Reklamálás


Vég Erzsébet  2008.6.7. 11:44

Nyílt levél az UPC-hez és a Credit Express-hez.

Kedves Szolgáltatók!

Alulírott Vég Erzsébet (kétgyermekes anya, tisztességes, adófizető állampolgár), hajdani UPC ügyfél, azért választom a kommunikációnak e módját, mert bánásmódjukat maximálisan méltánytalannak tartom és szeretném, ha mások is okulnának az esetből.

Volt egy szerződésem a UPC-vel, de mivel régóta nem lakom a budapesti lakásomban, szüneteltetést kértem. Sajnos, akkor még nem jutott eszembe, hogy lemondjam a szolgáltatást. Mire eszembe jutott, már kiszámláztak nekem 4 ezer forint körüli összeget, de a csekk érdekes módon soha nem érkezett meg. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mivel vidéken élek, nagyon ritkán jutok a fővárosba, vagyis nem tudom hetente ellenőrizni a leveleimet. Szóval, a csekk elkallódott, nem volt mit befizetni. Tegnap viszont éppen a pesti lakásomon jártam, ahol is a Credit Express levele várt (nem is hallottam még róluk, nagy luxus ez egy szegény országban, hogy már adósságbehajtással foglalkozó cég is van…, igaz, pénzügyi Szolgáltató kft-nek nevezi magát). Szóval, ez a levél a tartozásról szól – persze kamatostól, fizetési határidőnek a mai napot, június 6-át, megjelölve. Ha történetesen nem megyek még három hónapig a lakásom környékére, akkor valószínűleg az összeg tripláját számlázták volna ki. Igaz, az elköltözésemről nem tudhattak…

A levél utolsó bekezdése így szól:

„A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti önnel szemben, melynek járulékos költségei szintén önt terhelik.” Május végi dátum és aláírás.

Először is: hogy lehet az, hogy ha én nem kérek egy szolgáltatást, azt automatikusan mégis visszakapcsolják? Erre sehol a világon nincs példa! Nem lehet esetleg, hogy előtte felhívnák az ügyfelet és egyeztetnének vele? Más ügyekben, akciókról, kedvezőbb előfizetési lehetőségekről ugyanis havonta kaptam egy telefont. Ha erre volt kapacitás, előbbire vajon miért nem?

Másodszor: hogy jön ahhoz akár a UPC, akár a Credit Express, hogy bírósággal fenyegessen egy kétgyermekes anyát? (Arra nem térek ki, hogy hány milliárdos adó és egyéb csalók szaladgálnak az országban… Komolyan én lennék az Egyes Számú Közellenség?) A UPC vagy a Credit Express gondoskodik majd anyagilag, vagy bárhogy a per lefolyása idején a gyerekeimről? Ennél a két cégnél egyébként van valakinek gyereke? Tudják mivel jár, ha két kicsi beteg, járni tanul, óvodába készül vagy ilyesmi? Tudják, hogy ez 24 órás szolgálat? Hogy ilyenkor az embernek kisebb gondja is nagyobb a kábeltévénél???

Harmadszor: A szolgáltatók dolga nem az, hogy az ügyfeleit maximálisan kiszolgálja? Tartsa vele a kapcsolatot, korrekt módon tájékoztassa, stb.? Ebbe a körbe tényleg beletartozik az adósságbehajtás és a fenyegetőzés???

Végezetül mindkét cégnek azt kívánom, hogy e csekély örömnél többen (t.i. hogy kisemberekkel packáznak) semmiképp ne legyen részük!

Köszönettel:

Vég Erzsébet s.k.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.   


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Válás?

Póda Erzsébet

Mintha megöregedett volna az utóbbi időben.

2020.11.6.    5


Monitor

Póda Erzsébet

Pár évvel ezelőtt már tudni lehetett, hogy nagyszabású agymosóprogramban részesülünk.

2020.10.15.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2020.10.5.    2


Bánásmód

Póda Erzsébet

Avagy milyen tanácsokat ne adjunk a férjünknek...

2020.10.1.    8


Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.