Jason Mraz újratöltve


Huszár Katalin  2013.1.18. 5:59

Három napos kiruccanás Londonba, Jason Mraz kedvéért.

Sokan kísérik kedvenc énekesüket, zenekarukat egy-egy koncertkörútra. Néhány barátommal úgy döntöttünk, elmegyünk Jason Mraz európai fellépéseinek utolsó állomására, Londonba, tavaly decemberben, hogy élőben hallhassuk legújabb albumának, a Love Is a Four Letter Wordnek dalait.

Ez volt életem egyik legfelejthetetlenebb koncertje. Már a délután is izgalmasan indult, ugyanis egyedül metróztam a cityben, barátaim csak később csatlakoztak hozzám. Először a városközpontból kimetróztam szállásunkra, majd onnan az O2 arénába, a koncert helyszínére. Itt meg kellett keresnem a bejáratot, amelyik a mi szektorunkhoz vezetett. Várakozás közben megtudtam, hogy a hatalmas aréna másik oldalán lehet Jason Mraz relikviákat venni. Mi mást tehettem, mint visszaindultam, hogy beszerezzek két pólót, egy táskát, egy bögrét és egy plakátot. A pénztárcám persze kiürült. Sebaj, gondoltam, a java még csak most jön!

Miután beengedtek, rögtön irányba vettem a női mosdót, hogy ott – igazi rajongóként – felvegyem az egyik JM-pólót. Ezután pedig megkerestem helyemet. Mire odaértem már annyira izgatott voltam, hogy felhívtam otthon maradt nővéremet, és elújságoltam neki mindent. Ebből lett egy jókora mobilszámla, de végre megnyugodtam. Mire izgatottságom elpárolgott, megérkeztek barátaim is.

Az akár húszezer embert is befogadó aréna fokozatosan megtelt, elsötétült és elcsendesedett. A szokásos előzenekar előadása után kezdődhetett a koncert.

A több mint kétórás koncert fergeteges, fantasztikus és csodálatos volt. Tapsoltam, sikítottam, énekeltem kedvencemmel együtt. Nem tudtam parancsolni a lábamnak, majdnem felugrottam és táncoltam, bár ez eléggé vicces lett volna egy ülőkoncerten. Az összes kedvenc dalom elhangzott, de tulajdonképpen mindegyikért rajongok. A koncert egyedi és megismételhetetlen volt, hiszen Jason Mraz, hogy meglepje közönségét, sosem ismétli önmagát, minden koncertje más és más.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Egy szál gitár

Huszár Katalin

Kevés olyan énekesnő van, aki kiáll a színpadra egy gitárral és fergeteges hangulatot tud teremteni. KT Tunstall ilyen.

2013.2.21.   


Jason Mraz, a Love-vitamin

Huszár Katalin

Jason Mraz zenéjét és életérzését mindenkinek ismernie kéne.

2013.1.2.   


A francia lány

Huszár Katalin

A New York-i születésű, franciául (is) éneklő dzsesszdíva Stacey Kent nemhiába "a francia lány", hiszen tizenhét évet élt Párizsban.

2012.11.23.   


A biciklis lány

Huszár Katalin

Debütáló dala alapján már csak így emlegetik a fiatal és nagyon tehetséges grúz-angol énekesnőt és dalszerzőt, Katie Meluát.

2012.10.30.    6


Csodálatos hang

Huszár Katalin

Eva Cassidy egyike azoknak a művészeknek, akik haláluk után váltak ismertté.

2012.9.25.    6


A nyugalom szigete

Huszár Katalin

Norah Jones zenéje kikapcsol, pihentet, alkalomadtán még gyógyít is...

2012.9.6.    3

A rovat további cikkei

A rendteremtés művészete

Huszár Ágnes

Nézzük csak, mit ajánl a témában a szakértő Marie Kondo a Tiszta öröm című könyvében!

2019.1.30.    16


Szlovákul szeretni

Huszár Ágnes

A rendkívül megkapó, egyszerűségében nagyszerű könyvborítón már akkor megakadt a szemem, amikor a kiadó még a megjelenés előtt a világhálón hirdette Durica Katarina legújabb regényét.

2016.6.10.    27


Hétköznapi hőseink

Tompa Orsolya

„Mindenkinek szüksége van egy képzelt világra, ami segít a nehéz időkben.” (Olvasmányélmény)

2016.4.13.    5


Mosolyogni tessék!

Fekete Krisztina

Avagy mindaz, amit Janikovszky Évától tanultam...

2015.4.1.  1    56


Mitől lesz isten az ember?

Póda Csanád

Recenzió a Pesti Magyar Színház Frankenstein című előadásáról.

2015.3.3.    24


Swing – az új magyar sikerfilm

Kiss Adrienn Éva

A legújabb magyar gyártású vígjáték három különböző generációjú nő történetét dolgozza fel.

2015.1.21.    10