Csodák birodalma


Joó Fruzsina  2014.8.7. 2:55

A világ számos csodát tartogat számunkra. Olyan helyek, tájak léteznek, melyek még a képzeletünket is felülmúlják.

Csukjuk be a szemünket, és képzeljünk magunk elé varázslatos és lélegzetelállító vízeséseket, csörgedező patakokat, hatalmas hegyeket, dimbes-dombos vidékeket, gyönyörű virágokat, mezőket és erdőket!
Nos, ezek a csodás álomképek nemcsak a fejünkben léteznek. Szebbnél szebb természeti csodákat fedezhetünk fel a világban. Úgy érezhetjük, mintha a mesék országának határát léptük volna át. Ha van lehetőségünk, akkor egyszer mindenképpen látogassunk el a következő mitikus helyekre:

Szerelem-alagút

Nem véletlenül hívják így, ezt a nem mindennapi csodát. Elképesztő látványt nyújt az ide látogatóknak, a fák lombjai valóban alagutat képeznek felül. A szerelmesek kedvenc helye, hosszú, romantikus sétákat lehet megtenni benne. Rengeteg mese terjedt el a helyről. Például azoknak a szerelmespároknak, akik átsétálnak rajta teljesül egy kívánságuk.


Retba-tó

Aki imádja a rózsaszínt, és „pinklázban” ég, annak feltétlenül fel kell keresnie Szenegál szokatlan színű tavát. Látványától néhányunknak biztos tátva marad a szája, hiszen nem minden nap láthat ilyet az ember. Napszaktól függően változik a víz színe rózsaszínből, halványlilából skarlátvörösre. Ezt a jelenséget egy baktérium okozza, mely piros pigmentet termel. Elnyeli, és felhasználja a napfényt, hogy még több energiát termeljen. Ez alapján lesz a tó színe rózsaszín.


Giant’s Causeway

Az Óriások útja Észak-Írországban található. AZ UNESCO a világörökség részének nyilvánította 1986-ban. Egy legenda kering a terület kialakulásáról, miszerint egykor egy ír óriás, Finn MacCool utat épített magának otthonától, egészen ősi ellensége, a skót Finn Gall erdejéig. Munkálata után az óriás hazatért lepihenni, mielőtt támadást indított volna haragosa ellen. Viszont Gall megelőzte őt, maga ment át a szigetéről Írországba. MacCool feleségének azonban sikerült elhitetnie vele, hogy az alvó óriás csak a kisfia. Finn Gall megrettent, és ijedtében elmenekült. Amikor kiért a tengerre, felszaggatta maga mögött az utat, hogy soha többé senki ne tudja használni.


Hinuera-völgy

Ez a fantasy világba illő meseszép táj Új-Zélandon található. Ne csodáljuk, ha egyből a Gyűrűk Ura trilógia jut eszünkbe. A film lélegzetelállító felvételeinek ez a legendás hely adott otthont. A völgyben mai napig megtalálható a hobbitok falva.


Ördögtorony

A világ egyik legkülönlegesebb geológiai képződménye. Roosevelt elnök avatta az Egyesült Államok első nemzeti emlékművévé. A Steven Spielberg kedvelők számára ismerős lehet a hely, mivel Harmadik típusú találkozások című filmjét itt forgatták le.

Bakancslistánkra úti célnak mindenképpen jegyezzük fel ezeket a csodás helyeket, hiszen felbecsülhetetlen élményekkel gazdagodhatunk!Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Lustálkodjuk magunkat egészségesre!

Ismerjük a mondást: a lustaság fél egészség! De mi az igazság mögötte? Utánajártunk!

2019.2.19.    5


Kapcsolódj ki Hévízen!

PR-cikk

Az egész kisvárosnak van egyfajta bája, amit a gyógytó csak még inkább erősít.

2019.1.22.    2


Hét nyugis sziget az Adrián

Miután eldöntöttük, milyen számunkra az igazi álomnyaralás, nézzünk körül a csodás adriai lehetőségek között!

2018.3.4.   


Nógrád megye hét csodája

PR-cikk

Bemutatjuk a megye kihagyhatatlan látnivalóit, amiért érdemes idelátogatni.

2018.2.17.    8


Hévíz, ahol a stressz gyógyvízben oldódik

A feltöltődéshez Hévízen a világ legnagyobb termáltavánál mindent megtalál. Relaxáljon a hévízi gyógyvízben, tavirózsák között, az őszi hónapokban is!

2017.10.14.    4


Egy szelet Itália

Tompa Orsolya

„Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni.” (Helen Keller)

2017.8.14.    6


9 érdekesség, amit nem tudtál Hévízről

PR-cikk

Azt hiszed, hogy ismered a Hévízi tavat, mert sokszor hallottad már, hogy Európa legnagyobb gyógytava, hogy télen-nyáron úszkálhatsz benne tavirózsák között és közismert, hogy csodákat tesz a fájó derékkal?

2017.7.17.    42


Tippek a törökországi nyaraláshoz

PR-cikk

Úticélok azok figyelmébe, akik mozgalmas törökországi kirándulásra vágynak.

2016.6.29.   


Izgalmas kikapcsolódás

Izgalmas kikapcsolódás az egész család számára Pécsváradon!

2015.2.15.    13


Majdnem tökéletes

Nagy Erika

A tökéletes nem létezik, mondják sokan, és elhiszem nekik.

2014.7.24.    11


Nyári utazási tippek

Mire ügyeljünk, hogy egészségesek maradjunk nyaralás alatt is?

2014.7.11.   


Peru, a titokzatos

Kabók Zita

Miért éppen Peru? Milyen Machu Picchu? Ezekre a kérdésekre is válaszol Adonyi Éva, aki az utat megjárta.

2014.6.20.