Tíz valóban szórakoztató reklám


Busai Hajnalka Lilla  2015.8.10. 0:58

Alább összegyűjtöttük azt a tíz reklámot a világ minden tájáról, melyek valóban szórakoztatóak.

Ha bekapcsoljuk a tévét, azonnal zúdul ránk a reklámok végeláthatatlan folyama. Persze érthető: az adott csatornának fenn kell tartania magát valamiből. Csakhogy mindegyik szolgáltató ugyanolyan unalmas, semmitmondó, figyelmet fel nem keltő reklámokat gyárt. Ezek lehet, hogy informálnak bennünket, de maradandó emléket nem hagynak bennünk. Többek közt ezért is ismétlik őket olyan sokszor.
A másik véglet, amikor annyira irritáló anyagot készítenek, hogy csak azért forog közszájon, mert idegesíti a nézőket – valljuk be, ez sem a legjobb marketinghúzás. Még nem jutott el a magyar készítőkhöz a tény (vagy a számunkra reklámot készítőkhöz „ott kint”), hogy ezekkel nem igazán lehet eladni terméket/szolgáltatást, nem hozza meg rá a kedvünk. Pedig végeredményben ez lenne a reklámok célja.

Szerencsére akadnak kivételek. Nézzük meg például a következő tíz nagyon jól eltalált reklámot – ezek egyszerre tájékoztatóak, figyelemfelkeltőek és szórakoztatóak.


1-2. Kezdjük is egy finn energiaszolgáltató reklámjaival. Energiaszolgáltató – már maga a kifejezés is roppant unalmas, ám nyelvrokonaink rácáfoltak erre: ez a cég több kis reklámot forgatott, ezek közül lássunk kettőt:

Kétségkívül igen szokatlan lenne, ha itthon bármelyik energiaszolgáltató így hirdetné magát a televízióban vagy interneten, de minden bizonnyal többet érnének el vele.

3. Maradjunk még egy kicsit Finnországban! Íme, egy fodrászat reklámja, amit szintén sugároznak náluk:4. Ugorjunk egy kicsit messzebb, a norvég szomszédhoz! Bár az IKEA svéd cég, mégis a fagyos fjordok lakói készítették el ezt a nem mindennapi reklámot:5. A lengyelek a vodka reklámját (ami, lássuk be, nemigen szorul reklámozásra) kapták el: alkohol+dögös domina+humor= garantált nyereség!6. Brazil férfisampon reklám:7. A franciák többek közt a humorukról is híresek, a toalettpapír reklámozásakor sem hazudtolták meg magukat:8. És ha a galloknak egy filmcsatornát kell hirdetniük, akkor is marad a színvonal:9. Ahogyan az eddig felsorolt nemzeteknek, úgy természetesen a briteknek sem kell a szomszédba menni kreativitásért, és humorért. Ők cukiságfronton támadnak, ha tejet szeretnének eladni:10.Végül egy olasz reklám. Ők cuki kislánnyal és egy legyőzhetetlen fegyverrel: a Keresztapa-szellemmel rukkoltak elő:Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Tíz rendhagyó idézet a szerelemről

Póda Erzsébet

"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy."

2017.10.24.    5


Tíz idézet Suki Kimtől

Tompa Orsolya

A koreai származású írónő különleges, felkavaró könyvéből idézünk, a regényt pedig mindenkinek ajánljuk elolvasásra.

2017.1.12.    5


Tíz idézet Cecelia Aherntől

Tompa Orsolya

Az egyik legnépszerűbb kortárs ír származású írónő leggyakoribb témája a magány.

2016.9.16.    5


A tíz legkülönösebb menyasszonyi ruha

Busai Hajnalka Lilla

Tizedik születésnapunk alkalmából tízes csokrokba gyűjtünk egy-egy témát. Ezúttal az esküvői ruhák kerültek sorra.

2015.7.8.  1    10

A rovat további cikkei

Megtennéd? Kérés vagy parancs?

Busai Hajnalka Lilla

Életünkben csak nagyon ritkán kérnek tőlünk valamit...

2020.7.14.    8


Vizes élőhelyeink

Póda Csenge

A mindannyiunkat éltető vizes élőhelyeink több szempontból is fontosak számunkra.

2019.9.23.   


Hat alapelv étrendünk megváltoztatására

Póda Csenge

Ha szeretnél tenni valamit a környezetedért, emellett vigyázni az egészségedre is, kezdd az étrended megváltoztatásával!

2019.8.15.    10


Alvási pozíciók

Timár Tímea

A nyugodt és pihentető alvás elengedhetetlen szükséglet mindenki életében...

2019.3.24.    8


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18


Hat dolog, amit soha

Oriskó Renáta

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

2018.5.3.    6


Hányadik gyerekként születtünk?

Timár Tímea

Az élet egy örökös körforgás: magatartásunkat a megszokott családi minták és értékek is meghatározzák.

2018.3.17.    19