Csodák birodalma


Joó Fruzsina  2014.8.7. 2:55

A világ számos csodát tartogat számunkra. Olyan helyek, tájak léteznek, melyek még a képzeletünket is felülmúlják.

Csukjuk be a szemünket, és képzeljünk magunk elé varázslatos és lélegzetelállító vízeséseket, csörgedező patakokat, hatalmas hegyeket, dimbes-dombos vidékeket, gyönyörű virágokat, mezőket és erdőket!
Nos, ezek a csodás álomképek nemcsak a fejünkben léteznek. Szebbnél szebb természeti csodákat fedezhetünk fel a világban. Úgy érezhetjük, mintha a mesék országának határát léptük volna át. Ha van lehetőségünk, akkor egyszer mindenképpen látogassunk el a következő mitikus helyekre:

Szerelem-alagút

Nem véletlenül hívják így, ezt a nem mindennapi csodát. Elképesztő látványt nyújt az ide látogatóknak, a fák lombjai valóban alagutat képeznek felül. A szerelmesek kedvenc helye, hosszú, romantikus sétákat lehet megtenni benne. Rengeteg mese terjedt el a helyről. Például azoknak a szerelmespároknak, akik átsétálnak rajta teljesül egy kívánságuk.


Retba-tó

Aki imádja a rózsaszínt, és „pinklázban” ég, annak feltétlenül fel kell keresnie Szenegál szokatlan színű tavát. Látványától néhányunknak biztos tátva marad a szája, hiszen nem minden nap láthat ilyet az ember. Napszaktól függően változik a víz színe rózsaszínből, halványlilából skarlátvörösre. Ezt a jelenséget egy baktérium okozza, mely piros pigmentet termel. Elnyeli, és felhasználja a napfényt, hogy még több energiát termeljen. Ez alapján lesz a tó színe rózsaszín.


Giant’s Causeway

Az Óriások útja Észak-Írországban található. AZ UNESCO a világörökség részének nyilvánította 1986-ban. Egy legenda kering a terület kialakulásáról, miszerint egykor egy ír óriás, Finn MacCool utat épített magának otthonától, egészen ősi ellensége, a skót Finn Gall erdejéig. Munkálata után az óriás hazatért lepihenni, mielőtt támadást indított volna haragosa ellen. Viszont Gall megelőzte őt, maga ment át a szigetéről Írországba. MacCool feleségének azonban sikerült elhitetnie vele, hogy az alvó óriás csak a kisfia. Finn Gall megrettent, és ijedtében elmenekült. Amikor kiért a tengerre, felszaggatta maga mögött az utat, hogy soha többé senki ne tudja használni.


Hinuera-völgy

Ez a fantasy világba illő meseszép táj Új-Zélandon található. Ne csodáljuk, ha egyből a Gyűrűk Ura trilógia jut eszünkbe. A film lélegzetelállító felvételeinek ez a legendás hely adott otthont. A völgyben mai napig megtalálható a hobbitok falva.


Ördögtorony

A világ egyik legkülönlegesebb geológiai képződménye. Roosevelt elnök avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé. A Steven Spielberg kedvelők számára ismerős lehet a hely, mivel Harmadik típusú találkozások című filmjét itt forgatták le.

Bakancslistánkra úti célnak mindenképpen jegyezzük fel ezeket a csodás helyeket, hiszen felbecsülhetetlen élményekkel gazdagodhatunk!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Hévíz, ahol a stressz gyógyvízben oldódik

A feltöltődéshez Hévízen a világ legnagyobb termáltavánál mindent megtalál. Relaxáljon a hévízi gyógyvízben, tavirózsák között, az őszi hónapokban is!

2017.10.4.    4


Egy szelet Itália

Tompa Orsolya

„Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni.” (Helen Keller)

2017.8.14.    6


9 érdekesség, amit nem tudtál Hévízről

PR-cikk

Azt hiszed, hogy ismered a Hévízi tavat, mert sokszor hallottad már, hogy Európa legnagyobb gyógytava, hogy télen-nyáron úszkálhatsz benne tavirózsák között és közismert, hogy csodákat tesz a fájó derékkal?

2017.7.17.    42


Tippek a törökországi nyaraláshoz

PR-cikk

Úticélok azok figyelmébe, akik mozgalmas törökországi kirándulásra vágynak.

2016.6.29.   


Izgalmas kikapcsolódás

Izgalmas kikapcsolódás az egész család számára Pécsváradon!

2015.2.15.    13


Majdnem tökéletes

Nagy Erika

A tökéletes nem létezik, mondják sokan, és elhiszem nekik.

2014.7.24.    11


Nyári utazási tippek

Mire ügyeljünk, hogy egészségesek maradjunk nyaralás alatt is?

2014.7.11.   


Peru, a titokzatos

Kabók Zita

Miért éppen Peru? Milyen Machu Picchu? Ezekre a kérdésekre is válaszol Adonyi Éva, aki az utat megjárta.

2014.6.20.   


Strasbourgban jártunk (2)

Póda Erzsébet

A történelmi város megcsodálása után utunk az Európa Parlament épületébe vezetett. (A beszámoló második része)

2014.4.25.   


Strasbourgban jártunk (1)

Póda Erzsébet

Mégpedig Bauer Edit EP képviselőasszony kétnapos programján. (Első rész)

2014.4.22.   


Vodka, retró – Donyeck

Kulcsár Tímea Ágnes

Ukrajna nem szerepel a magyar turisták első számú úti céljai között, pedig érdemes felkeresni.

2013.7.15.    9


Dél-csehországi barangolások 2.

Pénzes Tímea

Káprázatos városok, egyedüli hangulatú utcák és terek, pazar berendezésű vártermek, hangulatos séták...

2013.4.23.    7