Betegségmegelőzés (1)


Dr. Tóth Erzsébet orvos  2010.4.12. 17:53

Egészséges életmód, természetes gyógymódok, modern orvoslás.

Méregtelenítés

Nagy ellentmondások korát éljuk. A tudomány fejlődése az orvostudományban is nagy bravúrokat tesz lehetővé. Mint a gépekben az alkatrészeket úgy javítja a szerveket a sebész, új szerveket "szerel be" az emberi testbe, láthatóvá teszi az emberi szervezet minden zegét zugát.

Az ultrahangos vizsgálat kényelmes, fájdalommentes, mellékhatás mentes eljárás, melynek segítségével bepillantást nyerhetünk az emberi szervezet minden apró szegletébe.

A komputertomográfia és mágneses rezonancia szinte "felszeleteli" az élő embert, hogy a pontos diagnozis megállapításában segítsen bennünket.

Azonban a krónikus betegségek járványszerű terjedése sem elhanyagolható tény. A magas vérnyomás, a szívbetegségek, agyi és többi erek elmeszesedése, cukorbetegség, magas vérzsírszint, allergiák, emésztőrendszeri betegségek, csontritkulás, csontkopás, a rák különböző formái, az elhízás és még hosszan sorolhatnám a különböző krónikus betegségeket, mind-mind népbetegség, egyiket sem tudjuk meggyógyítani, csupán kezelni.

Mit jelent ez? Állandó gyógyszerszedést.

Vajon ésszerű-e minden szempontból a krónikus betegségek gyógyszeres kezelése akkor, ha a gyógyszerek kölcsönhatása újabb betegséget idéz elő? Ebből a kölcsönhatásból keletkezett betegségeket újabb gyógyszerekkel kezeljük, persze ha tudjuk. Ésszerű-e a gyógyszeres kezelés, ha nem ismerjük az alkalmazott gyógyszerek minden hatását a szervezetre, vagy azok kölcsönhatásait? Nem estünk-e át a "ló túlsó felére", hogy minden megoldást a vegyszerekben vélünk felfedezni? Létezik-e arany középút a gyógyszerszedés és helyes életmód megválasztása között?

Mi a jobb? A betegség velejáróinak elviselése, a gyógyszerek mellékhatásainak elviselése, vagy ésszerű gyógyszerszedés mellett vagy helyett egészségesebb életmód betartása? Ezekre a kérdésekre próbálok az elkövetkező sorozatban megoldásokat keresni, melyek felölelik az egészséges életmód alapszabályait, természetes gyógymódok adta lehetőségeket.

Összefoglalva nem a heveny, azonnali orvosi ellátást igénylő betegségekkel foglalkozunk majd, hanem a krónikus, hosszantartó, egészséges életmóddal történő betegségmegelőzéssel, gyógyítással.

A krónikus betegségek okai:

Mindenki tudja, hogy a krónikus betegségek a kor előrehaladtával alakulnak ki az emberekben. Ez azért van így, mert életünk során különböző méreganyagokkal találkozunk, különböző méreganyagok keletkeznek a szervezetünkben. Ezen méreganyagok annál jobban elhatalmasodnak rajtunk minél egészségtelenebbül élünk. Az elmúlt néhány generáció során egyre több és több méreganyaggal találkoztunk, s a természettől való elszakadás miatt egyre több méreganyag keletkezik a szervezetünkben.

Ezek az úgynevezett belső méreganyagok. A külső méreganyagok jelen vannak a környezetünkben, a levegőben,a vízben, az élelmiszerekben.

(Folytatjuk)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Betegségmegelőzés (5)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Milyen is az amikor a méregegyensúly felbomlik?

2010.6.2.   


Betegségmegelőzés (4)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A kívülről bevitt mérgező anyagok mellett számolnunk kell a belső méreganyagokkal is...

2010.5.28.   


Betegségmegelőzés (3)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A kívülről bevitt mérgező anyagok mellett számolnunk kell az úgynevezett belső méreganyagokkal is...

2010.5.13.    1


Betegségmegelőzés (2)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Nézzünk szét először a külső méreganyagok tengerében!

2010.4.28.    1

A rovat további cikkei

A fülzúgásról hangosan

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Sokak életét keseríti meg az állandó jellegű fülzúgás. A folyamatos csengő, morajló, kattogó, sípoló hang...

2021.2.15.   


Gyógyító növényeink 3.

Póda Csenge

A gyógynövényeket alapanyagként világszerte alkalmazza például a gyógyszeripar, a szépségipar és az élelmiszeripar is.

2020.11.17.   


Megelőzhető a mensturációs kín

Szakértők szerint tízből négy nő napjait keseríti meg minden hónapban a menstruáció, melyet a szakma a csalódott méh könnyeként is nevez.

2020.11.15.   


Csökkenthető a gyógyszerfogyasztás?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Vajon változtak az e-recept bevezetésével a gyógyszerfogyasztási szokásaink?

2020.11.7.   


Gyógyító növényeink 2.

Póda Csenge

Lássunk néhány növényt, melyek a konyhában fűszerként is megállják a helyüket!

2020.10.25.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2020.10.10.   


Gyógyító növényeink 1.

Póda Csenge

Ismerkedjünk meg a felmenőink által olyan jól ismert és használt gyógynövényeinkkel!

2020.10.6.   


Vírus kontra vírus

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az idén, mint minden más, bonyolultabb lesz az influenza lecsengése is. Egyszerre van ugyanis jelen a koronavírus és az influenzavírus is az életünkben.

2020.9.28.