Kiküldetés


Póda Erzsébet  2011.10.12. 5:02

A barátnőm barátnőjét elhagyta a pasija.

Nem szenzáció, a hír mégis váratlanul ért. Mert a barátnőm barátnője, nem is olyan régen, hosszú csetelést folytatott a barátnőmmel, Évivel, aki épp egy ázsiai országban dolgozott párhetes kiküldetésben. Az internetes csevegés nem volt kellemes, ezért is panaszolta el nekem Évi. Rosszul esett neki, és alaposan meg is bolygatta a lelkét.

Ahelyett ugyanis, hogy a barátnő megdicsérte volna Évi szép munkahelyi előrehaladását, szemére vetette, hogy ilyen hosszú időre magára hagyja a pasiját. „Hogy teheted ezt meg vele? Én nem bírnám a párom nélkül egy percig se!” – írta többek között, majd az egyéb lelkiismeret-furdalást kelteni akaró mondanivalója végére velős megállapítással tett pontot, eképpen: „Ha így folytatod, a pasid előbb vagy utóbb elhagy!”

Évi másnap kétségbeesett emailt írt nekem, kikérve a véleményemet. Tényleg rosszul tette, hogy elvállalta a külföldi kiküldetést? De hiszen csak pár hétről van szó...! Egész éjjel azon gondolkodott, hogy lemondja a munkát és visszajön. Előttem már két barátnője is egyetértett a csetelővel: igen, a férfit nem szabad huzamosabb ideig „magára hagyni”!

Nem tudom, miféle barátnői lehetnek Évinek, mindenesetre gyanús volt számomra ez a fajta hozzáállás. Egyrészt miért lenne a férfi „magára hagyva”, hiszen neki is megvan a maga munkája, a maga családja és barátai, ráadásul ő is dolgozott már külföldön néhány hétig, sőt hónapig, mégsem pánikolt Évi miatt. Meg aztán egyébként is nagykorú... Különben meg igenis ő is örült Évi lehetőségének, semmi ellenvetése nem volt – de miért is lett volna? Hasonló esetben ő is élt volna az alkalommal. És azt se feledjük, hogy régen rossz, ha egy párhetes külföldi tartózkodás véget tud vetni egy kapcsolatnak.

Barátnőm lassan megnyugodott. Abbahagyta az időnap előtti bőröndbe pakolás tervét, ám pár napig még sűrűn küldte az esemeseket a barátjának. Hiába állítottam, hogy teljesen felesleges... A rá bízott munkát szépen elvégezte, dicséretet is kapott, a sikert a cégnél megünnepelték, majd felült a repülőre és hazajött.

Azóta is szépen éldegélnek, úgy, ahogy eddig is.

A minap emailt kaptam Évitől. „Képzeld!” Írta. „A barátnőmet elhagyta a pasija! Összejött a titkárnőjével és hozzáköltözött.”

Mit is lehet ehhez még hozzáfűzni? A jó kapcsolatnak nem az a titka, hogy egy perc szabadidőt sem hagyunk a partnerünknek, és egyfolytában a nyakán lógunk. Ezzel csak azt értjük el, hogy előbb vagy utóbb megunja. Az is figyelemre méltó, hogy mennyi butasággal tudják traktálni egymás fejét a „barátnők”. Pedig már rég nem élünk a sötét középkorban.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    9


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1