A fényáteresztő függöny előnyei


PR-cikk  2021.3.28. 22:33

Az otthonunk légkörét nagyban meghatározzák az olyan frappáns kiegészítők, mint a fényáteresztő függöny.

Fényáteresztő függöny vásárlási tanácsok

Talán elsőre nem is gondolnánk, milyen fontos szerepet tölt be a szóban forgó szövet. A fényáteresztő függöny általában átlátszó, lenge, könnyed anyagú. A fényt átszűrve engedi be a belső terekbe, a kinti kíváncsi tekinteteknek pedig nem enged betekintést.


A kérdés már csak az, milyen irányvonalak mentén válasszuk ki az ideális fényáteresztő függönyt? A Piramis webáruház termékpalettája láttán búcsút mondhatunk a gyors választás reményének – azonban emiatt egészen biztosan nem fogunk szomorkodni, hiszen a gazdag felhozatal minőségi elemei mind remekművek, amikkel nemcsak a praktikusságból fakadó elvárásoknak tehetünk eleget, de az esztétika oltárán is áldozunk.

A fényáteresztő függöny kiválasztásánál minden esetben vegyük figyelembe a környezeti viszonyokat – például a lehetséges fűtőtestek pontos elhelyezkedését. Ha az ablak alatt konvektor is található, a függönyt szabjuk rövidebbre. A tűzbiztonsági előírásoknak megfelelően a szövet minimum 10 cm-re legyen a fűtőesttől. A falra simuló lapradiátor esetén már elengedhetjük a fantáziánkat, és akár a földig érő, roppant elegáns atmoszférát árasztó fényáteresztő függönyök egyikének is bizalmat szavazhatunk. A szakértők a függöny ideális szélességének a 10 métert tartják, hiszen ezzel a paraméterrel már szép, redős kialakítást hozhatunk létre, és nem nehezítjük meg a saját dolgunkat a szövet mosásánál sem. Terítő kifejezetten a nagycsaládosok igényeire szabva

A mutatós függöny mellé szép terítő is dukál. Szerencsére a Piramis felhozatalában a terítők vonatkozásában sem fogunk csalódni. Az étkezőasztal igényes kialakítását nem bízhatjuk a véletlenre, hiszen tudjuk jól, a kulináris élvezetek fokozásában a finom ételek mellett, a stílusos terítés is nagy szerepet játszik.

Az abrosz abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha strapabíró, minőségi az anyaghasználatában, emellett pedig a dizájnjára sem lehet panasz. Legyen szó ünnepi abroszról vagy hétköznapi terítőről, fontos, hogy az adott szövet jól állja a sarat a lehetséges szennyeződésekkel szemben is.

Hála a modern technológiának, manapság már a terítők között is találhatunk szennytaszító formatervezésűt szépszámban. Ezek a kiegészítők különösen a nagycsaládosok otthonaiban bizonyulnak hasznosnak. A kis csibészek önfeledt játéka, randalírozása ugyanis a bútorokra, szövetekre is kiterjed, nem kevés pluszmunkát adva az anyukáknak. A szennytaszító, teflon terítőknek köszönhetően viszont e problémát is megoldottnak tekinthetjük.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.