Mi vagyunk az utolsó mohikánok ebben a korban. Az utánunk következő generációkat már nem biztos, hogy biológiai anya szüli…Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6