Reklamálás


Vég Erzsébet  2008.6.7. 11:44

Nyílt levél az UPC-hez és a Credit Express-hez.

Kedves Szolgáltatók!

Alulírott Vég Erzsébet (kétgyermekes anya, tisztességes, adófizető állampolgár), hajdani UPC ügyfél, azért választom a kommunikációnak e módját, mert bánásmódjukat maximálisan méltánytalannak tartom és szeretném, ha mások is okulnának az esetből.

Volt egy szerződésem a UPC-vel, de mivel régóta nem lakom a budapesti lakásomban, szüneteltetést kértem. Sajnos, akkor még nem jutott eszembe, hogy lemondjam a szolgáltatást. Mire eszembe jutott, már kiszámláztak nekem 4 ezer forint körüli összeget, de a csekk érdekes módon soha nem érkezett meg. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mivel vidéken élek, nagyon ritkán jutok a fővárosba, vagyis nem tudom hetente ellenőrizni a leveleimet. Szóval, a csekk elkallódott, nem volt mit befizetni. Tegnap viszont éppen a pesti lakásomon jártam, ahol is a Credit Express levele várt (nem is hallottam még róluk, nagy luxus ez egy szegény országban, hogy már adósságbehajtással foglalkozó cég is van…, igaz, pénzügyi Szolgáltató kft-nek nevezi magát). Szóval, ez a levél a tartozásról szól – persze kamatostól, fizetési határidőnek a mai napot, június 6-át, megjelölve. Ha történetesen nem megyek még három hónapig a lakásom környékére, akkor valószínűleg az összeg tripláját számlázták volna ki. Igaz, az elköltözésemről nem tudhattak…

A levél utolsó bekezdése így szól:

„A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti önnel szemben, melynek járulékos költségei szintén önt terhelik.” Május végi dátum és aláírás.

Először is: hogy lehet az, hogy ha én nem kérek egy szolgáltatást, azt automatikusan mégis visszakapcsolják? Erre sehol a világon nincs példa! Nem lehet esetleg, hogy előtte felhívnák az ügyfelet és egyeztetnének vele? Más ügyekben, akciókról, kedvezőbb előfizetési lehetőségekről ugyanis havonta kaptam egy telefont. Ha erre volt kapacitás, előbbire vajon miért nem?

Másodszor: hogy jön ahhoz akár a UPC, akár a Credit Express, hogy bírósággal fenyegessen egy kétgyermekes anyát? (Arra nem térek ki, hogy hány milliárdos adó és egyéb csalók szaladgálnak az országban… Komolyan én lennék az Egyes Számú Közellenség?) A UPC vagy a Credit Express gondoskodik majd anyagilag, vagy bárhogy a per lefolyása idején a gyerekeimről? Ennél a két cégnél egyébként van valakinek gyereke? Tudják mivel jár, ha két kicsi beteg, járni tanul, óvodába készül vagy ilyesmi? Tudják, hogy ez 24 órás szolgálat? Hogy ilyenkor az embernek kisebb gondja is nagyobb a kábeltévénél???

Harmadszor: A szolgáltatók dolga nem az, hogy az ügyfeleit maximálisan kiszolgálja? Tartsa vele a kapcsolatot, korrekt módon tájékoztassa, stb.? Ebbe a körbe tényleg beletartozik az adósságbehajtás és a fenyegetőzés???

Végezetül mindkét cégnek azt kívánom, hogy e csekély örömnél többen (t.i. hogy kisemberekkel packáznak) semmiképp ne legyen részük!

Köszönettel:

Vég Erzsébet s.k.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    10


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1