Angol sorozat – kezdőknek (2)


Kabók Zita  2008.3.20. 16:07

Ebédidőben egyes kollégák a tornaterembe szaladnak, és az sem ritka, hogy az épület körül futnak egyet.

Hozzáteszem, hétfőn ez elég gyakori a hétvégi túlétkezés miatt, ekkor ugyanis nagyban megy a kalóriaszámlálás, és a koplalás. Mások szendvicset vásárolnak, mely itt általában mindig háromszög alakú, és a mi ízlésünknek meglehetősen fura ízű töltelékkel van megtöltve. A kenyér lehet barna, fehér, szezámmagos. A szendvics fogyasztható melegen vagy hidegen, mindig friss, és általában boltban vásároljak, de házilag is készítik. Hozzánk az irodába például jár az úgynevezett sandwichman, akinek a tolós kocsiján a következő szendvicsek mindegyike megtalálható.

Persze nem árt, ha az ember először tájékozódik, nehogy aztán éhen maradjon, mert nem tudja elfogyasztani a kiválasztott finomságot. Egyes szendvicsek kódnevekkel is rendelkeznek, mint például a BLT szendvics.(Bacon&Lettuce and Tomato, szalonna&salátalevelek, és paradicsom). Nagyon menő meg a tojásos, majonézes szendvics zsályával. Zsálya egyébként a boltokban is kapható, kis dobozban, melynek az alján meg a föld is ott van. A zsálya körülbelül két centiméterre nő ki, és a kis leveleket kell letépkedni. A majonézes tonhalas szendvics az egyik kedvencem, melyben még egy kis kukorica is van. A majonézes szendvics kapható meg csirkével vagy garnélarákkal is. A tonhalas uborkás szendvics sem ritka. A ploughman szendvicsben található egy vastagabb szelet sajt (Cheddar vagy Stilton), paradicsom, salátalevél, és ecetes öntet. Menő ebéd még a konzervleves, ami inkább kínszenvedés az angoloknak, azonban a diétázó hölgyek csak ezt fogyasztják Vannak, akik házilag készítik elő, különböző zöldségekből összekutyulják, majd kimixelik. Fura színű és be nem határolható illatok terjengnek a konyhában, ha ezt készíti valaki. Sokszor „tekintik meg” a kollégák a másik levesét, hogy ez meg mi a csoda, és hogy készült. Ilyenkor jön a receptkonverzáció, mely szintén elég gyakori, főleg ebédidőben. Hozzáteszem nemcsak az alapanyagok a fontosak, hanem a kalóriák száma is, mely minden esetben szintén megtárgyalásra kerül.

A délután folyamán aztán egyre több „bűnbe eső” kollégát látni, amint az édességautomata felé sétálnak, hogy nyalánkságot vegyenek maguknak. Leggyakrabban sós chipset (crisps). Ha nem ettek egyet a szendvics mellé ebédidőben, akkor délután erre biztosan sor kerül. A kedvenc az ecetes sós chips (zöld színű zacskóban), de ezen kívül meg a sajtos, hagymás, paprikás, barbecue-s, csirkés, szalonnás, vagy a sós is kedvelt. Ehhez persze jön a tea, ritkább esetben a kávé – eme forró italok a délután folyamán többször. Aki netán közben megszomjazik az Ribena-t iszik, feketeribiszke szörpből készített italt, melyet forrón is el lehet fogyasztani.

Öt óra előtt tíz perccel, mindig elsuhan valaki az asztalom mellett, és csak ennyit hallok:
– Zita, már csak tíz perc, és mehetünk haza.
Ha netán valaki orvoshoz megy, vagy korábban kell elmennie a gyerekéért, akkor általában mindenkinek bezengi, hogy milyen jó neki, ő ma korábban megy haza. Aki pedig reggel lusta volt, és nem bírt időben felkelni (gyakorta előfordul) annak öt órakor még nem kezdődhet el a szieszta!

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Miért nem főznek az angolok?

Kabók Zita

Az angolokról azt mondják, nem tudnak és nem is akarnak főzni.

2015.6.3.    9


Brit hétvége

Kabók Zita

Avagy hogyan töltik az angolok a hétvégét?

2011.2.21.   


Angol sorozat – haladóknak (2)

Kabók Zita

Az angol iskolásokat reggelente a tanító néni sípszója hívja a gyülekezőre.

2009.10.12.   


Angol sorozat – haladóknak

Kabók Zita

A britek sajátos kapcsolatban vannak a háziállataikkal.

2008.10.14.   


Angol sorozat – kezdőknek (4)

Kabók Zita

Avagy hogyan randiznak a britek?

2008.8.25.   


Angol sorozat – kezdőknek (3)

Kabók Zita

Legelső élményem az angol házakkal kapcsolatban az volt, hogy a fürdőszobában sehol sem találtam a villanykapcsolót.

2008.4.14.   

A rovat további cikkei

Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2021.10.18.    10


Drága nagymamák!

Póda Erzsébet

Kincs, melyet senki más nem adhat az embernek, csak a nagymama: mesék, hangulatok, tapasztalatok, bölcsességek – és sok-sok feltétel nélküli szeretet.

2021.6.1.    1


Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18