Le a vékony nőkkel!


Halász Kata  2012.9.24. 5:00

A női szaklapok dugig vannak edzéstervekkel, diétatippekkel és életmód-tanácsokkal a fogyni vágyó nőknek:

...Öt nap és eltűnnek a zsírpárnáid! Diéta, amitől megváltozol. A sikeres fogyás 10+1 titka. Almaecet diéta, Atkins diéta, barnarizs diéta, LCHF diéta (bármi is legyen az), anti aging diéta, villámgyors bikini diéta, paelo diéta, vércsoport diéta és még sorolhatnám...

És mi van a vékony nőkkel? Hát velük már senki nem foglalkozik? Ki fogja őket megvédeni Gizikétől, ki fogja megakadályozni, hogy összecsapja a tenyerét, kidüllessze a szemét, és azt kiáltsa fejhangon: „Úúúúúristen, de véékony vaaaagy!!!” Mindezt pedig olyan megvetéssel, mintha botrányos ízléstelenséget követett volna el. Pedig csak vékony. A vékony nő a társadalom peremére szorult, irigyelve megvetett tagja a közösségnek. Folyamatos összehasonlítgatások alanya: nem mindenkinek lehet olyan karcsú dereka, mint Julikának. Bárcsak olyan hosszú, vékony combom lenne, mint Sacinak! Te semmit nem eszel egész nap, hogy ilyen lapos a hasad???

Ha sportról van szó, egy vékony nőnek csöndben kell maradnia, hiszen VÉKONY és nyilván felesleges időpocsékolás minden egyes perc, amit sporttal tölt, minek az neki? Ha diétáról van szó, egy vékony nő csak meg ne szólaljon, hiszen VÉKONY – és egyértelmű, hogy a tapasztalata a témában nem mérvadó, és csak legyintés lenne a válasz a véleményére. Ha tisztító kúrákról van szó, egy vékony nő nem nyithatja ki a száját, hiszen VÉKONY!!! És nyilvánvalóan nem kell méregtelenítenie, különben még a végén teljesen elfogyna.

Érdekes kettősség ez: miközben a filmvilág nyomán minden lehetséges médiumban a karcsúság a tetszetős, a hétköznapi életben már-már megvetett dolognak számít, ha valakinek 36-os a ruhamérete. A megvetés valószínűleg az irigységgel keveredő rosszindulatban gyökerezik, tele negatív érzelmekkel.

Pedig vékonynak lenni ugyanúgy nehéz, mint túlsúllyal küszködni, én mondom! Este tízkor a konyhában szelni a szalámit zavarba ejtően félreérthető, a genetikai örökség nem elég indok, evészavart sejteni a háttérben sokkal elfogadhatóbb. Ó, hányszor szembesültem azzal, hogy anorexiásnak, bulimiásnak hittek, pedig elég lenne megismerni az apukámat, hogy lássák, nálunk ez családi vonás. Hányszor szomorkodtam amiatt, mert valaki, akinek számított a véleménye azt mondta, hogy túl vékonyak a combjaim, hogy-hogy nem érnek össze? Akkor intenzív hízókúrába fogtam - persze sikertelenül.

Bármilyen testalkat képes megkeseríteni egy nő életét. Ha duci, az a baj, ha vékony, akkor meg az. Egy dagi ember le akar fogyni, egy vékony ember vastagodni, izmosodni szeretne. Ha én iszom protein turmixot, mindenkinek a szája sarkában megjelenik a gúnyos félmosoly. Ha én végzek felüléseket, intenzív edzésprogramot, megkérdezik, minek? Hiszen vékony vagyok. Hát ez az! A vékony nem egyenlő a karcsúval. Azért rengeteget kell tenni. Megfelelő helyre megfelelő izmokat kell építeni megfelelő étkezés mellett.

Azóta, hogy általános iskolában csontrakétának csúfoltak, elfogadtam magam és örülök, hogy bármit bármikor ehetek, nem látszik meg. Szerencsésnek érzem magam, mert soha nem kellett diétáznom. És már azt is megszoktam, hogy az edzőteremben pálcikaembernek tűnök, akinek egy öt kilós súlyzó felemelésétől kettétörik a karja. Nem érdekel, hogy én vagyok az aerobic óra anorexiása. És nem szeretnék cserélni a nagymellű, gömbölyű társaimmal az öltözőben.

Éljenek a vékony nők!Hozzászólások

Bbandz, 24. 09. 2012 19:01:45 Tényleg?
Kata!.........már évek óta nem a médián ,magazinokbam ,megjelenő ,,csetlik-botlik ,zörög"típusú nők a ,,kelendöbbek ,hogy igy mondjam!....legfeljebb 18-20 éves fiúknál!....az ígazi férfiak ,inkább pár kiló plussz,mint minuszt kedvelik!.....és ha nem hiszi ,akkor kérdezzen meg 10 férfi ismerősét,és meglepetésfogja érni ,hogy 70 -80 % -a az egészségesebb kinézetű nőket válasszák!PL: 170 cm és 63-65 kilogram,vagy 165cm és 56-58 kg! .....Kérdezzen és kérem irja meg a választ! Legyen egy szép napja!
az, 26. 09. 2012 13:28:23 jó ég,
micsoda komplexusokkal küzdhet szegény cikkíró. Olyannyira, hogy szinte minden mondatával ellentmond az előzőknek.
Halász Kata, 27. 11. 2012 15:38:27 válasz
Kedves Olvasók! Pont ez az ellentmondás volt a cél, hogy egy olyan nőben is folyamatos harcot vív a kettősség, akinek nincsenek súlyproblémái: szerencsés vagyok, mert nem kell fogyóznom, illetve folyamatosan mentegetőznöm kell a genetikai örökségem miatt. Ahogy most is mentegetőznöm kell. Bbandz: nem írtam, olyat, hogy a férfiak többségének a vékony nők tetszenek, ezért nem is fogok megkérdezni 10 férfiismerőst. De ha igaz a statisztikája, akkor én megtaláltam azt a 20-30%-ot, amelynek a vékony nő tetszik. És ezért még inkább szerencsésnek tartom magam. :) Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy Önök miért támadnak engem ennyire? Ha súlyprobléma az oka, akkor hasznosabb eszköz lehet a futócipő a felesleges energia levezetéséhez, mint a számítógép...
@


Kapcsolódó cikkek

Bárki lefogyhat!

Halász Kata

Dr Pierre Dukan, a híres-hírhedt Dukan-diéta atyja saját módszerének két lábon járó bizonyítéka.

2012.10.31.    5


Nasi, a közellenség

Csepy Enikő

Törtető kollégák, áskálódó kotnyelesek, pletykálkodó szomszédok? Mind semmik ahhoz képest, amit a nasik hoznak a fejünkre.

2012.10.29.   


Édességcsapdában

Faar Ida

Régen a kövérség a jólét, a bőség jelképe volt. Ma már az egészségtelen életmódé.

2012.10.24.   


„Súlyos" problémák

Kovács Márta

A téma kapcsán számba vettem az ismerőseimet, hányan túlsúlyosak közülük.

2012.10.19.   


Tükröm, tükröm

Nagy Csivre Katalin

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem: milyen is az én énképem?!

2012.10.17.    10


Viselősen

Madarász Ildikó

A blúzom alatt diszkréten bújik meg. Alig látható, csak picit dudorodik előre, a mellem alatt pont egy arasszal: a pocakom.

2012.10.15.    30

A rovat további cikkei

Pluszméret

Jády Mónika

Hány kiló plusztól mondhatjuk valakiről, hogy túlsúlyos?

2012.10.12.   


Minden a fejben dől el

Csepy Enikő

Korunk legnagyobb „betegsége“, hogy a külső követelményeknek megfeleljünk – csak épp magunknak ne.

2012.10.11.    7


Fogyjunk egészségesen!

Huszár Ágnes

Kovács Csaba étkezési tanácsadó egy személyre szabott étrendet állít össze a hozzá forduló, fogyni vágyó nőknek és férfiaknak.

2012.10.8.   


Répadilemma

Puha Andrea

Emlékszem, volt egy nap, mikor belenéztem a tükörbe, és eldöntöttem, hogy kövér vagyok.

2012.10.4.    17


Párnácska

Nagy Erika

Sokszor mondják, hogy a kövér ember jobb kedvű, hatalmasakat tud kacagni.

2012.10.1.    4


Súlytalan trendre várva

Szilvási Krisztián

Nem mondom el többször, de legalább egyszer belekezdek. Húsbavágóan.

2012.9.26.    28