Tilitoli


Nagy Erika  2011.10.19. 5:23

Az ősz utolsó napsütéses napjait kihasználva egy kávéház teraszán fogyasztottuk el a kávénkat.

Megérte, mert az élvezet mellett érdekes beszélgetés ütötte meg a fülünket. A szomszéd asztalnál egy fiatal pár ült és beszélgetett. Bár való igaz, nagy jóindulat kell ahhoz, hogy a jelenetet beszélgetésnek lehessen nevezni.

Mint megtudtuk, egy válófélben lévő házaspár döntött életről, vagyonról, gyerekről. Szomorú lettem, mert soha nem értettem, hogy két értelmesnek látszó ember miként tud olyan ostobán és felelőtlenül viselkedni, mint ők ketten. Nem zavarta őket, hogy más is hallhatja a vitájukat, így beleadtak apait-anyait abba, hogy fájdalmat okozzanak a másiknak. Nem titkoltak semmit, ezért megtudhattuk: már egy éve külön élnek, most már igazán beadhatná a férfi a válókeresetet, hogy végre békesség legyen a szívekben, és azt is elfelejthessék, hogy valaha ismerték egymást. A gyerek persze itt is jó alanynak bizonyult a zsarolásra. Az anya mindent bevetett, hogy elérje céljait. Látszott, a kapcsolatban ő viselte a nadrágot. Kikötötte, ha az apa nem látogatja minden hétvégén a megadott időben a srácot, abból bajok lesznek. Szerencsétlen bizonygatta, hogy mivel külföldön dolgozik, megeshet, hogy nem a megadott időben tud menni érte, de ez nem hatotta meg az anyát. „Akkor felejtsd el örökre”, mondta olyan ridegen, hogy el sem hinné az ember, ők ketten valaha kimondták a szót: jóban-rosszban, s hogy úgy döntöttek, gyermeket vállalnak. Azért a férfit sem kell félteni, mert mint kiderült, eddig nem nagyon törte magát, hogy gyakorolja apai kötelességeit. Néha megjelent, majd nem jött, a gyermek pedig egyre zaklatottabban viselkedett. Szegény gyerek – ide-oda tologatták.

Hogy mi lett a beszélgetés vége, nem tudom, mert az egyre kínosabb incidens végét már nem vártuk meg, mi éreztük magunkat kellemetlenül. Hogy kinek volt igaza, talán még maguk sem tudják, de az biztos, egy gyereket soha nem szabad eszközként használni! Sajnos ők ezt még nem tudják, és lehet, hogy mire rájönnek, már késő lesz.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2020.3.7.   


Beszűkülés

Póda Erzsébet

Valószínűleg minden kornak megvolt a maga ökológiája.

2020.2.14.   


Kiskorúság

Póda Erzsébet

A vének tanácsáról már a bibliában is olvashatunk, az öregekről, akikre még az uralkodók is hallgattak.

2020.2.3.   


Pozitív igények

Póda Erzsébet

Borzasztó dolog történik velünk: téli időszak lévén hideg van!

2020.1.3.    5


Gondolatok az ünnep előtt

Tompa Orsolya

Karácsony luxuskiadásban, és egyszer az ünnepek is véget érnek...

2019.12.22.    23


Karácsonyi versek

Lehet, hogy ma sem kapna más szállást a Szent család, mint egy állatok által belehelt istállót, ahol a jászolban maga a szeretet ölt testet.

2019.12.12.