Esküszegés


Nagy Csivre Katalin  2021.10.28. 11:06

Krisztus előtt kb. 400-ban hangzott el Hippokratész kijelentése: „A beteg java a legfőbb törvény! (Salus aegroti, suprema lex esto!)

És ezzel a szent igével esküszik minden leendő orvos a gyógyításra, a hivatására – a hívatására! Mi történt a több száz év alatt, ha 2021-ben, egy európai országban nem mehet beteg ember az orvoshoz? Igazoltan egészségesnek kell lennie annak, aki gyógyítást, orvosi ellátást igényel(ne)! Hogy lehetséges ekkora hazugságot fenntartani? Azt látom, hogy egy nagyságra méltó szakma fekszik le elmebeteg, parazita, gyilkos hatalomvezérek diktálta törvényeknek, miután arra tett esküt: „A beteg java a legfőbb törvény!”Tisztelet a kivételnek –, de mindenki, aki kisgyerekek indokolatlan tömeges oltásában közreműködik, az bűnös. Aki pedig hallgat, az bűnrészességben cinkos egy felnövekvő generáció testi-lelki épségének veszélyeztetése alapos gyanújában. Az orvoslás és a pedagógia a legjobban szelektált pálya és a legszigorúbban szűrt szakma kellene, hogy legyen! Az, hogy a morálisan szobatisztátlanok, a pszichopaták, vagy az alkalmatlanok szelekciója nem történik meg időben – vagy soha – az a nyugatias modernitás tragédiájához vezetett, benne az ember legnagyobb kor- és kór(!)tünetével: a gátlástalan, gyógyíthatatlan hatalomvággyal, ami utat enged annak a tervezett high-tech világdiktatúrának, aminek része és eszköze(!) az ember biológiai szervezete....

Mindenesetre érdekes és tanulságos idők szemtanúi lehetünk. Egy nagy formáló „műtét” hajttatik végre a ma élő emberiségen, és, ugye, egész kis beavatkozások alkalmával is „elkábítják” a pácienst, hogy ne fájjon, és természetesen még inkább, hogy ne is ficánkoljon az alany!

Földlakó, kedves barátom. Kell még több anesztetikum? Vagy inkább ébresztő? Esetleg le sem fekszel a „gyógyító” kezeknek? Nos, miután az emberiség kialudta a részegségét, és az, hogy ki vagy mi kel fel a műtőasztalról, az a jövő zenéje. Bár úgy tűnik, a lapok rég le lettek osztva.... Acta alea est. Aki szerint ez fikció, annak nincs többé mondanivalóm. Olvasson inkább bulvárlapokat!

Fotó: Pixabay

Írásunk a Csallóköz hetilap cikke alapján készült.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.