Mosogatógépet a konyhába!


Fülöp Éva  2006.1.5. 9:05

Mostanáig nem igen foglalkoztam azzal, kell-e nekem mosogatógép…

…különben sem nagyon szeretem az effajta háztartási segítőket, még mikrohullámú sütőnk sincs.

A párommal mindketten dolgoztunk és a vacsora után elmosogatni tényleg nem vett igénybe öt percnél többet. Úgy gondoltam, a mosogatógépnek sokáig tart a ez a művelet és hogy eközben rengeteg vizet pazarol. Megtudtam, hogy tévedek.

Akkor került szóba a mosogatógép, mikor elpanaszkodtam a férjemnek, mennyire unom már az egész napos mosogatási rituálékat, mert most már másfél éve, hogy anyaságin vagyok, naponta főzök, és ez sok mosatlannal jár. Elképzeltem, hogy minden mosatlant szépen belerakok a gépbe, bekapcsolom és kész! Milyen jó lenne! Miközben a gép elvégzi a piszkos munkát, mi a gyerekkel rajzolhatunk, babázhatunk, könyveket olvashatunk.

És miután a férjem felvilágosított, hogy a mosogatógép bizony nem pazarolja a vizet, hanem éppen hogy kevesebbet használ el, mint egy kézi mosogatásnál, komolyan beleszerettem a gondolatba, hogy nekünk is lesz egy ilyen jó segítőnk a konyhában.

Úgyhogy kedves hölgyek, tessék mosogatógépet kérni szülinapra, évfordulóra, karácsonyra, vagy csak úgy. Nem egy olcsó mulatság, az igaz. De ha spórolni lehetett az új házi mozira, erre miért ne lehetne?

Megkönnyíti a munkát, kíméli a kezünket és visszaadja a mosogatással elvesztett szabadidőnket.

Félreértés ne essék, ez itt nem a reklám helye! Csak egy icipici bogarat akarok ültetni minden nő fejébe, aki még nem szerzett magának egy ilyen intelligens, segítőkész barátot...Hozzászólások

Zita, 28. 02. 2006 12:47:23 kommentar
Kedves Eva! A mosogatogep nem a nok kivaltsaga, mint ahogyan a mosogatas es a hazimunka sem, eppen ezert nem hinnem, hogy a sajat szuletesnapunkra, netan valamilyen evfordulora kellene azt kernunk a ferjunktol. Ez a gondolatmenet szamomra azt sugallja, hogy a ferfiak az iranyitok es ok rendelkeznek az anyagiakkal, sot mi tobb, ok donthetnek a “gepesitesunkrol” is. En mosogatogepet edesanyamnak ajandekoztam, de nem szuletesnapjara es nem is evfordulora, hanem azert, hogy a vasarnapi ebed utani szokasos vita helyett, (hogy ki mosogasson el) a csalad tobb idot tolthessen egyutt az asztalnal, hiszen talan sok helyutt ez az egyetlen alkalom, amikor igazan egyutt vannak es megoszthatjak egymassal gondolataikat.
@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.