Tilitoli


Nagy Erika  2011.10.19. 5:23

Az ősz utolsó napsütéses napjait kihasználva egy kávéház teraszán fogyasztottuk el a kávénkat.

Megérte, mert az élvezet mellett érdekes beszélgetés ütötte meg a fülünket. A szomszéd asztalnál egy fiatal pár ült és beszélgetett. Bár való igaz, nagy jóindulat kell ahhoz, hogy a jelenetet beszélgetésnek lehessen nevezni.

Mint megtudtuk, egy válófélben lévő házaspár döntött életről, vagyonról, gyerekről. Szomorú lettem, mert soha nem értettem, hogy két értelmesnek látszó ember miként tud olyan ostobán és felelőtlenül viselkedni, mint ők ketten. Nem zavarta őket, hogy más is hallhatja a vitájukat, így beleadtak apait-anyait abba, hogy fájdalmat okozzanak a másiknak. Nem titkoltak semmit, ezért megtudhattuk: már egy éve külön élnek, most már igazán beadhatná a férfi a válókeresetet, hogy végre békesség legyen a szívekben, és azt is elfelejthessék, hogy valaha ismerték egymást. A gyerek persze itt is jó alanynak bizonyult a zsarolásra. Az anya mindent bevetett, hogy elérje céljait. Látszott, a kapcsolatban ő viselte a nadrágot. Kikötötte, ha az apa nem látogatja minden hétvégén a megadott időben a srácot, abból bajok lesznek. Szerencsétlen bizonygatta, hogy mivel külföldön dolgozik, megeshet, hogy nem a megadott időben tud menni érte, de ez nem hatotta meg az anyát. „Akkor felejtsd el örökre”, mondta olyan ridegen, hogy el sem hinné az ember, ők ketten valaha kimondták a szót: jóban-rosszban, s hogy úgy döntöttek, gyermeket vállalnak. Azért a férfit sem kell félteni, mert mint kiderült, eddig nem nagyon törte magát, hogy gyakorolja apai kötelességeit. Néha megjelent, majd nem jött, a gyermek pedig egyre zaklatottabban viselkedett. Szegény gyerek – ide-oda tologatták.

Hogy mi lett a beszélgetés vége, nem tudom, mert az egyre kínosabb incidens végét már nem vártuk meg, mi éreztük magunkat kellemetlenül. Hogy kinek volt igaza, talán még maguk sem tudják, de az biztos, egy gyereket soha nem szabad eszközként használni! Sajnos ők ezt még nem tudják, és lehet, hogy mire rájönnek, már késő lesz.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Randi

Póda Erzsébet

Ésszel is lehetünk szerelmesek…(?)

2017.10.8.  2   


Pótcselekvéseink

Oriskó Renáta

Ismerős a helyzet? Adott egy feladat, amit ránk bíztak, amire megkértek, vagy amit egyszerűen csak el kell végeznünk.

2017.9.18.    16


A kapcsolat kerékkötői

Tóth Nóra

A legtöbb lánynak van egy ideálja, ahogy nagy szerelmét elképzeli: szőke, kék szemű, izmos...

2017.6.14.    11


Fogadom, hogy nem fogadok

Nagy Erika

Bevallom, nem tettem idén újévi fogadalmat, mint ahogy tavaly sem. Nem látom értelmét.

2017.1.11.    1


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2017.1.6.    2


Fogadalmak

Oriskó Renáta

Az év első hónapjához sokan kötnek újrakezdést, változást, változtatást.

2017.1.2.    11


Fényárban úszó vásárok

Nagy Erika

Advent időszakában szeretek vásárba járni, főleg oda, ahol tudom, hogy nem fogok csalódni semmiben.

2016.12.22.    9


Hömpölygő tömeg

Nagy Erika

Több okból kifolyólag is jobb, ha időben beszerezzük a karácsonyi ajándékokat...

2016.12.17.    5


Felhőangyal

Olinka Seregi

Az éjszakát sokféleképpen „átélhetjük”: eltölthetjük a barátainkkal, végigtáncolhatjuk, nézhetjük a tévét, szeretkezhetünk, átaludhatjuk, vagy gondolkodhatunk is.

2016.11.7.    5


Ki szemetelt?

Nagy Erika

Ebben a világban én már semmin sem lepődök meg. Naponta vagyok kénytelen hozzászokni a fura helyzetekhez, sajnos, de így van.

2016.10.14.    2


Határtalan vendégszeretet

Nagy Erika

Egy-egy kirándulás során sok élménnyel gazdagodik az ember, jóval, rosszal, egyaránt.

2016.8.2.    4


Kereslet

Póda Erzsébet

Ott állnak, vagy sétálnak a fővárosból kivezető úton.

2016.7.28.    1