Sportoljunk!


Lantódy Andrea  2008.7.30. 7:18

Sokat hallhatunk, olvashatunk arról, milyen fontos a testmozgás.

Ezt én is tudatosítottam magamban, de valahogy soha nem tettem meg a kellő lépéseket. Persze, próbálkozásaim nekem is voltak. Ha megláttam az újságárusnál egy életmódmagazint, mely a garantáltan legjobb has-, comb- és fenékfeszesítő gyakorlatot hirdette címlapján, rögtön megvettem. Titokban ettől vártam a megváltást, hogy egy-kettőre formás alakot varázsolok magamnak. Otthon aztán elkezdtem lépésről-lépésre végezni a feladatokat, de vagy nehéznek tűntek, vagy pár hét alatt beleuntam az állandóan ismétlődő gyakorlatokba. Változást ugyan tapasztaltam az alakomon, sőt mások is észrevették, de ez még mindig nem volt elég ahhoz, hogy a sport életem részévé váljon.

Majd jött a változás. Először még csak az étkezésemre figyeltem oda. Megnéztem, hogy mit mivel eszem, a gyümölcs napi fogyasztását is beiktattam, és rájöttem, hogyha nap, mint nap megadom szervezetemnek a megfelelő folyadékmennyiséget, akkor az meghálálja. Így hamarosan sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. S hogy még többet tegyek az egészségemért, jöhet a sportolás! – gondoltam. Most már egyáltalán nem azért, hogy formásabb alak köszönjön vissza rám a tükörben, hanem mert úgy éreztem, ezt meg kell, sőt meg akarom tenni önmagamért, a jobb közérzetemért. Így jutottam el az első aerobik órára. Bár úgy gondoltam: ezt a mozgásformát biztosan nem nekem találták ki, idegesít a sok ugrabugrálás. Viszont ez az óra már az első alkalommal megnyert. Ezután minden héten egyszer rászántam magam a mozgásra. Ez igazán nem sok, de hamarosan ez a szám kettőre, háromra növekedett, sőt már nemcsak aerobikra jártam, hanem konditerembe is. Elkezdtem élvezni a testmozgást. Akkor is mentem, amikor a kedvetlenségtől csak úgy vonszoltam magam. Tudtam, hogy ez a sportolás alatt elszáll. Igazam lett. Minden egyes mozdulattal erősebbnek, fittebbnek éreztem magam, és energiával telten léptem ki a konditerem ajtaján. Bónuszként minderre változást láttam az alakomon: feszesebb itt, karcsúbb ott. S nem is ezért kezdtem el, hanem az egészségemért!

Régen nem értettem meg, hogy mi a felemelő a testmozgásban, hogy miként válhat valakinek az élete részévé, de ma már tudom. Fokozatosan tapasztaltam magamon, hogy hétről-hétre egyre jobban igénylik tagjaim a mozgást, az erősítést, a feszesítést. Ha pedig a rendszerességbe néha hiba csúszik, máris elkezd hiányozni. Ezt sosem hittem volna. Alapszabály viszont számomra, hogy csakis olyan mozgást választok, melyet élvezek és kikapcsol, hisz nincs értelme kínozni magunkat „muszáj” sportolással. (Mindenkinek ezt ajánlom.)

S hogy mi a legjobb az egészben? Az, hogy a tesztekben a kérdésre: hányszor sportolsz hetente, már nem a semmikor választ karikázom be, hanem a rendszeres, heti kétszeri-háromszori testmozgást.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2019.1.3.    14


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2018.8.24.    14


A hotelszoba titkai

Oriskó Renáta

Valami megváltozott. Úgy tűnt, mintha egyik percről a másikra történt volna.

2018.8.20.    13


A telt idomok szépek

Joó Fruzsina

A nőideálok az évszázadok során mindig változtak.

2018.6.11.    60


Univécé

Póda Erzsébet

Az egyik ismerősöm szörnyülködve vette tudomásul, hogy világunk néhány országában léteznek uniszex (vagy semleges) vécék.

2018.5.9.    9


Amikor beszélgetünk

Oriskó Renáta

Vajon milyen az igazán jó, személyes beszélgetés felbolydult világunkban?

2018.4.12.    15


Amitől a pasik a falra másznak

Joó Fruzsina

Mi, nők, számtalanszor panaszkodunk a férfiakra, sírunk miattuk, elátkozzuk őket.

2018.4.4.    15


Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2018.4.2.  2    4


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2018.1.18.    5


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1