Reklamálás


Vég Erzsébet  2008.6.7. 11:44

Nyílt levél az UPC-hez és a Credit Express-hez.

Kedves Szolgáltatók!

Alulírott Vég Erzsébet (kétgyermekes anya, tisztességes, adófizető állampolgár), hajdani UPC ügyfél, azért választom a kommunikációnak e módját, mert bánásmódjukat maximálisan méltánytalannak tartom és szeretném, ha mások is okulnának az esetből.

Volt egy szerződésem a UPC-vel, de mivel régóta nem lakom a budapesti lakásomban, szüneteltetést kértem. Sajnos, akkor még nem jutott eszembe, hogy lemondjam a szolgáltatást. Mire eszembe jutott, már kiszámláztak nekem 4 ezer forint körüli összeget, de a csekk érdekes módon soha nem érkezett meg. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mivel vidéken élek, nagyon ritkán jutok a fővárosba, vagyis nem tudom hetente ellenőrizni a leveleimet. Szóval, a csekk elkallódott, nem volt mit befizetni. Tegnap viszont éppen a pesti lakásomon jártam, ahol is a Credit Express levele várt (nem is hallottam még róluk, nagy luxus ez egy szegény országban, hogy már adósságbehajtással foglalkozó cég is van…, igaz, pénzügyi Szolgáltató kft-nek nevezi magát). Szóval, ez a levél a tartozásról szól – persze kamatostól, fizetési határidőnek a mai napot, június 6-át, megjelölve. Ha történetesen nem megyek még három hónapig a lakásom környékére, akkor valószínűleg az összeg tripláját számlázták volna ki. Igaz, az elköltözésemről nem tudhattak…

A levél utolsó bekezdése így szól:

„A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti önnel szemben, melynek járulékos költségei szintén önt terhelik.” Május végi dátum és aláírás.

Először is: hogy lehet az, hogy ha én nem kérek egy szolgáltatást, azt automatikusan mégis visszakapcsolják? Erre sehol a világon nincs példa! Nem lehet esetleg, hogy előtte felhívnák az ügyfelet és egyeztetnének vele? Más ügyekben, akciókról, kedvezőbb előfizetési lehetőségekről ugyanis havonta kaptam egy telefont. Ha erre volt kapacitás, előbbire vajon miért nem?

Másodszor: hogy jön ahhoz akár a UPC, akár a Credit Express, hogy bírósággal fenyegessen egy kétgyermekes anyát? (Arra nem térek ki, hogy hány milliárdos adó és egyéb csalók szaladgálnak az országban… Komolyan én lennék az Egyes Számú Közellenség?) A UPC vagy a Credit Express gondoskodik majd anyagilag, vagy bárhogy a per lefolyása idején a gyerekeimről? Ennél a két cégnél egyébként van valakinek gyereke? Tudják mivel jár, ha két kicsi beteg, járni tanul, óvodába készül vagy ilyesmi? Tudják, hogy ez 24 órás szolgálat? Hogy ilyenkor az embernek kisebb gondja is nagyobb a kábeltévénél???

Harmadszor: A szolgáltatók dolga nem az, hogy az ügyfeleit maximálisan kiszolgálja? Tartsa vele a kapcsolatot, korrekt módon tájékoztassa, stb.? Ebbe a körbe tényleg beletartozik az adósságbehajtás és a fenyegetőzés???

Végezetül mindkét cégnek azt kívánom, hogy e csekély örömnél többen (t.i. hogy kisemberekkel packáznak) semmiképp ne legyen részük!

Köszönettel:

Vég Erzsébet s.k.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6