Reklamálás


Vég Erzsébet  2008.6.7. 11:44

Nyílt levél az UPC-hez és a Credit Express-hez.

Kedves Szolgáltatók!

Alulírott Vég Erzsébet (kétgyermekes anya, tisztességes, adófizető állampolgár), hajdani UPC ügyfél, azért választom a kommunikációnak e módját, mert bánásmódjukat maximálisan méltánytalannak tartom és szeretném, ha mások is okulnának az esetből.

Volt egy szerződésem a UPC-vel, de mivel régóta nem lakom a budapesti lakásomban, szüneteltetést kértem. Sajnos, akkor még nem jutott eszembe, hogy lemondjam a szolgáltatást. Mire eszembe jutott, már kiszámláztak nekem 4 ezer forint körüli összeget, de a csekk érdekes módon soha nem érkezett meg. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mivel vidéken élek, nagyon ritkán jutok a fővárosba, vagyis nem tudom hetente ellenőrizni a leveleimet. Szóval, a csekk elkallódott, nem volt mit befizetni. Tegnap viszont éppen a pesti lakásomon jártam, ahol is a Credit Express levele várt (nem is hallottam még róluk, nagy luxus ez egy szegény országban, hogy már adósságbehajtással foglalkozó cég is van…, igaz, pénzügyi Szolgáltató kft-nek nevezi magát). Szóval, ez a levél a tartozásról szól – persze kamatostól, fizetési határidőnek a mai napot, június 6-át, megjelölve. Ha történetesen nem megyek még három hónapig a lakásom környékére, akkor valószínűleg az összeg tripláját számlázták volna ki. Igaz, az elköltözésemről nem tudhattak…

A levél utolsó bekezdése így szól:

„A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti önnel szemben, melynek járulékos költségei szintén önt terhelik.” Május végi dátum és aláírás.

Először is: hogy lehet az, hogy ha én nem kérek egy szolgáltatást, azt automatikusan mégis visszakapcsolják? Erre sehol a világon nincs példa! Nem lehet esetleg, hogy előtte felhívnák az ügyfelet és egyeztetnének vele? Más ügyekben, akciókról, kedvezőbb előfizetési lehetőségekről ugyanis havonta kaptam egy telefont. Ha erre volt kapacitás, előbbire vajon miért nem?

Másodszor: hogy jön ahhoz akár a UPC, akár a Credit Express, hogy bírósággal fenyegessen egy kétgyermekes anyát? (Arra nem térek ki, hogy hány milliárdos adó és egyéb csalók szaladgálnak az országban… Komolyan én lennék az Egyes Számú Közellenség?) A UPC vagy a Credit Express gondoskodik majd anyagilag, vagy bárhogy a per lefolyása idején a gyerekeimről? Ennél a két cégnél egyébként van valakinek gyereke? Tudják mivel jár, ha két kicsi beteg, járni tanul, óvodába készül vagy ilyesmi? Tudják, hogy ez 24 órás szolgálat? Hogy ilyenkor az embernek kisebb gondja is nagyobb a kábeltévénél???

Harmadszor: A szolgáltatók dolga nem az, hogy az ügyfeleit maximálisan kiszolgálja? Tartsa vele a kapcsolatot, korrekt módon tájékoztassa, stb.? Ebbe a körbe tényleg beletartozik az adósságbehajtás és a fenyegetőzés???

Végezetül mindkét cégnek azt kívánom, hogy e csekély örömnél többen (t.i. hogy kisemberekkel packáznak) semmiképp ne legyen részük!

Köszönettel:

Vég Erzsébet s.k.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2


Labirintusra kergetve

Póda Erzsébet

A hétmilliárd megmondóember korában nem könnyű az újságírónak.

2022.3.28.   


Sapkaárusok

Nagy Csivre Katalin

A cikkben ez a hasonlat a mai vírusos-háborús világunkra. Olvassuk!

2022.3.16.  1   


Kiforgatott orvosi eskü

Nagy Csivre Katalin

Az embernek joga van maga és kiskorúgyermekei nevében szabadon dönteni, arról, hogy megfelelő információk birtokában elfogad vagy elutasít bármilyen orvosi beavatkozást.

2022.2.1.   


Riasztás

Póda Erzsébet

Második éve éljük a lehetetlent, a logikátlant, az abszurdot. Elhisszük a hihetetlent, az ésszerűtlent, a képtelenséget.

2022.1.10.   


Kifordult világ

Nagy Csivre Katalin

Ami eddig csak lassan változni látszott, megfordult és fejre állt a látható világ felszínén. Ma már semmi sem az, amit szemeinkkel látunk.

2022.1.9.   


Megváltásra várva

Nagy Csivre Katalin

Az adventi üzenetekkel teletűzdelt médiafelületek giccses idézetei sem takarhatják el azt a képmutatást és álszentséget, amit naponta láttat a való világ.

2021.12.17.   


Felejtés

Póda Erzsébet

Rövid az ember memóriája: nem emlékszünk a tegnapra, nem még tavalyra, tavalyelőttre!

2021.12.6.   


Üresség

Póda Erzsébet

A minap az aktuális kérdést feszegették ismét – mi mást, mint a „járványhoz” kapcsolódó oltás/nemoltás témáját

2021.12.6.