Visszatekintés 2014


  2014.12.31. 0:30

Mint minden évben, az 2014-es esztendőben is sok minden történt velünk.

Milyen hamar eltelik egy év! Nemrég még 2013 eseményeiről írtunk – s máris itt az új évértékelő. Sőt: idén egy nagy esemény is vár ránk: hivatalosan tízévesek leszünk! Reményeink szerint ezt a nem mindennapi eseményt méltóképpen meg tudjuk majd ünnepelni. Mindenképpen be fogunk róla számolni. A cikkünkhöz egy zenés-fotós klipet is csatoltunk, melyet Bíró Szabolcs kollégánk szerkesztett, és az idei évünket foglalja össze képekben.


Úgy, mint tavaly és azelőtt: rossz és jó dolgok, keserű és vidám percek, kritikus és kreatív pillanatokat élhettünk át. Ahogy a világnak, az életnek is van rossz és jó, csúnya és szép oldala is, úgy a mi életünkben is jelen vannak ezek a percek.

Munkatársaink nagyobb része elhivatottságból ír. Sok éve megy ez már így. Egyesek számára nehezen érthető, hogy ellenszolgáltatás nélkül dolgozzon, határidőre. Van, aki nem is bírja. Sokan távoznak ezért csapatunkból, de mindig vannak újak, akiket ez a nehézség sem riaszt el. Szerencsénkre 2014-ben is több új, tehetséges, fiatal és elhivatott újságíró kolleginával bővült csapatunk.

A netBarátnő életében szinte negyedévenként adódnak helyzetek, amikor majdnem ki kell mondanunk, hogy befejezzük. Valamilyen csoda folytán mégis mindig sikerül folytatnunk: a holtponton eddig még mindig átlendültünk. Néha van, hogy sokáig nem érkezik semmilyen anyag, és pár napig talán szünetel is a weboldal, nem jelennek meg új cikkek. Aztán meglódul a dolog, és egyre-másra közölhetünk jobbnál jobb írásokat. Szívesen veszünk mindenféle segítséget – nekünk írhatnak akár azok is, akik eddig még sehol nem próbálkoztak. Amihez azonban mindig tartjuk magunkat: kizárólag igényesen megírt és értelmes témákkal foglalkozó cikkeket közlünk, amelyek a női élet területeihez kapcsolódnak, új szemléletűek, nyitottak, és akár kritikusan is szólhatnak. Mert a kritika, lehet pozitív vagy negatív, mindenképpen segít a hétköznapok problémáinak megoldásában. Nagy örömmel mutatunk be olvasóinknak egy-egy női egyéniséget, közismertet vagy egyáltalán nem ismertet, aki valamilyen téren érdekes lehet mások számára, vagy tevékenységével követendő példa. Célunk továbbra is az, hogy egy bulvármentes, az igazi problémákra fókuszáló, megoldási alternatívákat kínáló, nyíltan szóló, független, színvonalas webmagazinnal jelentkezzünk az olvasóknak.

Voltak elképzeléseink, amelyek nem jöttek össze, hiába terveztük, hiába beszéltünk és dolgoztunk rajta. Többek közt például nem aratott nagy sikert felhívásunk a saját történet megírására, és a facebookos profilunkon meghirdetett Én és a nagymamám című fotóverseny is döcögve indult be. De idén sikerült felújítanunk, modernizálnunk a netBarátnő dizájnját! Reméljük az új külső elnyerte az olvasóink tetszését is – az eddigi visszajelzések egyelőre csak pozitívak voltak.

A régi álmunk is megvalósult: 2014-ben nagyjából havonta sikerült megszerveznünk egy-egy klubestet, melyre érdekes előadókat, beszélgetőpartnereket hívhattunk meg (kiadónkkal, a Barátnő Polgári Társulással együttműködve). Idén vendégünk volt Bauer Edit, politikus, dr. Tóth Erzsébet általános és homeopátiával foglalkozó orvos, Bial Judit hagyományőrző-lovasíjász, Csapody Kinga író-főszerkesztő, Nagy Erika író, aki egyben a munkatársunk is. Az új esztendőben több új vendéget is szeretnénk meghívni klubjainkba, ez a programunk jelenleg is szervezés alatt áll. Természetesen, az önök javaslataira is számítunk.

Továbbra is úgy látjuk: van értelme annak, amit csinálunk. Jöjjön bármilyen nehézség, egymásba kapaszkodva továbbra is itt leszünk, számíthatnak ránk! Kérjük, segítsék javaslataikkal, ötleteikkel, véleményükkel a munkánkat! Csak így lehetséges egy olyan internetes női magazint összeállítani, amely messze elkerüli a bulvárjelleget, amely ellenáll minden olyan törekvésnek, ami a minőség rovására megy. Amely (nemcsak) egyszerűen a nőknek szól nőkről, életről, a világról, hanem komolyan és felelősségteljesen kezeli a témákat.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Tízévesek lettünk – visszatekintés

2015-ben tízévesek lettünk! Egy ilyen kerek évforduló alkalmából általában visszatekint, értékel, összefoglal az ember, és levonja a tanulságokat.

2015.12.31.    22


Farsangi "barátnőzés"

Beszámoló az idei első találkozónkról.

2014.3.3.   


Visszatekintés 2013

Póda Erzsébet

Avagy, milyen volt számunkra, a netBarátnő számára, a 2013-as esztendő?

2013.12.31.   


Tartalom, színvonal, érték

2013. március 2-án, szombaton került sor szerkesztőségünk idei első találkozójára.

2013.3.3.    38


Visszatekintés 2012

Póda Erzsébet

...Mert néha szükség van rá...

2012.12.31.   


Megint barátnőztünk

Bíró Szabolcs

2012. augusztus 25-én, egy verőfényes szombati napon került sor magazinunk szerkesztőségének legutóbbi találkozójára.

2012.8.27.    31

A rovat további cikkei

Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2021.9.28.   


Látszatvilág

Póda Erzsébet

Az emberiség apró kis tagjai – akik hatalmas és erős tömeget alkotnak, de nem irányítanak – évezredek óta ugyanazokkal a gondokkal küszködnek.

2021.8.22.   


Hátsó szándék

Fodor Tekla

Mutogatós bácsik helyett anyámasszony katonái?

2021.8.6.  1   


Ne gyere közel!

Nagy Csivre Katalin

A híradások tele vannak azzal a témával, amiről én most NEM kívánok írni.

2021.5.11.  1   


A bűvös szív

Dráfi Emese

Láttam, ahogy hirtelen megáll, és visszanéz a nagy piros szívre, majd odalép, és belebámul a rácson keresztül a rengeteg színes kupakba.

2021.4.19.   


Szeretet-teszt

Dráfi Emese

„Bárhogy is legyen, a szeretet mindent legyőz.”

2021.1.26.