Örök szeretők 2.


Póda Erzsébet  2006.11.24. 10:59

Általában hajadonok és sokkal fiatalabbak a férfinál. Imádatuk tárgya természetesen nős, két-három gyermeket nevel, példás munkaerő vagy jól menő vállalkozó…

…(a régebbi időkben pártfunkcionárius), és a felesége egy hárpia, aki mellett pokol az élete. Papucsként kell viselkednie, rendkívül szerencsétlen és még attól is boldogtalanabb. Az örök szeretők és szeretőik egy külön emberfajt képviselnek. (Mint például a majmok között a makákók, hiszen azokra is rendhagyó, de egyforma viselkedés a jellemző.) Történeteiket, apróbb eltérésekkel, mintha egyazon forgatókönyvíró írta volna. Nézzük a bevezetést!

Az idősebb férfi (van, hogy a korkülönbség 10-20 év közötti) visszahúzódóan viselkedik. Semmi hangoskodás, semmi feltűnősködés! Kedves, előzékeny, megértő, rendes. Amikor megismerkedik a fiatalabb nővel, mindjárt az elején közli: nős, családja van, szeretteit soha nem hagyná el. Így bizonyítja, tiszta lapokkal játszik. Röpke beszélgetések, majd segítő tanácsok következnek a nő kisebb-nagyobb problémáira. A problémamegoldást később felváltják a mély, élettapasztalatokkal teli, szellemi és lelki témákban gazdag hosszú eszmecserék.

Ez utóbbiakban természetesen a fiatal nő tökéletesen járatlan, hiszen a húsz év alatt, melynek több mint fele gyermekkor, nem túl sok ember- és életismeretre tett szert. (A nők, még az idősebbek is, ki tudja miért, amúgy is rendkívül hiszékenyek.) A fiúk, akikkel eddig találkozott, éretlennek tűnnek e férfihoz viszonyítva. Ettől teljesen elbájolódik. Hát még mikor megtudja, hogy a férfi, akire felnéz, akinek jelenléte olyan biztonságérzetet kelt benne, mint amilyet még pólyás korában sem érzett, mennyire boldogtalan a felesége mellett. Szenved, de imádott gyerekei miatt soha nem hagyná el a családját. Újabb bizonyítéka tisztességének, becsületességének, őszinte szándékainak.

Kell-e ennél több, hogy fiatal hősnőnk fülig szerelmesedjen e ritka nemes lelkű férfiúba? Lelkében dúl a sajnálat, a szeretni akarás, a dédelgetés iránti vágy egyvelege és mindenért kárpótolni szeretné ezt a csodálatos embert, akit a felesége meg sem érdemel!

A tárgyalás ennél sokkal prózaibb. Persze eufóriával indul: a férfi természetesen nem rohan ajtóstul a házba, tisztességről beszél, és először mintegy kéreti magát. Végül azonban csak úgy tobzódnak a szerelmi hormonok. A lopott légyottok, titkos szeretkezések gyönyörű, felejthetetlen perceket okoznak – a szerelmes, fiatal nőnek. A tapasztalt férfi pedig ismét megbizonyosodhat róla: ez az a recept, amely mindig beválik. Ő már csak tudja, hiszen nem először próbálja. A fiatal nő szenvedve szeret: minden vágya, hogy csak az övé legyen a férfi -- minden idejét csak vele töltené, szeretne mellette ébredni, reggelit készíteni neki. A valóság persze másról szól: várnia kell, türelmesen. Mert csak akkor jön össze a találka, ha a férfi ráér, ha el tud szökni családjától. Ha a nő szemrehányásokkal próbálkozik, rögtön jön a védekezés: tudtad, hogy nős vagyok! Vagy az ígérgetés: elválok, amint lehet elválok. A kifogások: a feleségem egy sárkány, és még válni sem akar!

A tárgyalás utáni befejezés része hosszan halódik. Kettő-négy (tíz!) év után a szerelem már alábbhagy, a titkos találkák sem zajlanak oly intenzíven, de hát a szokás nagy úr! A férfi már nem olyan kedves, az esetleges ajándékok elmaradnak, szövege faragatlanabbá válik. A fiatal szerető pedig maga sem tudja, miért ragaszkodik annyira egyre kevésbé gáláns hercegéhez.

Mégis kérdez, továbbra is közös jövőt tervez. A férfi, mint már évek óta, időt kér. Míg a gyerekek felnőnek, míg lejár a kölcsön, míg kifizeti a lízinget. És alibiket sorol: a feleségem beteg, a feleségem anyja beteg, a feleségemnek most nehéz, a feleségem nem akar válni, stb. Néha „szomorúan” felveti, hogy szakítsanak, keressen magának a kedvese egy rendes embert, aki feleségül veszi. Mindez viszont csak arra jó, hogy a nőt megríkassa, szenvedtesse, még inkább magához láncolja.

Hiszen tökéletesen tisztában van vele, szeretője életében ő az egyetlen férfi. Ha ugyanis megjelenne egy másik, minden erejét bevetné, hogy a nőt visszahódítsa. De így? Nincs ilyesmire szükség. A nő szenved, a férfi élvezi a kettős helyzetet. Felesége kényezteti, szeretője ajnározza.

És ne aggódjunk: amint kényelmetlenné válik a férfi számára a viszony, hosszas tépelődés nélkül kiadja a szeretője útját. Jobb esetekben némi könnyfakasztó magyarázattal búcsúzik.

(Folytatjuk)Hozzászólások

mikulás, 25. 09. 2009 12:48:45 Szeretök
A feleség is hibás. Nekem is van szeretöm,már három éve,és a feleségem ennek ellenére sem tesz semit hógy mentse a házaságot. Pedig tudja hógy néha összebujunk,de őt nem akadájoza meg. Miért? Szerintem igyekeznie kéne hógy megfeleljen nekem,és nem pedig hátat forditani.
    
Rénike, 25. 09. 2009 13:41:29 Re: Szeretök
Igen, hibás a feleség. Hisz elméletileg nem normális, hogy tétlenül nézi az ön jól megérdemelt kikapcsolódását. De lehet, hogy megvan az oka a tétlenségre. Talán ön keresi a pénzt, kedves mikulás... Meg az is lehet, hogy neki is van valakije, vagy már volt, és ezért nézi el önnek az összebújásait. Más kérdés, hogy miért mihez minek kéne igyekezni a feleségnek. Vagy arra gondol, nem akar önnel szexelni, azért fordít hátat. Vajon melyik feleség kívánja meg a férjét, ha az más nővel osztja meg a testét. Egészségőrzés is van a világon, kedves mikuláska...Rénike
@


Kapcsolódó cikkek

Szeretők, feleségek, férjek 5.

Póda Erzsébet

A témában felkerestük a lélekismerő-szakembert is, hogy megkérdezzük tőle, ő hogyan látja ezt a jelenséget.

2006.12.10.    2


Karesz, az erkölcsös 4.

Póda Erzsébet

Az ősz tarkójú Karesz néhány évvel az ötödik x után is hihetetlenül sármos. Jó beszédű, rendkívül tájékozott, és jártas a pszichológiában is.

2006.12.3.   


Vakvágányon 3.

Póda Erzsébet

Az életben vannak dolgok, amelyek szinte azonos forgatókönyv szerint zajlanak.

2006.11.28.   


Szerető: az örök „harmadik” 1.

Póda Erzsébet

Ő az, aki szeret, de szenved, büszke, holott megalázott.

2006.11.21.  4   

A rovat további cikkei

Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    7


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2


Hogyan viseld?

Hogyan viseld a melegítőnadrágot, hogy ne tűnj slamposnak? A világ legkényelmesebb nadrágja egyben a legsokoldalúbb is.

2018.11.10.    3


Évszakváltás –ruhatárcsere

Huszár Ágnes

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor áll a ruhás szekrény előtt, és nem talál kedvére való göncöt, amelyet felvehetne.

2018.9.4.    4


Arcunk elárulja, milyenek vagyunk

Emberként nem vagyunk egyformák, maximum hasonlíthatunk egymásra.

2018.7.18.    1


Szégyen

Magyar Anett

Számtalan estém ért úgy véget, hogy megvertek. Abban reménykedtem, hogy a férjemnek ízlik a vacsora, hogy a szeretőjétől úgy tér haza, hogy kielégült, és az ágyba vágyik, aludni. Akkor elmaradna a verés, a fájdalom. (Olvasónk írása a felhívásunkra érkezett.)

2018.7.17.  3    40


Változtassunk!

Rajczi Viktória

Mindenki számára eljöhet a pillanat, mikor úgy érzi: lezárult életének egy szakasza.

2018.7.12.    42