Eltévedt feminizmus


Póda Erzsébet  2020.3.7. 23:03

Egy ideje mélyen hallgatnak a feminista mozgalmak képviselői. Ma már nem feszülnek olyan vehemensen egy-egy női témának. (Egy régebbi írásunk a nőnap alkalmából...)

Persze, van egy-egy gyenge konferencia az üvegplafonról, meg némi tessék-lássék tiltakozás az abortusztilalom fenyegetettsége ellen, és szinte megtalálhatatlan felületeken szó esik a második világháborús orosz katonák által elkövetett nemi erőszakokról. Nincs viszont egyértelmű kiállás az illegális migránstömeg férfitagjai által elkövetett nemi erőszakok ellen – a kölni szilveszteri események miatt senki sem rikoltozik olyan hangosan, mint a melegek jogaiért. Erősebb a feminista hang, amikor a szexuális másság elismeréséért kiabál, ami egyáltalán nem kizárólag női probléma. A mai feministák részéről azonban nincs tiltakozás az Európát ellepő másfajta "társadalom" hozta nők ellen elkövetett mindenféle erőszak és diszkrimináció ellen. Nincs tüntetés a nők, kislányok Európában is létező nemiszerv-megcsonkítása ellen, meg az ellen sem, hogy a nők a bevándorlók „kultúrájában” körülbelül annyi megbecsülést kapnak, mint a kutyák. (Ha a kedves olvasó ezt túlzásnak érzi, nézzen meg pár videót arról, hogyan köveznek halálra fiatal vagy idősebb nőket egy-egy olyan „bűnért”, ami nálunk még a kihágás fogalmát sem éri el!)


A mai, hangjukat hallat(hat)ó, magukat feministának nevező, ám véleményem szerint attól mérföldekre álló mozgalmak és követői azt képzelik magukról, hogy ők az értelmiségi réteg. Ők azok, akik teljes joggal képviselhetik az „elnyomott és diszkriminált” embertömegeket. Még ha szó is lenne tömegekről, az egésznek lenne is talán értelme. Viszont ezek a mozgalmak olyan messze állnak az igazi NŐI tömegek érdekképviseletétől, a valóságtól, a női problémák testközeli ismeretétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Nem a tömegek, hanem csak egy szűk réteg "gondjai" állnak érdeklődésük középpontjában, ezek pedig még csak nem is kizárólag a nőket érintik. A mai magukat feministának vallók (vagy inkább mondjuk azt, hogy vezetők, akiknek megadatik, hogy lépten-nyomon megszólaljanak) a legtöbbször attól képzelik magukat feministának, hogy ocsmány módon beszélnek, káromkodnak, kocsmai szókincset használnak, és olyan dolgok, jelenségek mellett teszik le voksukat, ami miatt a feminizmus ősanyái ma forognak a sírjaikban. Egy nő alapvetően nem attól lesz erős vagy okos, ahogyan ők viselkednek, legfeljebb csak közönséges. A nők jogait alapvetően nem az képviseli, aki a leghihetetlenebb szexuális beállítottságok létjogosultsága mellett tüntet. A szó valódi értelmében vett értelmiségre meg alapvetően nem jellemző az ordenáré beszéd és viselkedés. És ez még csak nem is tartozik a polgárpukkasztás kategóriájába sem.


Ellentmondás az is, hogy míg régen a biblia volt a feministák legnagyobb ellensége, ma önmaguk igazolására még attól sem riadnak vissza, hogy ott és akkor vegyék elő és úgy magyarázzák, hogy az éppen megfeleljen a mára már szinte betegessé vált elméleteik igazolására.

A demokráciát és a női esélyegyenlőséget fenyegető veszélyt, az Európába beáramló nőellenes "kultúrát", amit pedig a szemünkkel láthatunk, a magukat meghatározó feministáknak képzelők ignorálják. Ahelyett, hogy az igazi problémával foglalkoznának, az illegális bevándorlók (amely tömeg túlnyomó többsége férfi) segítségére, migráns(férfi)lábmosásra hívnak fel, és az emberséget emlegetik. (Egy bevándorláspárti cikk írónője például a fenti fotóval illusztrálta humánusnak hitt írását!!! Vajon ennek mi köze van a feminizmushoz?) Semmiféle "nők ellen elkövetett nemi és egyéb erőszak" elleni tiltakozásról nem tudni, amelyek esetleg a migránstáborok kapuinál lehetnének megszervezve a feminista csoportosulások által. Pedig azokban a táborokban aztán elég gyakori a nők legkülönözőbb és legkegyetlenebb bántalmazása.


Emberség a hangos "feministák" részéről nem tapasztalható, annál inkább a mérhetetlen női butaság (vagy ez esetben képmutatást esetleg tudatlanság?), ami miatt eddig sem vették igazán komolyan a női mozgalmakat, és úgy tűnik, ezután sem fogják. Sem a férfiak, sem maguk a nők. Teljesen jogosan. Számomra (holott régen elhivatott híve voltam a feminizmusnak) innentől kezdve hiteltelenné vált az egész mai feminista mozgalom. A mozgalom, melynek elindítói annak idején nem azért hoztak annyi áldozatot, hogy most néhány önjelölt neoliberális gondolkodású, a világot betegesen (vagy csak tudatlanul) látó, viszont nagyon jól megfizetett, magukat jótékony civileknek nevező, más területen feltűnni nem tudó egyének felelőtlen önmutogatása legyen.

A valóságot mindenki úgy látja persze, ahogy akarja. Volt már ilyenben részünk, amikor épp a kommunizmust építettük. Most is ez van, csak most egy másfajta -izmust építünk. Ez azonban, sajnos, már nem felfelé fog fejlődni, hanem lefelé, a legmélyebb emberi sötétségbe.Hozzászólások

Adrienn, 18. 10. 2016 13:06:07
Jujj, de ocsmány csúsztatás és buta dolog összemosni a feminizmust a menekültekkel! Ocsmány, mert nők jogait és egyenlőségét nem a menekültek veszélyeztetik, hanem a mi, helyi férfiaink! Pl. az egyik országos hírű egyedük, Dalospacsirta Ákoska, aki szerint -és kb azt mondta el szebb szavakkal, hogy - a nőnek nem az a dolga, hogy karriere, élete legyen, hanem, hogy \"Asszony, kuss! Mire hazaérek legyen vacsora, utána tedd szét a lábadat és szüljél!\" Butának pedig azért buta, mert Szíriában a háború előtt kb. olyan szintű élet és társadalmi berendezkedés volt, mint nálunk a kilencvenes években. A nők tanulhattak, orvosok, tanárok, ügyvédek - ami, a mi Ákosunk szerint pl. nem jó. Halálra kövezés már az ortodox, wahabbita Szaúd-Arábiában sincs, -esetleg az ISIS uralta területeken, -ami elől a menekülnek a cikk írója által megbélyegzett emberek! Tanulni kell, és tájékozódni - nem fáj! És még egy: miért ez a nagy félelem Szlovákiában? Tudtommal 2015-ben, Szlovákiában 12 ember kért menedékjogot! Akkor meg??
Kalinka, 18. 10. 2016 14:31:50
Ha ocsmány, akkor a magyarországi magukat feministának nevező akárkik miért mossák össze???
Ildikó, 18. 10. 2016 14:35:08
Ákos az egyik legkiemelkedőbb mai magyar zenész és énekes. Adrienn, ha te ezt úgy értékeled, hogy azt mondta amit te ott összezagyváltál, akkor valószínűleg gondod lehet a szövegértéssel. Távol álljon tőlem mindenféle személyeskedés, de Ákos egyáltalán nem azt mondta, amit összehadoválsz.
Póda Erzsébet, 18. 10. 2016 17:11:36
Kedves Adrienn vagy Bárkinek Hívják! Nincs összemosva a cikkben a feminizmus a menekültekkel, talán át kéne többször is olvasni. A nők jogait abban a társadalomban, amit most ide behurcolnak, nem a menekültek, hanem az illegális bevándorlók, a nő még annyit sem ér, messziről sem, mint a mi társadalmunkban. És a feministák migráns-ügyben férfilábakat mosnak - hát akkor miről beszélünk? Tessék utánaolvasni, alaposan, mondatot a mondat után és nem átugrálva olvasni. Igen, tájékozódni önnek sem fáj, ugye? És ha kedves Adrienn vagy Bárki ön ennyire tájékozott, hogy Szlovákiában 12 ember kért menedékjogot, akkor valószínűleg jártas ezekben az ügyekben... Nem szlovákiai félelemről van szó az írásban. Ajánlom figyelmébe a legújabb híreket is: mit szól hozzá? A hír szerint a calaisi dzsungelben megerőszakoltak a minap egy tolmácsnőt? Remélem, most jó hangosan tiltakozik a nők jogainak védelmében! És azt is remélem, hogy a nevével meri a tiltakozást vállalni. A nemi erőszak ellen tiltakozik majd bizonyára, hangos és erős szavakkal, a NEMI ERŐSZAK ellen, ami messzemenőleg más kategória, mint Ákos nyilatkozata. Póda Erzsébet
zimanko, 18. 10. 2016 17:48:28
a calais-i esetről ki fog derülni, hogy 1.a tolmácsnő volt a hibás és pár nap múlva elnézést kér a migráncsoktól amiért provokálta őket 2. kiderül, hogy a hír hamis. a tolmácsnő nem nő volt hanem férfi hosszú hajjal :)
Eri, 18. 10. 2016 21:08:04
Már bocs, de én nagyonis Adriennel értek egyet!!! Szlovákiában is erőszakoltak meg már nőt, de mégsem az egész Szlovákia egy komplett erőszaktevő. Az általánosítás mindig hamis. Az itt, a menekültekre acsarkodóknak ajánlom figyelmébe a Reuters, a BBC -ha épp beszélnek angolul és nem csak a magyar kormánypropagandából tájékozódnak- vagy az Index mai írását arról, hogy mi volt a helyzet Szíriában a háború előtt. Kedves Erzsébet, -tanulni, tanulni, tanulni- a lábmosás a közelkeleti kultúrákban egy rituális dolog és a maga nemében nagyon szép: a feltétlen odaadást szimbolizálja. Jézus is megmosta a lábát a tanítványainak, Ferenc pápa is (vagy már ő is migráncsbérenc?) Hogy Ákos mennyire tehetséges, vagy sem, az ízlés kérdése, de most arról van szó, hogy mennyire hímsoviniszta és mennyire a múltban él! Hellóóóó, 2016 van! Az ő feleségének könnyű szülni és anyaként kiteljesedni, mert Ákos a haverjaitól százmilliókat kap ezért a felségnek az a dolga, hogy \"feleség\" legyen. Én dolgozom, én is szeretnék szülni még 2 gyereket a mostani mellé, de nem tudnánk megélni! Ákos pontosan azt mondta amit Adrienn leírt, és ha valaki nem érti, akkor gond van az absztrakciós képességével! Ha pedig azt kapjuk meg, hogy a nők hülyék a politikához, akkor az az ilyen cikkek miatt van!
Eri, 18. 10. 2016 21:08:36
Már bocs, de én nagyonis Adriennel értek egyet!!! Szlovákiában is erőszakoltak meg már nőt, de mégsem az egész Szlovákia egy komplett erőszaktevő. Az általánosítás mindig hamis. Az itt, a menekültekre acsarkodóknak ajánlom figyelmébe a Reuters, a BBC -ha épp beszélnek angolul és nem csak a magyar kormánypropagandából tájékozódnak- vagy az Index mai írását arról, hogy mi volt a helyzet Szíriában a háború előtt. Kedves Erzsébet, -tanulni, tanulni, tanulni- a lábmosás a közelkeleti kultúrákban egy rituális dolog és a maga nemében nagyon szép: a feltétlen odaadást szimbolizálja. Jézus is megmosta a lábát a tanítványainak, Ferenc pápa is (vagy már ő is migráncsbérenc?) Hogy Ákos mennyire tehetséges, vagy sem, az ízlés kérdése, de most arról van szó, hogy mennyire hímsoviniszta és mennyire a múltban él! Hellóóóó, 2016 van! Az ő feleségének könnyű szülni és anyaként kiteljesedni, mert Ákos a haverjaitól százmilliókat kap ezért a felségnek az a dolga, hogy \"feleség\" legyen. Én dolgozom, én is szeretnék szülni még 2 gyereket a mostani mellé, de nem tudnánk megélni! Ákos pontosan azt mondta amit Adrienn leírt, és ha valaki nem érti, akkor gond van az absztrakciós képességével! Ha pedig azt kapjuk meg, hogy a nők hülyék a politikához, akkor az az ilyen cikkek miatt van!
marcihevsen, 19. 10. 2016 08:37:06
Becsületbeli gyilkosságok... ezt is árianémetek csinálják...
Ihók, 19. 10. 2016 08:45:33
Póda Erzsébetnek: ne fárassza magát, amőbákkal nem érdemes vitába szállni. :D
Ihók, 19. 10. 2016 08:52:55
Adriennerának: bizonyára te is mosod a pasid lábát, és az erőszaktevő pasiknak is vannak jogaik, azok lábát is meg kell mosni, nem? és nem lehet általánosítani, ha egy pasi egyszer erőszakol, meg kell adni a jogot neki a teljes élethez. diszkirminációóó!!! annyi marhaságot, amit összeírsz tényleg nehéz követni. aki indexes olvas eleve egy \"szinvonal\"...
Adri, 19. 10. 2016 13:32:35
Úgy látszik, hogy ti is inkább a fidesz propagandát választjátok a gondolkodás helyett! (Én egy másik Adrienn vagyok)
miki, 19. 10. 2016 14:26:59
Hihetetlen!!! Ákos ellen így kirohantok a migriket meg véditek. Ezért nem hiszek én a nők közötti egyenlőségben!!! Csúnya leszek megérdemlitek a kölnihez hasonló nemierőszakot esküszöm!!! A nőknek egyszerűen nem adott Isten elég eszet. Már bocs talán van kivétel...
Pistike, 25. 10. 2016 16:42:47
Azért az nem normális, hogy kommentelő adriennek Ákost hozzák fel rossz példának, és a feleség és nőverő migriket meg meg akarja védeni!!! Istenem Ákos szavakat mondott!!! Azok a pasik meg erőszakoskodnak gyerekekkel, nőkkel... Azok többsége primitív vadállatok. És hogy jön ide a fidesz??? Akinek gondolkodni kéne az ebben az esetben az adriennek díszes társasága. De akinek Isten nem adott eszet annak nincs mivel. Értjük értjük.
Bogi, 25. 01. 2017 17:41:54
Az erőszak és migráció összefüggéseiről egy elgondolkodtató videó: https://www.facebook.com/magyarinfo/videos/10153824272083467/ A kölni eset kapcsán indított kiáltvány és hogy hányan írták alá: http://kettosmerce.blog.hu/2016/01/15/nemet_feministak_kialtvanya_ellenezzuk_a_nemi_eroszakot_es_a_rasszizmust Mindig érdekes nézni, ahogy a hozzászólókból előtör az ellenséges szexizmus, ami kutatások alapján legerősebben függ össze nemi erőszak esetén az áldozat hibáztatásával, és elmondják, hogy minden nő ostoba, mert nem értik meg, hogy a migránsok nem tisztelik őket. Vajon ezek az emberek a migránsokat vagy a nőket utálják jobban? (Egy válasz: mindkettőt, mert az előítéletek összefüggnek.)
Bajtay_Csordáss, 09. 03. 2017 12:37:56
Bogi, ne csúsztass. \"minden nő ostoba, mert nem értik meg, hogy a migránsok nem tisztelik őket\" -ilyet senki sem mond. A feministák azok, akik nem értik meg, hogy a migránsok nem tisztelik a nőket. Szóval nem minden nő ostoba, csak a gender-mániás, migránsrajongó feminista horda. :D Egyébként szó sincs áldozathibáztatásról, mivel senki sem a nemi erőszak áldozatait hibáztatja, hanem azokat a hipokrita feministákat, akik a fehér, hetero férfiakkal kapcsolatban mindenbe \"áldozathibáztatást\" meg \"ellenséges szexizmust\" próbálnak belemagyarázni, ugyanakkor behunyják a szemüket és ignorálják a tényeket, ha szóba kerül pl. az iszlamisták egyértelmű nőellenessége.
@


Kapcsolódó cikkek

Vissza a gyökerekhez

Póda Erzsébet

Két nő talán mindig jobban megérti egymást, mint egy nő meg egy férfi...

2016.2.19.    24


Kutyák és nők

Póda Erzsébet

Hogyan függ össze december, a kutyák és a nők?

2016.1.8.    6

A rovat további cikkei

Női kategóriáink

Póda Erzsébet

Nők: férjezettek, elváltak, szinglik, újraházasodtak, gyermektelenek, sokgyermekesek.

2021.2.26.    26


Egyedül

Póda Erzsébet

Nemrég egy idézet indult körútjára a közösségi oldalon: „Ha összebarátkozol saját magaddal, sosem leszel egyedül.”

2020.10.17.    17


Független

Tilajcsík Dóra

A „függetlenség” kifejezést hallva az utóbbi években valahogy mindenki elborzad.

2020.6.27.   


És mivel folytatódik? (2)

Póda Erzsébet

A lélekbúvárok szerint az egész nagyon egyszerű: az ember papírt és ceruzát vesz a kezébe, és feljegyzi a házasság mellett szóló érveket.

2020.5.8.    9


Az esküvővel kezdődik (1)

Póda Erzsébet

A házasság arról szól, hogy a kezdeti eufórikus, érzelmekben gazdag időszakot felváltják a szürke hétköznapok.

2020.4.26.    10


Nőnap – a miénk!

Póda Erzsébet

Ünnepeljük-e a nőnapot vagy sem? Egy ideje nagy dilemma.

2020.3.8.    31


Érzékhiány

Póda Erzsébet

Azt mondják, a nők intuitív lények: előre megéreznek, kitalálnak dolgokat...

2019.10.16.    6


Az utolsó „boszorkány”

Jády Mónika

A svájci Glarusban fényinstallációval, valamint irodalom- és kultúrtörténeti körúttal emlékeznek a több mint 200 éve kivégzett Anna Göldire.

2019.9.7.    22


Megint nőies

Póda Erzsébet

Ki a nőies és ki nem az? Mit kell tenni a nőiességért? Egyáltalán: mitől nő a nő?

2019.7.1.  2    15


Kényszer és ártalom

Tompa Orsolya

A nők elleni erőszak évek óta beszédtéma. Mindig hallhatunk, olvashatunk róla, láthatunk sokkoló videókat, amelyek a témáról szólnak. Kis házi felmérésünk a témáról.

2018.11.25.    5