Pedofília -- gyerekeinket fenyegető rém 1.


Bernád Emese  2006.10.18. 10:48

Fiatalkorú gyermekünk szexuális zaklatásának veszélye, a lányos szülők visszatérő rémálma...

Ám tapasztalatok bizonyítják, hogy a pedofília a fiúkat sem kerüli el! Nemrégiben a médiák sokkoló hírekben számoltak be egyes egyházi személyek pedofil eltévelyedéseiről, de a szomorú történetekben mindenki csak a szenzációt kereste. Bő lére eresztve ecsetelték, hogy melyik egyházi vezető hány gyereket rontott meg, arról viszont már kevés szó esett, hogy mi történt a bántalmazott kiskorúakkal. Mit érezhetnek ők és szüleik? Mit kellene tenni azért, hogy a gyermeki lélek vérző sebe minél hamarabb behegedjen? És főként: mit lehet tenni a pedofília ellen?

Ha valaki úgy gondolja, hogy nem érintett az ügyben, és szerinte feleslegesen túllihegett a probléma, akkor gondoljon unokaöccsére, vagy az ijedt tekintetű szomszéd kisfiúra! Éppen őmiattuk nem szabad szemet hunyni a dolgok felett, nem szabad közömbösnek maradni!

Egy jó ember
Igen, éppen ő az – a feddhetetlen, a megbízható, a szimpatikus jó ismerős. A bizalomgerjesztő pap bácsi, a befolyásos középiskolai tanár, aki csodákra képes a rábízott diákokkal, a kedvesen mosolygó nyugdíjas szomszéd, a készséges ötvenes úriember, aki mindig átadja helyét az autóbuszon, a sporttréner -- csupa pozitív férfipélda. De a szexológusok és a prostituáltak gyakorlati tapasztalatai azt támasztják alá, hogy éppen azok a legperverzebbek, akik feddhetetlenségéért tűzbe tennénk a kezünket.

Marika és férje fiuk születése óta minden hétvégét az apai nagyszülők vidéki nyaralójában töltöttek. Rövid időn belül összebarátkoztak a falubeliekkel, a kisfiúnak, Iminek is akadtak játszótársai. A reggeltől estig tartó hancúrozás mellett előszeretettel látogatták a közelben lakó özvegy bácsit, akinél órákon át simogatták a népes állatsereget: kecskéket, nyulakat, macskákat, galambokat.

Az öregúrnak végtelen türelme volt a gyerekekhez, mindig kitalált valami mulatságot számukra. Valamivel Imi tizenkettedik születésnapja után az öreg meghalt. Halála előtt egy évvel a fiú gyakran jeleneteket rendezett, nem akart szüleivel utazni: egérszag van, unatkozik, nem jön jól ki a többi fiúval -- ilyen és ehhez hasonló kifogásokat talált ki, amit a szülők a kamaszkor számlájára írtak.

Egy szép nyári estén összegyűltek a szomszédok, és míg a felnőttek a tábortűz mellett beszélgettek, a gyerekek labdáztak. Ekkor, a játék hevében az egyik fiú véletlenül megrántotta Imi nadrágját. Elszakadt a gumi és a nadrág lecsúszott. Szokatlan jelenet következett: a fiú pajtására vetette magát, ütötte, verte, válogatatlan szavakat vagdosott a fejéhez. A szülők döbbenten nézték a jelenetet, az első meglepetéstől szólni sem tudtak.

Miután a felnőttek szétválasztották őket, Imi sírva elfutott. Szülei nem értették a dolgot, hiszen még soha nem viselkedett így. Amikor kérdőre vonták, mindent elmesélt. Az a „kedves” öregúr egy évvel azelőtt behívta a garázsba, pornóújságokat mutatott neki, majd lenyomta az autóra és… szóval megtette! Az édesanya reszketett, mint a nyárfalevél, de érezte: nem szabad sírni! Megölelte fiát, vigasztalta, hogy minden rendben lesz -- bár ebben ő maga sem nagyon hitt.

(Folytatjuk)



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Pedofilok az interneten

Nyitrai Angelika

Manapság minden második háztartásban van internet hozzáférés.

2008.3.9.   


Legyünk résen! 5.

Bernád Emese

Hajlamosak vagyunk azt hinni, minket a pedofília semmilyen oldalról sem érinthet. Pedig egyikünk gyermeke sem garantáltan védett ellene!

2006.12.4.   


A tudatlanság veszélyes! 4.

Bernád Emese

Beszélgetés a pedofíliáról dr. Jozef Šiška pszichiáterrel.

2006.11.27.   


Segítséget a bántalmazottnak! 3.

Bernád Emese

Edit felháborodottan olvasta az újságban a szexuálisan bántalmazott ministránsokról és katonákról szóló cikkeket.

2006.11.13.   


Hogyan tovább? 2.

Bernád Emese

A szülők számára az első sokk, az önvádaskodás első hulláma után következett a második. (A pedofíliáról szóló cikk következő része.)

2006.10.26.   

A rovat további cikkei

Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2017.12.11.    17


Nők és romantika

Vajon miért kedvelik a nők a romantikus könyveket?

2017.8.18.    2


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2017.6.7.    3


Modern társkeresés

Tompa Orsolya

Mára jelentősen megváltoztak a társkeresési szokások. A személyes kapcsolatépítés, ismerkedés helyét sok esetben felváltja az online forma.

2017.4.5.  1    10


Társkeresés applikációval

Tompa Orsolya

Kis házi felmérésünk a különböző társkereső applikációk világáról, eredményeiről. Sok adat, sok érdekesség!

2017.1.27.    5


Csajos fotózás

Szalay Mona

Sokszor olvasom, vagy hallom a fotózások előtt a következő mondatot: "Pár szép fotót szeretnék magamról, de egyáltalán nem vagyok fotogén."

2017.1.10.    1