Csodák birodalma


Joó Fruzsina  2019.7.4. 2:55

A világ számos csodát tartogat számunkra. Olyan helyek, tájak léteznek, melyek még a képzeletünket is felülmúlják.

Csukjuk be a szemünket, és képzeljünk magunk elé varázslatos és lélegzetelállító vízeséseket, csörgedező patakokat, hatalmas hegyeket, dimbes-dombos vidékeket, gyönyörű virágokat, mezőket és erdőket!
Nos, ezek a csodás álomképek nemcsak a fejünkben léteznek. Szebbnél szebb természeti csodákat fedezhetünk fel a világban. Úgy érezhetjük, mintha a mesék országának határát léptük volna át. Ha van lehetőségünk, akkor egyszer mindenképpen látogassunk el a következő mitikus helyekre:

Szerelem-alagút

Nem véletlenül hívják így, ezt a nem mindennapi csodát. Elképesztő látványt nyújt az ide látogatóknak, a fák lombjai valóban alagutat képeznek felül. A szerelmesek kedvenc helye, hosszú, romantikus sétákat lehet megtenni benne. Rengeteg mese terjedt el a helyről. Például azoknak a szerelmespároknak, akik átsétálnak rajta teljesül egy kívánságuk.


Retba-tó

Aki imádja a rózsaszínt, és „pinklázban” ég, annak feltétlenül fel kell keresnie Szenegál szokatlan színű tavát. Látványától néhányunknak biztos tátva marad a szája, hiszen nem minden nap láthat ilyet az ember. Napszaktól függően változik a víz színe rózsaszínből, halványlilából skarlátvörösre. Ezt a jelenséget egy baktérium okozza, mely piros pigmentet termel. Elnyeli, és felhasználja a napfényt, hogy még több energiát termeljen. Ez alapján lesz a tó színe rózsaszín.


Giant’s Causeway

Az Óriások útja Észak-Írországban található. AZ UNESCO a világörökség részének nyilvánította 1986-ban. Egy legenda kering a terület kialakulásáról, miszerint egykor egy ír óriás, Finn MacCool utat épített magának otthonától, egészen ősi ellensége, a skót Finn Gall erdejéig. Munkálata után az óriás hazatért lepihenni, mielőtt támadást indított volna haragosa ellen. Viszont Gall megelőzte őt, maga ment át a szigetéről Írországba. MacCool feleségének azonban sikerült elhitetnie vele, hogy az alvó óriás csak a kisfia. Finn Gall megrettent, és ijedtében elmenekült. Amikor kiért a tengerre, felszaggatta maga mögött az utat, hogy soha többé senki ne tudja használni.


Hinuera-völgy

Ez a fantasy világba illő meseszép táj Új-Zélandon található. Ne csodáljuk, ha egyből a Gyűrűk Ura trilógia jut eszünkbe. A film lélegzetelállító felvételeinek ez a legendás hely adott otthont. A völgyben mai napig megtalálható a hobbitok falva.


Ördögtorony

A világ egyik legkülönlegesebb geológiai képződménye. Roosevelt elnök avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé. A Steven Spielberg kedvelők számára ismerős lehet a hely, mivel Harmadik típusú találkozások című filmjét itt forgatták le.

Bakancslistánkra úti célnak mindenképpen jegyezzük fel ezeket a csodás helyeket, hiszen felbecsülhetetlen élményekkel gazdagodhatunk!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Készülhetünk a nyárra

Trópusi úti célok a tökéletes nyárhoz 2024-ben!

2024.3.11.   


Milyen nyaraló-típus vagy?

Ez az egyszerű teszt segít megtudni, milyen nyaraló-típus vagy...

2023.7.13.   


Az utazás pozitív hatásai: az agyra

Előfordult már, hogy egy külföldi utazásról hazatérve úgy érezted, mintha újjászülettél volna? Ez az agyad növekedésének köszönhető!

2023.7.6.   


Las Vegas látnivalói

PR-cikk

Van más a kaszinókon kívül? Las Vegas világszerte közismert fényűző kaszinóiról, klubjairól és vad bulijairól...

2023.4.19.   


Téli autózás – tippek hölgyeknek

A téli autózás, autóvezetés nagy odafigyelést igényel. Másként viselkedik gépkocsink...

2023.2.22.   


Egyiptomi kövek

Nagy Csivre Katalin

A kő az emlékek hallgatag őre. Talán egyszer vallanak majd nekünk. Talán soha...

2022.7.10.   


Utazzunk Costa Ricába!

PR-cikk

Bármi is legyen az úti célunk, fontos, hogy gyorsan és kényelmesen tudjunk utazni.

2022.7.1.   


Tíz legjobb dolog Monte Carlóban

Ha Monte Carlo neve elhangzik, szinte mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. Nézzük csak!

2022.5.23.   


Dézsafürdős szállások

Miért jelenthet az egész családnak hatalmas örömet, ha egy olyan pihenő helyet választ, ahol dézsafürdő is van?

2020.6.13.   


Hogyan éljük meg a világjárványt 5.

Ankétunk újabb részében ketten válaszolják meg a kérdésünket. (Magyarország, Olaszország)

2020.4.7.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 4.

Folytatjuk ankétunkat a koronavírusjárvány-érintette országok magyarjaival. (Vajdaság, Erdély)

2020.4.2.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 3.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak? (Egyesült Államok, Texas, Houston)

2020.3.31.