Reklamálás


Vég Erzsébet  2008.6.7. 11:44

Nyílt levél az UPC-hez és a Credit Express-hez.

Kedves Szolgáltatók!

Alulírott Vég Erzsébet (kétgyermekes anya, tisztességes, adófizető állampolgár), hajdani UPC ügyfél, azért választom a kommunikációnak e módját, mert bánásmódjukat maximálisan méltánytalannak tartom és szeretném, ha mások is okulnának az esetből.

Volt egy szerződésem a UPC-vel, de mivel régóta nem lakom a budapesti lakásomban, szüneteltetést kértem. Sajnos, akkor még nem jutott eszembe, hogy lemondjam a szolgáltatást. Mire eszembe jutott, már kiszámláztak nekem 4 ezer forint körüli összeget, de a csekk érdekes módon soha nem érkezett meg. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mivel vidéken élek, nagyon ritkán jutok a fővárosba, vagyis nem tudom hetente ellenőrizni a leveleimet. Szóval, a csekk elkallódott, nem volt mit befizetni. Tegnap viszont éppen a pesti lakásomon jártam, ahol is a Credit Express levele várt (nem is hallottam még róluk, nagy luxus ez egy szegény országban, hogy már adósságbehajtással foglalkozó cég is van…, igaz, pénzügyi Szolgáltató kft-nek nevezi magát). Szóval, ez a levél a tartozásról szól – persze kamatostól, fizetési határidőnek a mai napot, június 6-át, megjelölve. Ha történetesen nem megyek még három hónapig a lakásom környékére, akkor valószínűleg az összeg tripláját számlázták volna ki. Igaz, az elköltözésemről nem tudhattak…

A levél utolsó bekezdése így szól:

„A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti önnel szemben, melynek járulékos költségei szintén önt terhelik.” Május végi dátum és aláírás.

Először is: hogy lehet az, hogy ha én nem kérek egy szolgáltatást, azt automatikusan mégis visszakapcsolják? Erre sehol a világon nincs példa! Nem lehet esetleg, hogy előtte felhívnák az ügyfelet és egyeztetnének vele? Más ügyekben, akciókról, kedvezőbb előfizetési lehetőségekről ugyanis havonta kaptam egy telefont. Ha erre volt kapacitás, előbbire vajon miért nem?

Másodszor: hogy jön ahhoz akár a UPC, akár a Credit Express, hogy bírósággal fenyegessen egy kétgyermekes anyát? (Arra nem térek ki, hogy hány milliárdos adó és egyéb csalók szaladgálnak az országban… Komolyan én lennék az Egyes Számú Közellenség?) A UPC vagy a Credit Express gondoskodik majd anyagilag, vagy bárhogy a per lefolyása idején a gyerekeimről? Ennél a két cégnél egyébként van valakinek gyereke? Tudják mivel jár, ha két kicsi beteg, járni tanul, óvodába készül vagy ilyesmi? Tudják, hogy ez 24 órás szolgálat? Hogy ilyenkor az embernek kisebb gondja is nagyobb a kábeltévénél???

Harmadszor: A szolgáltatók dolga nem az, hogy az ügyfeleit maximálisan kiszolgálja? Tartsa vele a kapcsolatot, korrekt módon tájékoztassa, stb.? Ebbe a körbe tényleg beletartozik az adósságbehajtás és a fenyegetőzés???

Végezetül mindkét cégnek azt kívánom, hogy e csekély örömnél többen (t.i. hogy kisemberekkel packáznak) semmiképp ne legyen részük!

Köszönettel:

Vég Erzsébet s.k.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2020.3.7.   


Beszűkülés

Póda Erzsébet

Valószínűleg minden kornak megvolt a maga ökológiája.

2020.2.14.   


Kiskorúság

Póda Erzsébet

A vének tanácsáról már a bibliában is olvashatunk, az öregekről, akikre még az uralkodók is hallgattak.

2020.2.3.   


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2020.1.3.    5


Gondolatok az ünnep előtt

Tompa Orsolya

Karácsony luxuskiadásban, és egyszer az ünnepek is véget érnek...

2019.12.22.    23


Karácsonyi versek

Lehet, hogy ma sem kapna más szállást a Szent család, mint egy állatok által belehelt istállót, ahol a jászolban maga a szeretet ölt testet.

2019.12.12.   


Advent van

Póda Erzsébet

Már most tengernyi szeretetről szóló, giccses idézettel találkozhatunk karácsony kapcsán, főleg a közösségi oldalakon.

2019.12.1.   


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2019.11.24.    11