Nő és politika


  2014.6.8. 12:27

Legutóbbi klubestünk vendége ismét Bauer Edit képviselőasszony volt.

A Barátnő Polgári Társulás és a netBarátnő klubest-sorozatának legutóbbi helyszíne Csallóközkürt volt, vendégünk pedig ismét Bauer Edit leköszönő EP-képviselő.

Rendezvényeink célja, hogy egy-egy ismert és kevésbé ismert, érdekes női egyéniségeket mutasson be egy beszélgetés keretében a közönségnek, különböző magyarlakta helyszíneken. Az est vendége ismét, immár negyedszer volt Bauer Edit. A képviselőasszonnyal A nő, ha politikus címmel szerveztük meg klubestjeinket, melyeket szeretnénk folytatni.


A képviselőasszony beszélt arról, hogyan lett politikus, és milyen a politikusi pálya egy nő részére, hogyan kezdődött a pályafutása, mit jelentett ez a családja, lányai számára, és milyen változásokat hozott az ő életében. Hogyan sikerült egyeztetnie annak érdekében, hogy mindkét téren a lehető legjobb módon megállja a helyét.

Szóba kerültek a témák, amelyekkel munkája során foglalkozott: az emberi jogok, a középkorú nők munkaügyi helyzete, a menekült lányok sorsa, az ember-, gyerek és szervkereskedelem valósága, a rabszolgamunka, a nemek közti bérszakadék, a bevándorlás, a gyártók és szolgáltatók tisztességtelen módszerei, a lehallgatási botrányok, az állampolgárság kérdése.

Természetesen a közönség is feltehette kérdéseit, és a jelenlévők éltek is a lehetőséggel. A helyi közösséget jelenleg is érdeklő dolgokról kérdeztek: a vidéki élet gondjairól, a régió mezőgazdasági problémái, a nyugdíjasok nehéz megélhetéséről, a vidéki élet hétköznapjairól. Sokan elmondták a saját tapasztalataikat, vagy érdekes felvetéseket vitattak meg a képviselő-asszonnyal.

Az estet, amely kellemes, jó hangulatban telt, Póda Erzsébet, a Barátnő Polgári Társulás elnöke moderálta. A jelenlévők a program vége után is sokáig beszélgettek vendégünkkel.

A program megvalósításában segített a Csemadok Csallóközkürti Alapszervezete és az Európa Parlament.


Póda Csenge felvételei



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Egészség természetesen

A 23. Barátnő Klubest vendége dr.Tóth Erzsébet orvos volt, aki a somorjai Moziban tartotta meg előadását.

2016.11.10.    25


Harmónia és erő

A 22. Barátnő Klubest vendége Bial Judit lovasíjász, hagyományőrző volt, aki a somorjai Moziban számtalan kérdésre adott választ a jelenlévő közönségnek.

2016.10.26.    14


Barátnő klubestek Gömörben

Beszámoló a Barátnő klubestek keretében megtartott gömöri könyvturnéról, amelyen kiderült, hogy a nők mindenhol azonos dolgoknak örülnek, és azonos gondokkal küszködnek.

2016.10.12.    17


A fotózás szépségei

Legutóbbi klubestünkön, amelynek helyszíne ismét Dunaszerdahely volt, Virágh Mária fotós volt a vendégünk.

2016.10.3.    10


Egy kötetlen és rendhagyó klubest

Huszadik klubestünkre Dunaszerdahelyen került sor, vendégünk pedig dr. Gašpar Alica pszichiáter volt.

2016.9.19.    16


Zarándokúton – El Camino kalandok

Az idei második klubestünket Kőhídgyarmaton tartottuk, vendégünk Oriskó Erzsébet volt, aki kétszer is megjárta a Szent Jakab zarándokutat.

2016.7.18.    20

A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.