Árva gyerek anyát keres


Bernád Emese  2005.3.24. 14:04

Juditnak kedvezett a rendszerváltás. Külkereskedelmi végzettsége és két nyelvvizsgája miatt két kézzel kapkodtak korosztálya, a frissen végzett fiatalok után…

…az európai piacokra betörni készülő újsütetű vállalkozók. Judit egy ruhaneműket forgalmazó cégnél helyezkedett el menedzserként. Forró fejjel vetette bele magát a munkába, bizonyítani akart a világnak. Majd ő megmutatja a továbbtanulás hiábavalóságában kételkedő nagynéniknek! Lakása lesz és autója, gondoskodni fog szüleiről, hogy meghálálja nekik mindazt, amit érte tettek. Megszállottan dolgozott, mindene lett a munka. Nem számítottak az ünnepek, a hétvégék, amikor szükség volt rá, azonnal ugrott. Udvarlói szép lassan elmaradoztak, ő pedig egyszercsak a főnök karjai között találta magát. „Mennyire más vagy, mint a feleségem” -- duruzsolta az a fülébe. „Csak te értesz meg engem. Két év múlva, amikor már középiskolások lesznek a gyerekek, kenyértörésre viszem a dolgot, és akkor végre mindig együtt lehetünk” -- ígérgette.

Elhalmozta a lányt minden földi jóval, lakást bérelt neki, szolgálati autót kapott. Amikor pedig sok veszekedés után Judit elvetette pár hetes magzatát, búfelejtőnek befizette őt egy Egyiptomi kirándulásra. Aztán egy szép nap robbant a bomba! Kiderült, hogy a pár hónapja felvett hamvas titkárnő babát vár, az apajelölt pedig Judit szerelme. A lovagias férfi azonnal megkérte a kismama kezét. Judit természetesen azonnal felmondott, a lakás és az autó kulcsát exszeretője képébe vágta.

„El ebből a városból, el ebből az országból!” -- hajtogatta. Gondosan áttanulmányozta a hirdetéseket és konstatálta, hogy külföldön a bébiszittereken és ápolókon kívül nem nagyon terem babér a nők számára. Nem rajongott az ötletért, hogy egy morcos idős ember kívánságait lesse, maradt tehát a babafelügyelet. Ami harminc felett korántsem volt olyan egyszerű, mert a családok általában fiatal lányokat kerestek.

Hetekkel később az egyik közvetítő felhívta, hogy amennyiben még érdekli az állás, öt nap múlva munkába állhat egy németországi családnál. Két félárva gyerek, egy négyéves lány és egy hatéves fiú mellé keresnek dadát. Az apa ragaszkodik egy idősebb, független nőhöz, aki tartósan náluk tud maradni. A fiatalka lányok ugyanis rendszerint rövid időn belül továbbállnak, ami a gyerekek számára ugyanolyan sokkos hatással lehet, mint édesanyjuk elvesztése. „Szegények, ők is olyan magányosak lehetnek, mint én” -- gondolta Judit, és azonnal csomagolni kezdett.

Pár hétig csak kóstolgatták egymást, Judit ismerkedett a házirenddel, a gyerekek pedig az új dada tűrőképességét próbálgatták. De a szeretetre vágyó szívek hamar egymásra találtak. „Maradj velünk, legyél te az anyukánk” – így hangzott az egyik nevelt kisfiúcska születésnapi kívánsága.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A háztartásbeli apuka kalandjai

Bernád Emese

Időnként szembesülünk azzal a ténnyel, hogy nem sétagalopp az élet, és sajnos, tartogat számunkra pár kellemetlen meglepetést.

2005.3.3.   

A rovat további cikkei

Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2024.7.19.   


A sokoldalú levendula

Póda Csenge

Vajon mi jut eszünkbe elsőként, ha a levenduláról van szó? (A cikk végén receptötlet)

2024.6.18.   


Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen

PR-cikk

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.

2024.3.5.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.