Karesz, az erkölcsös 4.


Póda Erzsébet  2006.12.3. 20:17

Az ősz tarkójú Karesz néhány évvel az ötödik x után is hihetetlenül sármos. Jó beszédű, rendkívül tájékozott, és jártas a pszichológiában is.

Szakterülete a kapcsolatfelvétel. Öltözködése mindig kifogástalan, a nap minden percében egyformán ápolt, s rajta még az arcvíz is különlegesen csábítóan illatozik. Akár a sarki fűszeresnél vásárol, akár a szupermarketben, megjelenése mindig megdobogtatja a női szíveket. Pedig amúgy nincs rajta semmi különleges, mégis mágnesként vonzza a nőket.

Megjegyezzük: Kareszunk tisztességes, erkölcsös embernek tartja magát -- több mint harminc éve él boldogan a feleségével. Legalábbis a külső szemlélő szerint. Mert ő aztán tudja, hogy kell friss szelet vinni a házasságba!

Első félrelépését baklövésként emlegeti. Friss házas volt még, mikor egy buli után, kissé borgőzösen felkísérte egyik inasa érettségiző nővérét az albérletbe. Reggel idegen párnák közt ébredt, de nem esett kétségbe. A munkásszálló ugyanis több mint száz kilométerre volt a családi fészektől. E lépését ma sem úgy tartja számon, mint hűtlenséget. Ezután egy kitartóbb, de szintén fiatalabb nő következett, aki az együtt töltött idő után piros tintával írt képeslapot hősünk címére, ami persze a feleség kezében landolt. A nej ekkor kezdett jobban odafigyelni férje kifürkészhetetlen útjaira.

Következő áldozata a könyvtárosnő volt. Először csak sima beszélgetésekbe elegyedett a fiatal hajadonnal, melyek témája főleg az olvasott könyvek tartalma és családja iránt érzett mélységes szeretete volt. Később aztán fény derült Kareszünk nehéz természetű feleségére is. A könyvtárosnő fülig szerelmes lett a sármos, de papucs alatt tartott nős emberbe. Az életét is feláldozta volna érte. Mindhiába. Mikor papucshősünk jól kifacsarta a nő szívét, sajnálkozva közölte vele: minden hiába, neki a család a legfontosabb.

A húszéves, feszes mellű titkárnő következett. A feleség a furcsa véletlenek sorozataként aznap hamarabb ért haza a munkából. A titkárnő szerencsére még felöltözve üldögélt a nappali öblös foteljében. A történteket csúnya házastársi veszekedés, majd csendes háztartás követte. Mikor aztán a feleség megbizonyosodott róla, hogy vetélytársnője ejtve van, csodás bujálkodással jutalmazta férjét. A titkárnő pedig, mint a tudatát vesztett holdkóros járkált hónapokig, s a mai napig nem tudja felejteni ezt a csodálatos férfit. Pedig azóta évtizedek teltek el.

Karesz a közbeesett időben sem tétlenkedett. Sorra utasította vissza a szerelmes szívű nőket, csak azokkal állt szóba, akik értelmiekben és érzelmekben is felértek hozzá. Kivétel nélkül mindegyikük sokkal fiatalabb volt nála. És a felesége kivétel nélkül tudott mindegyikről. A titkárnős eset óta ugyanis egyfolytában féltékeny. Ragadozóként lesi a figyelmeztető jeleket, és amint felbukkan a hívatlan vetélytársnő, nyomban akcióba lép. Veszekedések napirenden, szexmegvonás, csendes háztartás, majd démoni ágycsaták. Ha a feleség hosszasan hanyagolja házastársi kötelességét, Karesz már tudja milyen fortélyhoz folyamodjon.

Férfiúnkba a legutóbb egy nála tizenhat évvel fiatalabb orvosnő lett szerelmes. A szívtipró először vele is kizárólag komoly témákról beszélgetett. Kapcsolatuk csak hónapok után csapott át érzelmekbe. Kareszunknak ezúttal sokáig kellett bizonygatnia tiszta szándékairól az állhatatos és nem éppen hiszékeny hölgyet. Természetesen még az elején elmondta, mennyire szereti a feleségét, akit soha nem csalt meg és nem is fog. A felesége ugyan hosszú évek óta nem engedi magához, amúgy pedig egy elviselhetetlen nőszemély, aki mellett csak szenvedni lehet, de válásról szó sem lehet. Ő egy hűséges és erkölcsös ember. És bátortalan, szomorú, és meg nem értett.

Pontosan ügyelt arra, hogy teljesen behálózza a nőt. Ez az eset a nehezebbek közé tartozott, mintegy kihívást jelentett Karesznak. Ezért mindent beleadott. Hónapokon át minden hétköznap reggel (a hétvége a családé) szerelmes esemesekkel ébresztette, versidézeteket küldött neki, tanácsokat adott a munkahelyi problémáira satöbbi, satöbbi. Bebizonyította a nőnek, nincs az ő életében nálánál fontosabb, nem találkozott még ilyen fantasztikus nővel még soha.

Talán mondani sem kell, az orvosnő hiába védekezett saját érzései ellen. Egyszer csak teljesen belezúgott ebbe a hihetetlenül megnyerő, szeretni való férfiba. Azt remélte, majd ő elfeledteti vele a megaláztatásokat, hiszen úgy szereti, mint még soha senkit…

Ő is tévedett. Az egyik nap még közös jövőjüket tervezték titkos találkahelyükön, másnap viszont egy rövid email vár rá az elektromos postaládájában. Élete legnagyobb szerelme, akihez úgy hitte, intim, meghitt, szeretetteljes mély kapcsolat fűzi, pökhendien búcsúzott tőle. Leereszkedően megjegyezte, minden hiába, nincs folytatás, mert a felesége viselkedése megváltozott, újra béke van közöttük. Ha a nő többé szóba se áll vele, neki az is megfelel.

Ő ugyanis egy tisztességes, családszerető férfi, akinek a felesége a legfontosabb. Na és az unokája is…

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Szeretők, feleségek, férjek 5.

Póda Erzsébet

A témában felkerestük a lélekismerő-szakembert is, hogy megkérdezzük tőle, ő hogyan látja ezt a jelenséget.

2006.12.10.    2


Vakvágányon 3.

Póda Erzsébet

Az életben vannak dolgok, amelyek szinte azonos forgatókönyv szerint zajlanak.

2006.11.28.   


Örök szeretők 2.

Póda Erzsébet

Általában hajadonok és sokkal fiatalabbak a férfinál. Imádatuk tárgya természetesen nős, két-három gyermeket nevel, példás munkaerő vagy jól menő vállalkozó…

2006.11.24.  2    3


Szerető: az örök „harmadik” 1.

Póda Erzsébet

Ő az, aki szeret, de szenved, büszke, holott megalázott.

2006.11.21.  4   

A rovat további cikkei

Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    40


Álmaink nem hazudnak

Póda Erzsébet

Életünk egyharmadát alvással töltjük. Az alvás egy misztikus birodalomba vezet minket: az álmok tündéri vagy lidérces világába.

2018.6.15.    43


Hogyan éljük túl a szakítást?

Faar Ida

A szerelem olyan, mint a háború: egyszerűen, és könnyedén kezdődik, és kínok között sok áldozatot követelve ér véget.

2018.6.13.    19


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2018.4.13.    5


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    7


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12