Tíz legjobb dolog Monte Carlóban


  2022.5.23. 5:44

Ha Monte Carlo neve elhangzik, szinte mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. Nézzük csak!

Szerencsejáték, Forma-1 és luxus. Alapvetően ezek azok a dolgok, amelyekért a legtöbben ide utaznak. Emellett azonban számos érdekes látnivaló, múzeum, strandok és társasági élet várja a látogatókat. Az alábbiakban azt a 10 legfontosabb dolgot nézzük meg, amelyeket nem érdemes kihagyni, ha a városba látogatsz.


Monte Carlo kaszinó

Nem kell komoly játékosnak lenned ahhoz, hogy ellátogass a Monte Carlo kaszinóba. Mindenesetre már a külseje önmagában is elég ahhoz, hogy Monte Carlo fő látványossága legyen. Természetesen ha már itt jársz, megéri kipróbálni egy-egy játékot, és ha megtetszett, akkor akár később is folytathatod néha a játékot az online magyar kaszinó oldalakon. Az biztos azonban, hogy ezt a látványosságot kár lenne kihagyni, ha egyszer itt jársz.

Palais du Prince

A Palais du Prince II. Albert herceg, Monaco jelenlegi államfőjének hivatalos rezidenciája. Az épület a 13. századból származik, és a dombtetőn való elhelyezkedésének köszönhetően ez az elegáns épület szinte bárhonnan látható Monacóban. A látogatók számára rengeteg túrát szerveznek, amelyekkel kívül-belül bejárhatod a palotát. A palota belsejében megtekintheted a díszes tróntermet, az olaszos stílusú galériát, a híres Kék termet és a Palatinus-kápolnát.

Larvotto strand

Akár napozni szeretnél, akár a vízi sportokat élvezni nincs jobb hely, mint a Larvotto Beach, amely történetesen az egyetlen nyilvános monacói strand. A strandot tengeri hálók veszik körül, hogy megvédjék a turistákat a medúzáktól, a hosszú, aranyszínű homokcsík pedig bőséges helyet biztosít a napozáshoz. A turisztikai főszezonban turisták tömegével kell számolni, ezért megéri időben érkezni. Magát a strandot rengeteg étterem veszi körül, és olyan létesítményeket kínál, mint az ingyenes mosdók, öltözők és zuhanyzók.

Oceanográfiai múzeum

A Musée Oceanographique több mint 6000 tengeri élőlénynek és rekonstruált korallzátonyoknak ad otthont, valamint mintegy 100 medencének, amelyeket úgy terveztek, hogy a bennük élő állatok természetes környezetét utánozzák. Hivatalosan 1910-ben nyitották meg, így ez a világ egyik legrégebbi akváriuma, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni, hiszen egyedülálló élményt biztosít.


Monaco kertjei

Lehet, hogy Monaco a világ 2. legkisebb szuverén állama, de rengeteg zöld területtel büszkélkedhet, amelyek kikapcsolódást nyújtanak a kaszinó és a bevásárló negyedek nyüzsgéséből. Irány Fontvieille, a városközponton kívül, hogy a Jardin Exotique-ban pihenhess, amely az óceánra néz, lenyűgöző kilátást nyújt, és több mint 7000 növényfajnak ad otthont. A közelben található a csillagvizsgáló barlang, ahol cseppköveket és sztalagmitokat nézhetsz meg.
Ha egy kis nyugalomra és csendre vágysz, akkor pedig látogass el a történelmi Monaco-Ville negyedben található Les Jardins St Martinba. Ez a park tele van kanyargó ösvényekkel, árnyékos padokkal, szobrokkal és tengerparti kilátással, és mivel nem vonzza a turisták tömegeit, az egyik legjobb hely egy csendes piknikezésre.

Monacói székesegyház

Fedezd fel Monaco-Ville-t, hogy a monacói katedrális is megtalálható. A katedrálist fehér kövekből építettek a 19. században. A neoromán stílusú építmény belsejében nagyszerű orgonát, fehér márvány oltárt és a 16. századból származó díszeket talál. Emellett otthont ad a monacói hercegek és hercegnők sírhelyeinek is.

Monacói múzeumok

Monaco rengeteg lenyűgöző múzeummal rendelkezik, a leglátogatottabb a fentebb is említett Oceanográfiai múzeum, amely több mint 6000 tengeri élőlénynek ad otthont. De érdemes meglátogatni a Le Rocher-en található Musée de la Chapelle de la Visitation-t és a Monacói Haditengerészeti Múzeumot is, amely a kikötőre néz.
A Haditengerészeti Múzeumban spanyol gályák, római hajók, hagyományos viking hosszúhajók és a Titanic modellje látható. Összesen több mint 250 hajómodell és tengeri tárgyi emlék található ebben a lenyűgöző épületben, amely Monaco történelmét mutatja be.

Monte Carlo opera

Az 1879-ben megnyitott Palais Garnier a Monte Carlo-i Grand Casino szomszédságában található. Nevét Charles Garnier építészről kapta, aki a párizsi Opera tervezőjeként híres. A kaszinó villámsikere után ugyanis felmerült az igény, hogy olyan helyiséggel is felszerelkezzen, ahol a hercegségben tartózkodó játékosok táncolhatnak és zenét hallgathatnak, és természetesen nem spóroltak a megvalósításával..

A régi város

Monaco Ville megőrizte a szinte érintetlen középkori falu varázsát, minden sikátorral, lépcsővel és térrel . A különbség, összehasonlítva más hasonló helyekkel, a terület gondozása: a rend és a tisztaság érzése, amelynek nincs párja. A kikötő területéről több lépcső vezet a Le Rocherbe. A leghíresebb maga is látványosságnak számít, a Place d'Armes-ről induló Ramp Maior. Innen a hercegség ősi szívébe merülünk, ahol Monaco legtöbb szépsége összpontosul.

Monte Carlo környéke

Monte Carlo meglátogatása azt is jelenti, hogy meglátogatjuk a közeli helyeket, kezdve természetesen a legközelebbi Menton és Nizza városokkal. Külön említést érdemel Eze , egy elbűvölő középkori falu, amely többek között Friedrich Nietzsche német filozófus itt tartózkodásáról híres. Szintén körülbelül ötven kilométerre van Antibes és Cannes, míg alig több mint száz kilométerre Saint Tropez . Röviden, a Côte d'Azur varázsa közel van, kár lenne nem kihasználni.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Dézsafürdős szállások

Miért jelenthet az egész családnak hatalmas örömet, ha egy olyan pihenő helyet választ, ahol dézsafürdő is van?

2020.6.13.   


Hogyan éljük meg a világjárványt 5.

Ankétunk újabb részében ketten válaszolják meg a kérdésünket. (Magyarország, Olaszország)

2020.4.7.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 4.

Folytatjuk ankétunkat a koronavírusjárvány-érintette országok magyarjaival. (Vajdaság, Erdély)

2020.4.2.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 3.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak? (Egyesült Államok, Texas, Houston)

2020.3.31.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 2.

Kabók Zita

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak, hogyan élik meg ez a helyzetet. (Anglia)

2020.3.31.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 1.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak, hogyan élik meg ez a helyzetet. (Svájc, Ausztria, Szlovákia)

2020.3.29.   


Ismerd meg Budapest elit szálláshelyeit!

Vajon hol találjuk meg az elit hoteleket Magyarország fővárosában?

2020.2.9.   


Romantikus randikuckó

Gyakori jelenségnek tekinthető a párok körében, hogy kicsit befásulnak a mindennapokba.

2020.1.4.   


A Dera-patak szurdokvölgye

A legizgalmasabb kirándulás a Pilisben kétségtelenül a vadregényes Dera-szurdok felfedezése, megismerése.

2019.10.21.   


Csodák birodalma

Joó Fruzsina

A világ számos csodát tartogat számunkra. Olyan helyek, tájak léteznek, melyek még a képzeletünket is felülmúlják.

2019.7.4.    4


Lustálkodjuk magunkat egészségesre!

Ismerjük a mondást: a lustaság fél egészség! De mi az igazság mögötte? Utánajártunk!

2019.2.19.    5


Kapcsolódj ki Hévízen!

PR-cikk

Az egész kisvárosnak van egyfajta bája, amit a gyógytó csak még inkább erősít.

2019.1.22.    2