Mosogatógép – gyorsan és egyszerűen


PR-cikk  2024.3.5. 13:25

Biztos sokan érezték már, hogy szélmalomharcot vívnak nap mint nap a mosogatással.


Mosogatógépbekötés -gyorsan és egyszerűen

Biztos sokan érezték már, hogy nap mint nap szélmalomharcot vívnak a mosogatással.Ha sikerült végre befejezni, akkor nem sokkal később kétszer annyi piszkos edény áll megint a mosogatóban. Mi a megoldás? A mosogatógép bekötés leveszi a terhet a vállunkról, rengeteg időt megspórolhatunk, sőt, ezen kívül még vizet is. A kérdés, már csak az, hogy vajon megoldható-e a mosogatógép bekötés vagy előbb még szükség lesz néhány kihagyhatatlan lépésre, annak érdekében, hogy a megfelelő módon használhassuk ezt a nagyszerű háztartási gépet. Aki kötött már be mosógépet, az valószínűleg könnyedén képes lesz megbirkózni ezzel a feladattal. De még annak is nagy eséllyel sikerül, akinek még nem volt dolga ilyesmivel.A mosogatógép-bekötés előtt mindenképp győződjünk meg arról, hogy van-e elegendő helye a leendő masinának. Kellemetlen, amikor utólag derül ki, hogy pl. nem is fér be a konyhapult alá, mert az nem elég magas. A mosogatógép bekötéshez nincs szükség feltétlenül szakemberre, abban az esetben, ha biztosítva vannak a beszereléshez szükséges kiállások.

Ez azt jelenti, hogy kell egy külön csap, amin keresztül a gép majd veszi a vizet, illetve egy másik kiállás a lefolyóból, amibe majd engedi a vizet. Na, meg persze az áramforrás biztosítása sem maradhat el. Ha hosszabbító elosztóba tudjuk csak bedugni, akkor ehhez mindenképp egy minőségi darabot válasszunk, mert a silány változatok elolvadhatnak és balesetveszélyesek. Egyébként ezeknek a használata semmilyen formában nem ajánlott a gyártók szerint, úgyhogy ez csak végső megoldásként számít opciónak.

A mosogatógép beszerelés néhány lépésben

Tehát először határozzuk meg, hogy egy különálló gépet szeretnénk-e vagy a mosogatógép beszerelés bútorba épített módon történik majd. Ez utóbbit mindenképp szakemberrel érdemes elvégeztetni.

Második lépésként a már meglévő kiállásra kössük rá a vízbevezető tömlőt, amit minden gyártó mellékelni szokott a mosogatógéphez. Ennek a hossza általában 100-160 cm. Ez azt jelenti, hogy ennél nem lehet messzebb a vízvétel pontja. A tömlőn található hollander segítségével egyszerűen rögzíthető a kiállással. Előnyös, ha a tömlő AquaStop technológiával rendelkezik, mert ez garantálja, hogy meghibásodás esetén sem árasztja el a helyiséget vízzel, mert a gép elzárja azt.

Végül, de nem utolsó sorban a vízleeresztő tömlőt kell a szennyvízelvezetőbe bekötni, a szintén előkészített kiállásra. Ehhez egy csőcsatlakozót vagy csőbilincset használhatunk. Nagyjából ebből áll a mosogatógép beszerelés. Ha ezzel megvagyunk, akkor ellenőrizzük, hogy a gép vízszintben van-e. Ha nincs, akkor ez az alján lévő csavarokkal beállítható.

Bizonyára egyszerűnek tűnik, viszont lehetnek olyan helyzetek, amik speciális megoldást kívánnak, ezért ilyenkor már valóban jól jön egy vízvezeték szerelő szakember bevonása. Végezzünk egy próbamosást és ha a gép a program végeztével gond nélkül leereszti a vizet, akkor azt jelenti, hogy megfelelően jártunk el a mosogatógép beszerelést illetően, ráadásul ehhez még szakember segítsége sem kellett.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2024.2.19.   


Égető nyár

Nagy Csivre Katalin

A nyári napsugarak veszélyesek. Égetnek. Megégetnek. Perzselnek. Szerelemmel. Veszedelmes érzelmekkel.

2023.7.20.   


Kreatív meglepetések

PR-cikk

Mi a legjobb ajándék a párodnak? Mozgasd meg a fantáziád!

2023.2.3.   


A tökéletes ajándék

PR-cikk

Különleges ajándékot keresel egy különleges barátnak? Megtaláltad!

2023.1.31.   


9 tipp az anyagi stabilitásra

Faar Ida

Pénz. Mindennek az alfája és ómegája, a világ mozgatórugója – hiánya (állítólag a sokszoros megléte is) sok-sok gond és aggodalom forrása.

2023.1.15.    5


Különleges üveggyöngyök

PR-cikk

Törékeny eleganciát rejtenek magukban a sokszínű üveggyöngyök. Teremtsünk belőlük szépséget!

2022.10.19.   


Krízisek után

Faar Ida

Öt tipp, hogyan mássz ki a gödörből!

2022.10.17.    16


Próbatétel túrának álcázva

Dráfi Emese

Az élet kiszámíthatatlan, véletlenek nincsenek, megpróbáltatások viszont igen.

2022.3.28.   


Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.