Szupersztárok, megasztárok


Fülöp Éva  2006.4.30. 21:03

Van egy műsor, amely több országban is fut, s melyben tehetséges fiatal énekeseket keresnek, akik megmutathatják tudásukat.

A közönségnek tetszik ez a program, melynek lényege, hogy a szereplők, tehetséges amatőr énekesek megmérettetnek. Az egyes részek során egy-egy játékos kiesik, mígnem a végén ketten mérik össze tudásukat. A győztes pedig saját CD-t játszhat fel (bár ezt megteszik a többiek is, néha nagyobb sikerrel, mint az első helyezett). Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy végigkövethettem a magyarországi, a szlovák és az osztrák műsort is, ezért úgy gondoltam, leírom szerény megfigyeléseimet.

Mindenhol, ahol bemutatták a megasztár/szupersztárt, nagy nézői sikert aratott, ezért több sorozat is készült. Szlovákiában most ért véget a második sorozat, Magyarországon még tart a harmadik, tudomásom szerint Ausztriában is két sorozatot készítettek. Bár a műsorok ugyanarról szólnak, még sem egyformák. Legjobban a magyarországi Megasztár tetszik a legjobban – azért, mert kiemelkedően igényes, igazi zenei élményt keltő adásokat tudnak létrehozni minden szombaton. Kis túlzással azt mondhatnám, hogy a magyarországi adás megnézése után már nem nagyon érdekel más nemzet énekeseinek versengése, mert szerintem nem ütik a mércét.

De mi történik a győztesekkel? Lemezeket készítenek, koncerteznek, és a jövőben majd eldől, mennyire tudnak a zenei szakmában megmaradni. A magyarországi első győztes Tóth Veronika él és virul, második CD-jét láttam nemrég a boltokban. A következő magyar megasztár-győztes Molnár Ferenc Caramel koncertjén volt a közelmúltban, és tetszett amit hallottam. A harmadik sorozat győztesének kilétét még homály fedi, de nemsokára megtudjuk, mit kezd majd ő a sikerrel és a publicitással.

A szlovákiai döntő első győztese egy szimpatikus lány, Katka Koščová, kiadott egy elég langyosra sikeredett CD-t, és koncertezik. A második győztest, állítólag magyar ősei is vannak, Peter Cmoríknak hívják, és vélhetőleg nemsokára az ő lemezét is meghallgathatjuk. Sajnos, a csehországi versenyt nem néztem, de a győztes énekesnő, Aneta Langerová híre hozzánk is eljutott, olyannyira, hogy párom kedvence lett, így beszereztem karácsonyra a CD-jét.

Egy szó mit száz, ezzel csak azt akartam kifejteni, hogy mégiscsak jó ez a műsor. Igazi énektudással rendelkező, szimpatikus fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy bennünket, a közönséget, végre igényes zenével szórakoztassanak. Főleg, mivel itt a közönség dönt és nem a producerek. Ezért olyan jó nekem látni, hogy Tóth Verák és Aneta Langerovák nyernek, mert ez azt jelenti, hogy a mai fiatalok is tudnak énekelni, és lelkesedni a színvonalas zenéért.

Ha valakinek tippje van a magyarországi nagy döntő győztesére, írja meg nekem a fórumon keresztül. Az én tippem Magdi, de majd meglátjuk, ki nevet és sír a végén...Hozzászólások

Mária, 06. 05. 2006 21:32:40 Magdi
Kedves Éva! Én is családommal együtt nézzük a megasztárt. Nagyon jó, hogy van ilyen műsor, szombatonként jót szórakozunk. A tippem nekem is Magdi.Gyönyörű a hangja!Neki szurkolunk.
Laci, 25. 12. 2006 16:47:34
Aneta Langerova a legjobb =)
@


A rovat további cikkei

A rendteremtés művészete

Huszár Ágnes

Nézzük csak, mit ajánl a témában a szakértő Marie Kondo a Tiszta öröm című könyvében!

2019.1.30.    16


Szlovákul szeretni

Huszár Ágnes

A rendkívül megkapó, egyszerűségében nagyszerű könyvborítón már akkor megakadt a szemem, amikor a kiadó még a megjelenés előtt a világhálón hirdette Durica Katarina legújabb regényét.

2016.6.10.    27


Hétköznapi hőseink

Tompa Orsolya

„Mindenkinek szüksége van egy képzelt világra, ami segít a nehéz időkben.” (Olvasmányélmény)

2016.4.13.    5


Mosolyogni tessék!

Fekete Krisztina

Avagy mindaz, amit Janikovszky Évától tanultam...

2015.4.1.  1    56


Mitől lesz isten az ember?

Póda Csanád

Recenzió a Pesti Magyar Színház Frankenstein című előadásáról.

2015.3.3.    24


Swing – az új magyar sikerfilm

Kiss Adrienn Éva

A legújabb magyar gyártású vígjáték három különböző generációjú nő történetét dolgozza fel.

2015.1.21.    10


És a hegyek visszhangozzák

Pénzes Tímea

A kabuli születésű író és orvos világsikerű regényeiért (Papírsárkányok, Ezeregy tündöklő nap) számos olvasó rajong.

2014.11.6.    5


Erlend Loe: Fvonk

Pénzes Tímea

Egy viszonylag vékony kötet, amely főként kétszemélyes párbeszédekből áll. Két férfi párbeszédéből. (Könyvrecenzió)

2014.9.16.   


100 magyar baka

Szilvási Krisztián

Már 100 év is eltelt azóta. Többségében békében, legalábbis az első világháborúhoz mérten, viszonylagos békében.

2014.8.14.   


Senko Karuza: Szigetlakók

Pénzes Tímea

A lapokról egy letűnőfélben levő életforma köszön vissza, ami sok turista számára jelenti a paradicsomot...

2014.7.17.   


Eldorádó – a poklon túl

Pénzes Tímea

A menekült tematika, legalábbis a hírek szintjén, jelen van mindennapjainkban, de szépirodalmi feldolgozása ritkaságszámba megy.

2014.6.5.    6


Stefano Benni: Gyorslábú Achille

Pénzes Tímea

Amikor hősünk, kéziratokkal a hóna alatt, kilépett az ajtón, a világ nem volt meg.

2014.4.25.    9