Las Vegas látnivalói


PR-cikk  2023.4.19. 20:14

Van más a kaszinókon kívül? Las Vegas világszerte közismert fényűző kaszinóiról, klubjairól és vad bulijairól...

...olyannyira, hogy a tengeren túlról is sokan elutaznak, hogy részesei legyenek az élménynek. Gyakori „menekülési” hely a munka és a gondok elől. Ennél viszont sokkal többről van szó, a szerencsejáték és féktelen bulizásán túl rengeteg érdekességet is tartogat.

„Ami Vegasban történik, az Vegasban is marad” – vagy mégsem?

Tudtad, hogy Las Vegas évente körülbelül 42 millió turistát fogad? Ami nem meglepő, mivel egy bakancslistás úti cél. Noha a legtöbbek számára kizárólag a kaszinók világáról híres, és talán téged is a szerencsejáték iránti szenvedélyed vezetett ide. A vegasi kaszinók világa valóban figyelemre méltó, de szerencsére ezt már itthon is át lehet élni. Ott van a minőségi kaszinószolgáltatásairól ismert, Magyarországon is elérhető Wazamba, aminek már a kezdő csomagja is extrán jó, sok ingyenes pörgetéssel. Ráadásul a wazamba vélemények is nagyszerűek, így ha Las Vegasba tervezel utazni ne ragadj le csupán a kaszinóknál, arra itthon is van lehetőséged!

Íme, 6+1 érdekesség, amit mindenképp látnod kell!

1. Kaszinók

Lévén, hogy Las Vegasról beszélünk aligha indulhatunk ki máshonnan, nem igaz? A Sin City több mint 100 kaszinónak ad otthont, amelyek a szállodákban és üdülőhelyeken belül találhatóak, mondhatni házhoz jönnek. Ezek közül is a legfényesebb a Cézár Palotája, ami a Jóbarátok sorozat rajongóinak már ismerős lehet. Játékgépek, póker, blackjack, finom ételek és italok teszik káprázatossá az itt töltött időt.

2. Las Vegas Strip

Nincs még egy olyan élmény, mint az összes fény az éjszakai égbolton. A Las Vegas Strip ilyen káprázatos látvány, amely 6,6 mérföldre fekszik a South Las Vegas Boulevardtól, amely tele van szállodákkal, üzletekkel, éttermekkel, szórakozási lehetőségekkel. Aki családdal utazik, az semmiképp ne hagyja ki az Adventuredome vidámparkot.

3. Red Rock Canyon

Bizony, van néhány szabadtéri hely is a természet kedvelőinek. Nevada állam egyik legvarázslatosabb, és első nemzeti természetvédelmi területe, amely 13 mérföldes festői autóutat, kerékpározást, piknikezést, túraútvonalakat, sziklamászást és természetmegfigyelést kínál. Közvetlenül a kanyon mellett van egy kemping is, így könnyedén el lehet szakadni a város zajától 1-2 napra.

4. Szórakoztató múzeumok

Las Vegas múzeumai is egyediek és szórakoztatóak, mint a város maffiahagyományait ünneplő Mob múzeum, vagy az Országos Atomkísérleti múzeum, arra az esetre ha tanácsra lenne szükséged egy közelgő apokalipszishez. De ne feledkezünk meg a Neon múzeumról sem, amely a város múltjának néhány érdekességét tartalmazza.

5. Szállodák és üdülőhelyek

Ha itt akarsz megszállni már önmagában is óriási élmény lehet egy klasszikus szállodában, a Venetianban például Velencében érezheted magad. A csendesebb, megfizethetőbb lehetőségekhez, amelyek egy kicsit több pihenést tesznek lehetővé, olyan lehetőségek állnak rendelkezésre, mint a Downtown Grand hotel vagy a Golden Nugget Hotel&Casino, az egész család számára.

6. Fremont Street

Ha egy kicsit nagyobb szeletet kérsz a történelmi részéből a Fremont Street nagyszerű hely, ahová lesétálhatsz. Egy nagyon kedvelt látványosság megkopott és szeretett bájjal, üzletekkel és éttermekkel, és egy hatalmas akváriummal, amely öt különböző cápafajt tartalmaz.

+1. Naplemente az óriáskeréken

Nincs is jobb módja annak, hogy élvezd a kilátást, mint a magasból egy óriáskerékben. A High Roller több mint 550 láb magas óriáskerék éppen ezt biztosítja. Akár barátokkal, akár a családdal utazol érdemes megtekinteni a csodálatos kilátást. A Striptől a szállodák csúcsáig és a felhőkarcolók fölött lenyugvó napsütésig egy csodálatos módja annak, hogy egy felejthetetlen estét lezárj vagy éppen elkezdj.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Készülhetünk a nyárra

Trópusi úti célok a tökéletes nyárhoz 2024-ben!

2024.3.11.   


Milyen nyaraló-típus vagy?

Ez az egyszerű teszt segít megtudni, milyen nyaraló-típus vagy...

2023.7.13.   


Az utazás pozitív hatásai: az agyra

Előfordult már, hogy egy külföldi utazásról hazatérve úgy érezted, mintha újjászülettél volna? Ez az agyad növekedésének köszönhető!

2023.7.6.   


Téli autózás – tippek hölgyeknek

A téli autózás, autóvezetés nagy odafigyelést igényel. Másként viselkedik gépkocsink...

2023.2.22.   


Egyiptomi kövek

Nagy Csivre Katalin

A kő az emlékek hallgatag őre. Talán egyszer vallanak majd nekünk. Talán soha...

2022.7.10.   


Utazzunk Costa Ricába!

PR-cikk

Bármi is legyen az úti célunk, fontos, hogy gyorsan és kényelmesen tudjunk utazni.

2022.7.1.   


Tíz legjobb dolog Monte Carlóban

Ha Monte Carlo neve elhangzik, szinte mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. Nézzük csak!

2022.5.23.   


Dézsafürdős szállások

Miért jelenthet az egész családnak hatalmas örömet, ha egy olyan pihenő helyet választ, ahol dézsafürdő is van?

2020.6.13.   


Hogyan éljük meg a világjárványt 5.

Ankétunk újabb részében ketten válaszolják meg a kérdésünket. (Magyarország, Olaszország)

2020.4.7.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 4.

Folytatjuk ankétunkat a koronavírusjárvány-érintette országok magyarjaival. (Vajdaság, Erdély)

2020.4.2.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 3.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak? (Egyesült Államok, Texas, Houston)

2020.3.31.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 2.

Kabók Zita

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak, hogyan élik meg ez a helyzetet. (Anglia)

2020.3.31.