Örök szeretők 2.


Póda Erzsébet  2006.11.24. 10:59

Általában hajadonok és sokkal fiatalabbak a férfinál. Imádatuk tárgya természetesen nős, két-három gyermeket nevel, példás munkaerő vagy jól menő vállalkozó…

…(a régebbi időkben pártfunkcionárius), és a felesége egy hárpia, aki mellett pokol az élete. Papucsként kell viselkednie, rendkívül szerencsétlen és még attól is boldogtalanabb. Az örök szeretők és szeretőik egy külön emberfajt képviselnek. (Mint például a majmok között a makákók, hiszen azokra is rendhagyó, de egyforma viselkedés a jellemző.) Történeteiket, apróbb eltérésekkel, mintha egyazon forgatókönyvíró írta volna. Nézzük a bevezetést!

Az idősebb férfi (van, hogy a korkülönbség 10-20 év közötti) visszahúzódóan viselkedik. Semmi hangoskodás, semmi feltűnősködés! Kedves, előzékeny, megértő, rendes. Amikor megismerkedik a fiatalabb nővel, mindjárt az elején közli: nős, családja van, szeretteit soha nem hagyná el. Így bizonyítja, tiszta lapokkal játszik. Röpke beszélgetések, majd segítő tanácsok következnek a nő kisebb-nagyobb problémáira. A problémamegoldást később felváltják a mély, élettapasztalatokkal teli, szellemi és lelki témákban gazdag hosszú eszmecserék.

Ez utóbbiakban természetesen a fiatal nő tökéletesen járatlan, hiszen a húsz év alatt, melynek több mint fele gyermekkor, nem túl sok ember- és életismeretre tett szert. (A nők, még az idősebbek is, ki tudja miért, amúgy is rendkívül hiszékenyek.) A fiúk, akikkel eddig találkozott, éretlennek tűnnek e férfihoz viszonyítva. Ettől teljesen elbájolódik. Hát még mikor megtudja, hogy a férfi, akire felnéz, akinek jelenléte olyan biztonságérzetet kelt benne, mint amilyet még pólyás korában sem érzett, mennyire boldogtalan a felesége mellett. Szenved, de imádott gyerekei miatt soha nem hagyná el a családját. Újabb bizonyítéka tisztességének, becsületességének, őszinte szándékainak.

Kell-e ennél több, hogy fiatal hősnőnk fülig szerelmesedjen e ritka nemes lelkű férfiúba? Lelkében dúl a sajnálat, a szeretni akarás, a dédelgetés iránti vágy egyvelege és mindenért kárpótolni szeretné ezt a csodálatos embert, akit a felesége meg sem érdemel!

A tárgyalás ennél sokkal prózaibb. Persze eufóriával indul: a férfi természetesen nem rohan ajtóstul a házba, tisztességről beszél, és először mintegy kéreti magát. Végül azonban csak úgy tobzódnak a szerelmi hormonok. A lopott légyottok, titkos szeretkezések gyönyörű, felejthetetlen perceket okoznak – a szerelmes, fiatal nőnek. A tapasztalt férfi pedig ismét megbizonyosodhat róla: ez az a recept, amely mindig beválik. Ő már csak tudja, hiszen nem először próbálja. A fiatal nő szenvedve szeret: minden vágya, hogy csak az övé legyen a férfi -- minden idejét csak vele töltené, szeretne mellette ébredni, reggelit készíteni neki. A valóság persze másról szól: várnia kell, türelmesen. Mert csak akkor jön össze a találka, ha a férfi ráér, ha el tud szökni családjától. Ha a nő szemrehányásokkal próbálkozik, rögtön jön a védekezés: tudtad, hogy nős vagyok! Vagy az ígérgetés: elválok, amint lehet elválok. A kifogások: a feleségem egy sárkány, és még válni sem akar!

A tárgyalás utáni befejezés része hosszan halódik. Kettő-négy (tíz!) év után a szerelem már alábbhagy, a titkos találkák sem zajlanak oly intenzíven, de hát a szokás nagy úr! A férfi már nem olyan kedves, az esetleges ajándékok elmaradnak, szövege faragatlanabbá válik. A fiatal szerető pedig maga sem tudja, miért ragaszkodik annyira egyre kevésbé gáláns hercegéhez.

Mégis kérdez, továbbra is közös jövőt tervez. A férfi, mint már évek óta, időt kér. Míg a gyerekek felnőnek, míg lejár a kölcsön, míg kifizeti a lízinget. És alibiket sorol: a feleségem beteg, a feleségem anyja beteg, a feleségemnek most nehéz, a feleségem nem akar válni, stb. Néha „szomorúan” felveti, hogy szakítsanak, keressen magának a kedvese egy rendes embert, aki feleségül veszi. Mindez viszont csak arra jó, hogy a nőt megríkassa, szenvedtesse, még inkább magához láncolja.

Hiszen tökéletesen tisztában van vele, szeretője életében ő az egyetlen férfi. Ha ugyanis megjelenne egy másik, minden erejét bevetné, hogy a nőt visszahódítsa. De így? Nincs ilyesmire szükség. A nő szenved, a férfi élvezi a kettős helyzetet. Felesége kényezteti, szeretője ajnározza.

És ne aggódjunk: amint kényelmetlenné válik a férfi számára a viszony, hosszas tépelődés nélkül kiadja a szeretője útját. Jobb esetekben némi könnyfakasztó magyarázattal búcsúzik.

(Folytatjuk)Hozzászólások

mikulás, 25. 09. 2009 12:48:45 Szeretök
A feleség is hibás. Nekem is van szeretöm,már három éve,és a feleségem ennek ellenére sem tesz semit hógy mentse a házaságot. Pedig tudja hógy néha összebujunk,de őt nem akadájoza meg. Miért? Szerintem igyekeznie kéne hógy megfeleljen nekem,és nem pedig hátat forditani.
    
Rénike, 25. 09. 2009 13:41:29 Re: Szeretök
Igen, hibás a feleség. Hisz elméletileg nem normális, hogy tétlenül nézi az ön jól megérdemelt kikapcsolódását. De lehet, hogy megvan az oka a tétlenségre. Talán ön keresi a pénzt, kedves mikulás... Meg az is lehet, hogy neki is van valakije, vagy már volt, és ezért nézi el önnek az összebújásait. Más kérdés, hogy miért mihez minek kéne igyekezni a feleségnek. Vagy arra gondol, nem akar önnel szexelni, azért fordít hátat. Vajon melyik feleség kívánja meg a férjét, ha az más nővel osztja meg a testét. Egészségőrzés is van a világon, kedves mikuláska...Rénike
@


Kapcsolódó cikkek

Szeretők, feleségek, férjek 5.

Póda Erzsébet

A témában felkerestük a lélekismerő-szakembert is, hogy megkérdezzük tőle, ő hogyan látja ezt a jelenséget.

2006.12.10.    2


Karesz, az erkölcsös 4.

Póda Erzsébet

Az ősz tarkójú Karesz néhány évvel az ötödik x után is hihetetlenül sármos. Jó beszédű, rendkívül tájékozott, és jártas a pszichológiában is.

2006.12.3.   


Vakvágányon 3.

Póda Erzsébet

Az életben vannak dolgok, amelyek szinte azonos forgatókönyv szerint zajlanak.

2006.11.28.   


Szerető: az örök „harmadik” 1.

Póda Erzsébet

Ő az, aki szeret, de szenved, büszke, holott megalázott.

2006.11.21.  4   

A rovat további cikkei

A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2018.2.4.    24


7 tipp a stresszmentes reggelekért

Faar Ida

Vannak napok, amikor arra ébredünk, hogy azt sem tudjuk, a hét melyik napja köszöntött ránk.

2018.1.9.    6


Jobb formában

Jády Mónika

Kicsit nehéz a dolgunk, így, ünnepek után... Viszont mindenképpen jó, ha odafigyelünk az életmódunkra.

2018.1.7.    16


Takarítási mánia

Faar Ida

Már két teljes órája nála ülök, de nem jutottunk semmire.

2017.11.6.  1    12


Hogyan adjuk el gyorsan lakásunkat?

Nem mindegy, hogyan látunk hozzá lakásunk eladásának, hogy az vonzó legyen az érdeklődők számára.

2017.9.22.    4


Négy hasznos ajándék férfiaknak

Összegyűjtöttünk négy olyan kiegészítőt, amit biztosan szeretni fog, és hasznát fogja venni a hétköznapokban.

2017.6.2.    8


Eljegyzési fotózás

Szalay Mona

Az eljegyzési fotózás vidám, laza, kötöttségek nélküli, felszabadult, kellemes délutáni programot jelent.

2017.4.14.    16


Felejthetetlen lánybúcsú

Huszár Ágnes

Modern kori szokások, tippek, jó tanácsok, hogy felejthetetlen legyen a házasságkötés előtti leánybúcsú hangulata.

2017.2.15.    6