A NŐ betűrendben (3)


Kiss Adrienn Éva  2014.2.5. 4:25

Sorozatunkban a női tulajdonságokat, és a nőkkel kapcsolatos legjellemzőbb kifejezéseket tekintjük át.

Lássuk, melyek ezek az ábécé harmadik harmadából!

Ő-től Zs-ig

Ő, mint Őszinteség
Minden emberi kapcsolat működőképességének alapja az őszinteség. Nőként még inkább érezzük ennek jelentőségét, hiszen sajnos sok esetben naivitásunk és jóhiszeműségünk miatt kiszolgáltatottá válunk a kevésbé őszinte embereknek.

P, mint Precizitás
Fontos számunkra, hogy amit csinálunk, azt mindig jól csináljuk. Nem szeretünk hibázni, azt pedig végképp nem, ha az esetleges hibákat a szemünkre olvassák. Emiatt igyekszünk pontosan, precízen elvégezni feladatainkat, és kellőképpen körültekintően hozzáállni a kihívásokhoz.

R, mint Remény
Ahogy a mondás is tartja: „A remény hal meg utoljára.” Nos, helyesbítenék: az igazi remény sosem hal meg. Nőként, annyi minden van, amihez reményt fűzhetünk. Legyen az akár önmagunkhoz fűződő, akár párkapcsolatainkban lévő, vagy valami egészen lehetetlen dologhoz kapcsolódó.

S, mint Segítőkészség
Nincs is jobb dolog annál, mint amikor valaki, aki egykor segítségre szorult, ránk tekint hálálkodó pillantásokkal. Ha lehetőségünk van segíteni valakinek, sohase habozzunk. Ez a képesség minden emberben jelen van, csak hallgatnunk kell a belső sugallatra.

Sz, mint Szeretet
„Szeretni kell, s szeretve lenni jó.” Azt hiszem, ez a mondat magáért beszél.

T, mint Támogatás
Támogatjuk gyermekeinket, családunkat, szeretteinket. A mindennapi teendőikben, a sikereik eléréséhez vezető úton, a céljaik megvalósításában. Barátainkat is, és persze ne feledkezzünk meg önmagunkról sem, amikor nehéz helyzetekbe kerülünk. Néha egy bátorító mosoly, egy kedves gesztus is elég, hogy tudassuk a másikkal, hogy mellette állunk, és számíthat ránk.


U, mint Unalom
Van úgy, hogy bizony ránk tör az unalom. Ilyenkor éppen nincs semmi teendőnk, és ezt általában nem szeretjük. Habár máskor, amikor egyszerre kellene elmenni három különböző helyre, és megoldani négy másik különböző problémát, azt kívánjuk, bárcsak kaphatnánk néhány nap kimenőt. Az unalom viszont teljesen elfogadhatatlan számunkra. Hogyha elő is fordul, hogy nincs mihez fognunk, lássunk hozzá önmagunk alakítgatásához. Szánjunk egy kis időt saját magunkra, meditáljunk, tegyük rendbe gondolatainkat. A dolgos hétköznapok hamar vissza fognak térni, használjuk ki ezt a kis „unalommal teli” időszakot.

Ü, mint Ütemezés
Általában minden embernek rengeteg dolga van, de nekünk, nőknek van talán a legtöbb. Család, gyerek, karrier, szórakozás – amire szinte sosem jut idő. Ezeket összehangoltan és működőképesen egybefogni csak a leggyakorlottabbaknak sikerül, hosszas kísérletezgetés és áldozatos munka után. Akárhogy is, a dolgok fontossági sorrendjének felállításának és beütemezésének képessége mindannyiunkban ott van, csak rutint kell benne szerezni.

V, mint Vidámság
Fontos, hogy a vidámságra is szakítsunk elegendő időt. Mit ér az élet móka és kacagás nélkül, nem igaz?

Z, mint Zavar
Néha-néha eluralkodik fejünk felett a káosz, emiatt sokszor pánikba esünk. Összezavarodunk, és az életünket egy nagy katyvaszként látjuk. Ez minden nővel előfordul, így teljesen felesleges aggódnunk. Előbb-utóbb minden megoldódik, legtöbbször magától.

Zs, mint Zsongás
Sokszor tapasztalhatjuk, hogy elragadnak bennünket az érzelmeink mind a pozitívak, mind a negatívak. Amikor sok jó dolog történik velünk egyszerre, vagy nagyon várunk valamit, akkor szoktunk „bezsongani”. Ilyenkor kapkodunk, szétszórtak vagyunk, és azt sem tudjuk, miket beszélünk. Leggyakrabban a szerelemmel jár karöltve.

Ezek voltak tehát a leginkább nőkre jellemző kifejezések. Természetesen kivételek mindig, minden helyzetben akadhatnak, de egészen biztos vagyok abban, hogy mindenki legalább egy-két helyen magára ismert.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A NŐ betűrendben (2)

Kiss Adrienn Éva

Sorozatunkban a nőkkel kapcsolatos legjellemzőbb kifejezéseket tekintjük át - ábécé sorrendben.

2014.1.17.   


A NŐ betűrendben (1)

Kiss Adrienn Éva

Sorozatunkban a nőkkel kapcsolatos legjellemzőbb kifejezéseket tekintjük át - ábécé sorrendben.

2014.1.10.   

A rovat további cikkei

9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6


A legsikeresebb internetes vállalkozónők

Az internet nem csak a férfiak területe, számos nő épített fel világszinten is sikeres internetes vállalkozást.

2017.1.5.    13