Tíz legjobb dolog Monte Carlóban


  2022.5.23. 5:44

Ha Monte Carlo neve elhangzik, szinte mindenkinek ugyanaz jut az eszébe. Nézzük csak!

Szerencsejáték, Forma-1 és luxus. Alapvetően ezek azok a dolgok, amelyekért a legtöbben ide utaznak. Emellett azonban számos érdekes látnivaló, múzeum, strandok és társasági élet várja a látogatókat. Az alábbiakban azt a 10 legfontosabb dolgot nézzük meg, amelyeket nem érdemes kihagyni, ha a városba látogatsz.


Monte Carlo kaszinó

Nem kell komoly játékosnak lenned ahhoz, hogy ellátogass a Monte Carlo kaszinóba. Mindenesetre már a külseje önmagában is elég ahhoz, hogy Monte Carlo fő látványossága legyen. Természetesen ha már itt jársz, megéri kipróbálni egy-egy játékot, és ha megtetszett, akkor akár később is folytathatod néha a játékot az online magyar kaszinó oldalakon. Az biztos azonban, hogy ezt a látványosságot kár lenne kihagyni, ha egyszer itt jársz.

Palais du Prince

A Palais du Prince II. Albert herceg, Monaco jelenlegi államfőjének hivatalos rezidenciája. Az épület a 13. századból származik, és a dombtetőn való elhelyezkedésének köszönhetően ez az elegáns épület szinte bárhonnan látható Monacóban. A látogatók számára rengeteg túrát szerveznek, amelyekkel kívül-belül bejárhatod a palotát. A palota belsejében megtekintheted a díszes tróntermet, az olaszos stílusú galériát, a híres Kék termet és a Palatinus-kápolnát.

Larvotto strand

Akár napozni szeretnél, akár a vízi sportokat élvezni nincs jobb hely, mint a Larvotto Beach, amely történetesen az egyetlen nyilvános monacói strand. A strandot tengeri hálók veszik körül, hogy megvédjék a turistákat a medúzáktól, a hosszú, aranyszínű homokcsík pedig bőséges helyet biztosít a napozáshoz. A turisztikai főszezonban turisták tömegével kell számolni, ezért megéri időben érkezni. Magát a strandot rengeteg étterem veszi körül, és olyan létesítményeket kínál, mint az ingyenes mosdók, öltözők és zuhanyzók.

Oceanográfiai múzeum

A Musée Oceanographique több mint 6000 tengeri élőlénynek és rekonstruált korallzátonyoknak ad otthont, valamint mintegy 100 medencének, amelyeket úgy terveztek, hogy a bennük élő állatok természetes környezetét utánozzák. Hivatalosan 1910-ben nyitották meg, így ez a világ egyik legrégebbi akváriuma, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni, hiszen egyedülálló élményt biztosít.


Monaco kertjei

Lehet, hogy Monaco a világ 2. legkisebb szuverén állama, de rengeteg zöld területtel büszkélkedhet, amelyek kikapcsolódást nyújtanak a kaszinó és a bevásárló negyedek nyüzsgéséből. Irány Fontvieille, a városközponton kívül, hogy a Jardin Exotique-ban pihenhess, amely az óceánra néz, lenyűgöző kilátást nyújt, és több mint 7000 növényfajnak ad otthont. A közelben található a csillagvizsgáló barlang, ahol cseppköveket és sztalagmitokat nézhetsz meg.
Ha egy kis nyugalomra és csendre vágysz, akkor pedig látogass el a történelmi Monaco-Ville negyedben található Les Jardins St Martinba. Ez a park tele van kanyargó ösvényekkel, árnyékos padokkal, szobrokkal és tengerparti kilátással, és mivel nem vonzza a turisták tömegeit, az egyik legjobb hely egy csendes piknikezésre.

Monacói székesegyház

Fedezd fel Monaco-Ville-t, hogy a monacói katedrális is megtalálható. A katedrálist fehér kövekből építettek a 19. században. A neoromán stílusú építmény belsejében nagyszerű orgonát, fehér márvány oltárt és a 16. századból származó díszeket talál. Emellett otthont ad a monacói hercegek és hercegnők sírhelyeinek is.

Monacói múzeumok

Monaco rengeteg lenyűgöző múzeummal rendelkezik, a leglátogatottabb a fentebb is említett Oceanográfiai múzeum, amely több mint 6000 tengeri élőlénynek ad otthont. De érdemes meglátogatni a Le Rocher-en található Musée de la Chapelle de la Visitation-t és a Monacói Haditengerészeti Múzeumot is, amely a kikötőre néz.
A Haditengerészeti Múzeumban spanyol gályák, római hajók, hagyományos viking hosszúhajók és a Titanic modellje látható. Összesen több mint 250 hajómodell és tengeri tárgyi emlék található ebben a lenyűgöző épületben, amely Monaco történelmét mutatja be.

Monte Carlo opera

Az 1879-ben megnyitott Palais Garnier a Monte Carlo-i Grand Casino szomszédságában található. Nevét Charles Garnier építészről kapta, aki a párizsi Opera tervezőjeként híres. A kaszinó villámsikere után ugyanis felmerült az igény, hogy olyan helyiséggel is felszerelkezzen, ahol a hercegségben tartózkodó játékosok táncolhatnak és zenét hallgathatnak, és természetesen nem spóroltak a megvalósításával..

A régi város

Monaco Ville megőrizte a szinte érintetlen középkori falu varázsát, minden sikátorral, lépcsővel és térrel . A különbség, összehasonlítva más hasonló helyekkel, a terület gondozása: a rend és a tisztaság érzése, amelynek nincs párja. A kikötő területéről több lépcső vezet a Le Rocherbe. A leghíresebb maga is látványosságnak számít, a Place d'Armes-ről induló Ramp Maior. Innen a hercegség ősi szívébe merülünk, ahol Monaco legtöbb szépsége összpontosul.

Monte Carlo környéke

Monte Carlo meglátogatása azt is jelenti, hogy meglátogatjuk a közeli helyeket, kezdve természetesen a legközelebbi Menton és Nizza városokkal. Külön említést érdemel Eze , egy elbűvölő középkori falu, amely többek között Friedrich Nietzsche német filozófus itt tartózkodásáról híres. Szintén körülbelül ötven kilométerre van Antibes és Cannes, míg alig több mint száz kilométerre Saint Tropez . Röviden, a Côte d'Azur varázsa közel van, kár lenne nem kihasználni.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Készülhetünk a nyárra

Trópusi úti célok a tökéletes nyárhoz 2024-ben!

2024.3.11.   


Milyen nyaraló-típus vagy?

Ez az egyszerű teszt segít megtudni, milyen nyaraló-típus vagy...

2023.7.13.   


Az utazás pozitív hatásai: az agyra

Előfordult már, hogy egy külföldi utazásról hazatérve úgy érezted, mintha újjászülettél volna? Ez az agyad növekedésének köszönhető!

2023.7.6.   


Las Vegas látnivalói

PR-cikk

Van más a kaszinókon kívül? Las Vegas világszerte közismert fényűző kaszinóiról, klubjairól és vad bulijairól...

2023.4.19.   


Téli autózás – tippek hölgyeknek

A téli autózás, autóvezetés nagy odafigyelést igényel. Másként viselkedik gépkocsink...

2023.2.22.   


Egyiptomi kövek

Nagy Csivre Katalin

A kő az emlékek hallgatag őre. Talán egyszer vallanak majd nekünk. Talán soha...

2022.7.10.   


Utazzunk Costa Ricába!

PR-cikk

Bármi is legyen az úti célunk, fontos, hogy gyorsan és kényelmesen tudjunk utazni.

2022.7.1.   


Dézsafürdős szállások

Miért jelenthet az egész családnak hatalmas örömet, ha egy olyan pihenő helyet választ, ahol dézsafürdő is van?

2020.6.13.   


Hogyan éljük meg a világjárványt 5.

Ankétunk újabb részében ketten válaszolják meg a kérdésünket. (Magyarország, Olaszország)

2020.4.7.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 4.

Folytatjuk ankétunkat a koronavírusjárvány-érintette országok magyarjaival. (Vajdaság, Erdély)

2020.4.2.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 3.

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak? (Egyesült Államok, Texas, Houston)

2020.3.31.   


Hogyan éljük meg a világjárványt? 2.

Kabók Zita

Azokat kérdeztük, akik külföldön tartózkodnak vagy dolgoznak, arról, mit tapasztalnak, hogyan élik meg ez a helyzetet. (Anglia)

2020.3.31.