Csodák birodalma


Joó Fruzsina  2019.7.4. 2:55

A világ számos csodát tartogat számunkra. Olyan helyek, tájak léteznek, melyek még a képzeletünket is felülmúlják.

Csukjuk be a szemünket, és képzeljünk magunk elé varázslatos és lélegzetelállító vízeséseket, csörgedező patakokat, hatalmas hegyeket, dimbes-dombos vidékeket, gyönyörű virágokat, mezőket és erdőket!
Nos, ezek a csodás álomképek nemcsak a fejünkben léteznek. Szebbnél szebb természeti csodákat fedezhetünk fel a világban. Úgy érezhetjük, mintha a mesék országának határát léptük volna át. Ha van lehetőségünk, akkor egyszer mindenképpen látogassunk el a következő mitikus helyekre:

Szerelem-alagút

Nem véletlenül hívják így, ezt a nem mindennapi csodát. Elképesztő látványt nyújt az ide látogatóknak, a fák lombjai valóban alagutat képeznek felül. A szerelmesek kedvenc helye, hosszú, romantikus sétákat lehet megtenni benne. Rengeteg mese terjedt el a helyről. Például azoknak a szerelmespároknak, akik átsétálnak rajta teljesül egy kívánságuk.


Retba-tó

Aki imádja a rózsaszínt, és „pinklázban” ég, annak feltétlenül fel kell keresnie Szenegál szokatlan színű tavát. Látványától néhányunknak biztos tátva marad a szája, hiszen nem minden nap láthat ilyet az ember. Napszaktól függően változik a víz színe rózsaszínből, halványlilából skarlátvörösre. Ezt a jelenséget egy baktérium okozza, mely piros pigmentet termel. Elnyeli, és felhasználja a napfényt, hogy még több energiát termeljen. Ez alapján lesz a tó színe rózsaszín.


Giant’s Causeway

Az Óriások útja Észak-Írországban található. AZ UNESCO a világörökség részének nyilvánította 1986-ban. Egy legenda kering a terület kialakulásáról, miszerint egykor egy ír óriás, Finn MacCool utat épített magának otthonától, egészen ősi ellensége, a skót Finn Gall erdejéig. Munkálata után az óriás hazatért lepihenni, mielőtt támadást indított volna haragosa ellen. Viszont Gall megelőzte őt, maga ment át a szigetéről Írországba. MacCool feleségének azonban sikerült elhitetnie vele, hogy az alvó óriás csak a kisfia. Finn Gall megrettent, és ijedtében elmenekült. Amikor kiért a tengerre, felszaggatta maga mögött az utat, hogy soha többé senki ne tudja használni.


Hinuera-völgy

Ez a fantasy világba illő meseszép táj Új-Zélandon található. Ne csodáljuk, ha egyből a Gyűrűk Ura trilógia jut eszünkbe. A film lélegzetelállító felvételeinek ez a legendás hely adott otthont. A völgyben mai napig megtalálható a hobbitok falva.


Ördögtorony

A világ egyik legkülönlegesebb geológiai képződménye. Roosevelt elnök avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé. A Steven Spielberg kedvelők számára ismerős lehet a hely, mivel Harmadik típusú találkozások című filmjét itt forgatták le.

Bakancslistánkra úti célnak mindenképpen jegyezzük fel ezeket a csodás helyeket, hiszen felbecsülhetetlen élményekkel gazdagodhatunk!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Dézsafürdős szállások

Miért jelenthet az egész családnak hatalmas örömet, ha egy olyan pihenő helyet választ, ahol dézsafürdő is van?

2020.6.13.   


Hogyan éljük meg a világjárványt 5.

Ankétunk újabb részében ketten válaszolják meg a kérdésünket. (Magyarország, Olaszország)

2020.4.7.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 4.

Folytatjuk ankétunkat a koronavírusjárvány-érintette országok magyarjaival. (Vajdaság, Erdély)

2020.4.2.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 3.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak? (Egyesült Államok, Texas, Houston)

2020.3.31.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 2.

Kabók Zita

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak, hogyan élik meg ez a helyzetet. (Anglia)

2020.3.31.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 1.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak, hogyan élik meg ez a helyzetet. (Svájc, Ausztria, Szlovákia)

2020.3.29.   


Ismerd meg Budapest elit szálláshelyeit!

Vajon hol találjuk meg az elit hoteleket Magyarország fővárosában?

2020.2.9.   


Romantikus randikuckó

Gyakori jelenségnek tekinthető a párok körében, hogy kicsit befásulnak a mindennapokba.

2020.1.4.   


A Dera-patak szurdokvölgye

A legizgalmasabb kirándulás a Pilisben kétségtelenül a vadregényes Dera-szurdok felfedezése, megismerése.

2019.10.21.   


Lustálkodjuk magunkat egészségesre!

Ismerjük a mondást: a lustaság fél egészség! De mi az igazság mögötte? Utánajártunk!

2019.2.19.    5


Kapcsolódj ki Hévízen!

PR-cikk

Az egész kisvárosnak van egyfajta bája, amit a gyógytó csak még inkább erősít.

2019.1.22.    2


Hét nyugis sziget az Adrián

Miután eldöntöttük, milyen számunkra az igazi álomnyaralás, nézzünk körül a csodás adriai lehetőségek között!

2018.3.4.