5 ok, hogy könyvelőt alkalmazzunk


  2020.6.10. 13:54

Minden vállalkozásnak szüksége van könyvelőre...

...legyen szó egyéni vállalkozásról, cégtulajdonosról, Bt. vagy éppen Kft. tulajdonosról. A könyvelő, kiváló partnerünk lehet nem csak az egyéni és társas vállalkozások könyvelésében, hanem egy jó könyvelő, egy megbízható könyvelőcég, más szolgáltatásokat is nyújthat. A könyvelés szolgáltatás mellett jó, ha számíthatunk a könyvelőre, akkor is, ha éppen bérszámfejtésről, székhelyszolgáltatásról, cégalapításról, adótanácsadásról, avagy eseti megbízásról van szó.


A 2005-ben alakult LOGOSZ cégcsoport partnercége, a Stabil Kontakt Kft. A Kft. teljes körű szolgáltatást kínál. Okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll az ügyfelek rendelkezésére. Garanciát vállalnak a szolgáltatásaikra, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek. A cikkben 5 érvet sorakoztatunk fel, hogy miért is van olyan fontos szerepe a könyvelőnek, ha saját vállalkozásunk van.

1. A könyvelői szolgáltatás és a határidők pontos betartása
Amennyiben az adott vállalkozás könyvelővel rendelkezik, úgy biztos, hogy nem lesz gond a határidőkkel. Az adóbevallást például pontos határidőre kell elkészíteni, de más beadványoknál sem igazán nézik el a halogatást. A jó könyvelő nem csak figyelmeztet a határidőkre, de ő maga is betartja azokat. Nagyon lényeges, hogy a könyvelő, a szolgáltatásaira mindenképpen vállaljon 100 százalékos garanciát.

2. A könyvelő segít legálisnak maradni
Lehet, hogy ez így szörnyen hangzik, pedig az adóhatóság szemében még akkor is szálka leszünk, ha mindent pontosan, precízen elvégzünk, betartunk, kifizetünk, de néha, a temérdek munka miatt, nem volt időnk egy számlát befizetni, vagy egy fontos iratot határidőre benyújtani. A könyvelő minden törvényt és rendeletet ismer, így még csak véletlenül sem fordulhat elő, hogy valamilyen hibát ejtünk, így biztos nem kerülünk a hatóságok látóterébe.

3. Időt spórolhatunk meg
Akinek könyvelője van, nagyon jól tudja, hogy a könyvelővel sok-sok hasznos percet és órát nyerünk és ez nem utolsó szempont az elfoglalt és sok esetben időhiánnyal küszködő kis - és középvállalkozások számára. A könyvelői szolgáltatással költséget is megtakarítunk, hiszen, ha mi foglalkozunk a hivatalos ügyeinkkel, addig a vállalkozásunk áll, és ez mind bevételkiesést jelent számunkra. A könyvelő emellett olyan szolgáltatásokat is nyújthat, amelyekhez mi magunk nem értünk. Ilyen szolgáltatás a bérszámfejtés, az eseti megbízás, vagy az adótanácsadás.

4. A könyvelő, a pénzügyi és az üzleti tervek elkészítése
A könyvelővel jó, ha felhőtlen a kapcsolatunk, mivel nem csak a könyvelésben lehet a segítségünkre, hanem a pénzügyi és az üzleti terveink elkészítésében is számíthatunk rá. A könyvelő a cégalapításban és az adott cég székhelyével kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával is a segítségünkre lehet.

5. A könyvelő meghallgat és tanácsot is ad
A könyvelő és a kliens között egyfajta bizalmi kapcsolat alakul ki, hiszen a könyvelő pártatlanul képes tanácsot adni és segíthet a racionális döntések meghozatalában.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.