Pedofília -- gyerekeinket fenyegető rém 1.


Bernád Emese  2006.10.18. 10:48

Fiatalkorú gyermekünk szexuális zaklatásának veszélye, a lányos szülők visszatérő rémálma...

Ám tapasztalatok bizonyítják, hogy a pedofília a fiúkat sem kerüli el! Nemrégiben a médiák sokkoló hírekben számoltak be egyes egyházi személyek pedofil eltévelyedéseiről, de a szomorú történetekben mindenki csak a szenzációt kereste. Bő lére eresztve ecsetelték, hogy melyik egyházi vezető hány gyereket rontott meg, arról viszont már kevés szó esett, hogy mi történt a bántalmazott kiskorúakkal. Mit érezhetnek ők és szüleik? Mit kellene tenni azért, hogy a gyermeki lélek vérző sebe minél hamarabb behegedjen? És főként: mit lehet tenni a pedofília ellen?

Ha valaki úgy gondolja, hogy nem érintett az ügyben, és szerinte feleslegesen túllihegett a probléma, akkor gondoljon unokaöccsére, vagy az ijedt tekintetű szomszéd kisfiúra! Éppen őmiattuk nem szabad szemet hunyni a dolgok felett, nem szabad közömbösnek maradni!

Egy jó ember
Igen, éppen ő az – a feddhetetlen, a megbízható, a szimpatikus jó ismerős. A bizalomgerjesztő pap bácsi, a befolyásos középiskolai tanár, aki csodákra képes a rábízott diákokkal, a kedvesen mosolygó nyugdíjas szomszéd, a készséges ötvenes úriember, aki mindig átadja helyét az autóbuszon, a sporttréner -- csupa pozitív férfipélda. De a szexológusok és a prostituáltak gyakorlati tapasztalatai azt támasztják alá, hogy éppen azok a legperverzebbek, akik feddhetetlenségéért tűzbe tennénk a kezünket.

Marika és férje fiuk születése óta minden hétvégét az apai nagyszülők vidéki nyaralójában töltöttek. Rövid időn belül összebarátkoztak a falubeliekkel, a kisfiúnak, Iminek is akadtak játszótársai. A reggeltől estig tartó hancúrozás mellett előszeretettel látogatták a közelben lakó özvegy bácsit, akinél órákon át simogatták a népes állatsereget: kecskéket, nyulakat, macskákat, galambokat.

Az öregúrnak végtelen türelme volt a gyerekekhez, mindig kitalált valami mulatságot számukra. Valamivel Imi tizenkettedik születésnapja után az öreg meghalt. Halála előtt egy évvel a fiú gyakran jeleneteket rendezett, nem akart szüleivel utazni: egérszag van, unatkozik, nem jön jól ki a többi fiúval -- ilyen és ehhez hasonló kifogásokat talált ki, amit a szülők a kamaszkor számlájára írtak.

Egy szép nyári estén összegyűltek a szomszédok, és míg a felnőttek a tábortűz mellett beszélgettek, a gyerekek labdáztak. Ekkor, a játék hevében az egyik fiú véletlenül megrántotta Imi nadrágját. Elszakadt a gumi és a nadrág lecsúszott. Szokatlan jelenet következett: a fiú pajtására vetette magát, ütötte, verte, válogatatlan szavakat vagdosott a fejéhez. A szülők döbbenten nézték a jelenetet, az első meglepetéstől szólni sem tudtak.

Miután a felnőttek szétválasztották őket, Imi sírva elfutott. Szülei nem értették a dolgot, hiszen még soha nem viselkedett így. Amikor kérdőre vonták, mindent elmesélt. Az a „kedves” öregúr egy évvel azelőtt behívta a garázsba, pornóújságokat mutatott neki, majd lenyomta az autóra és… szóval megtette! Az édesanya reszketett, mint a nyárfalevél, de érezte: nem szabad sírni! Megölelte fiát, vigasztalta, hogy minden rendben lesz -- bár ebben ő maga sem nagyon hitt.

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Pedofilok az interneten

Nyitrai Angelika

Manapság minden második háztartásban van internet hozzáférés.

2008.3.9.   


Legyünk résen! 5.

Bernád Emese

Hajlamosak vagyunk azt hinni, minket a pedofília semmilyen oldalról sem érinthet. Pedig egyikünk gyermeke sem garantáltan védett ellene!

2006.12.4.   


A tudatlanság veszélyes! 4.

Bernád Emese

Beszélgetés a pedofíliáról dr. Jozef Šiška pszichiáterrel.

2006.11.27.   


Segítséget a bántalmazottnak! 3.

Bernád Emese

Edit felháborodottan olvasta az újságban a szexuálisan bántalmazott ministránsokról és katonákról szóló cikkeket.

2006.11.13.   


Hogyan tovább? 2.

Bernád Emese

A szülők számára az első sokk, az önvádaskodás első hulláma után következett a második. (A pedofíliáról szóló cikk következő része.)

2006.10.26.   

A rovat további cikkei

Különleges sárkányrepülés

Zana Anita

Különleges élményben lehetett részük a gyengénlátóknak a közelmúltban, amikor is sárkányrepülésen vehettek részt. Pintér Erika mesél az élményeiről.

2023.9.15.   


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2023.1.20.    19


Fodrásznak születtem

Póda Erzsébet

Fennállásának 20. évfordulóját tartotta a dunaszerdahelyi Linda Hair Salon, melynek tulajdonosa Horváth Linda.

2022.9.19.   


Nagymellűek, figyelem!

Palkó Emese

Sportmelltartót vásárolni majdnem minden aktívan sportoló nő számára hatalmas kihívást jelent, főleg, ha nagy mellekkel van megáldva.

2022.8.10.    7


Felcsendült a nóta

Bott Noémi

„Szólj, szólj csalogány” címmel került megrendezésre első alkalommal a csallóközi Hodosban a magyarnóta-verseny.

2022.6.8.   


Alfamániások találkozója

Póda Erzsébet

Fergeteges találkozót tartottak az alfarómeós autósok a csallóközi Szilason.

2022.6.6.   


Kicsik hatalmas szívvel

Bott Noémi

Kicsit később a megszokottnál, de a bősi kultúrházba is beköltözött egy pillanatra az anyák napja.

2022.5.26.