Árva gyerek anyát keres


Bernád Emese  2005.3.24. 14:04

Juditnak kedvezett a rendszerváltás. Külkereskedelmi végzettsége és két nyelvvizsgája miatt két kézzel kapkodtak korosztálya, a frissen végzett fiatalok után…

…az európai piacokra betörni készülő újsütetű vállalkozók. Judit egy ruhaneműket forgalmazó cégnél helyezkedett el menedzserként. Forró fejjel vetette bele magát a munkába, bizonyítani akart a világnak. Majd ő megmutatja a továbbtanulás hiábavalóságában kételkedő nagynéniknek! Lakása lesz és autója, gondoskodni fog szüleiről, hogy meghálálja nekik mindazt, amit érte tettek. Megszállottan dolgozott, mindene lett a munka. Nem számítottak az ünnepek, a hétvégék, amikor szükség volt rá, azonnal ugrott. Udvarlói szép lassan elmaradoztak, ő pedig egyszercsak a főnök karjai között találta magát. „Mennyire más vagy, mint a feleségem” -- duruzsolta az a fülébe. „Csak te értesz meg engem. Két év múlva, amikor már középiskolások lesznek a gyerekek, kenyértörésre viszem a dolgot, és akkor végre mindig együtt lehetünk” -- ígérgette.

Elhalmozta a lányt minden földi jóval, lakást bérelt neki, szolgálati autót kapott. Amikor pedig sok veszekedés után Judit elvetette pár hetes magzatát, búfelejtőnek befizette őt egy Egyiptomi kirándulásra. Aztán egy szép nap robbant a bomba! Kiderült, hogy a pár hónapja felvett hamvas titkárnő babát vár, az apajelölt pedig Judit szerelme. A lovagias férfi azonnal megkérte a kismama kezét. Judit természetesen azonnal felmondott, a lakás és az autó kulcsát exszeretője képébe vágta.

„El ebből a városból, el ebből az országból!” -- hajtogatta. Gondosan áttanulmányozta a hirdetéseket és konstatálta, hogy külföldön a bébiszittereken és ápolókon kívül nem nagyon terem babér a nők számára. Nem rajongott az ötletért, hogy egy morcos idős ember kívánságait lesse, maradt tehát a babafelügyelet. Ami harminc felett korántsem volt olyan egyszerű, mert a családok általában fiatal lányokat kerestek.

Hetekkel később az egyik közvetítő felhívta, hogy amennyiben még érdekli az állás, öt nap múlva munkába állhat egy németországi családnál. Két félárva gyerek, egy négyéves lány és egy hatéves fiú mellé keresnek dadát. Az apa ragaszkodik egy idősebb, független nőhöz, aki tartósan náluk tud maradni. A fiatalka lányok ugyanis rendszerint rövid időn belül továbbállnak, ami a gyerekek számára ugyanolyan sokkos hatással lehet, mint édesanyjuk elvesztése. „Szegények, ők is olyan magányosak lehetnek, mint én” -- gondolta Judit, és azonnal csomagolni kezdett.

Pár hétig csak kóstolgatták egymást, Judit ismerkedett a házirenddel, a gyerekek pedig az új dada tűrőképességét próbálgatták. De a szeretetre vágyó szívek hamar egymásra találtak. „Maradj velünk, legyél te az anyukánk” – így hangzott az egyik nevelt kisfiúcska születésnapi kívánsága.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A háztartásbeli apuka kalandjai

Bernád Emese

Időnként szembesülünk azzal a ténnyel, hogy nem sétagalopp az élet, és sajnos, tartogat számunkra pár kellemetlen meglepetést.

2005.3.3.   

A rovat további cikkei

Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    46


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    21


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5