Gondolatok a szabadságról


Nagy Csivre Katalin  2023.9.13. 18:17

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

A szabadság spanyolul libertad, a latin libertas szóból ered. Aki ma körülpislant a világban, látja, hogy minden önmaga fonákja. Minden. Az egészségügy nyomán soha nem látott betegségek, generációs nyavalyák jelentkeznek, a hírközlés valójában a tudat manipulációja, nettó propaganda, az közoktatás pedig a tömeges butítást végzi, ahol a jólinformáltság lesöpri a valódi értelmet és intelligenciát.És itt a szabadság: a libertad… az, ami a leginkább ezt a torzulást láttatja annak, aki valóban figyel. A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ az egyénnek azzal az illúziójával, hogy ő bizony szabad, és elfogadó. Valójában pedig: szabados és korlátolt. Az ember soha nem volt ennyire távol a szabadságtól, mint most. Erre ott volt a kovid felvilágosító ideje, maszk nélkül leplezte le a látszatliberalizmust, ami évek óta arra kondicionált, hogy a biztonság fontosabb mint a szabadság. Ezt erősítette meg mindenki, aki egy tűszúrásért papírfecnit volt hajlandó elfogadni: mondjuk, hogy eljusson vele a kocsmáig. Erre (is) kellett a világcirkusz, mintegy remek szimuláció, egy kísérlet, ami igazolta a várakozásokat.

Tragédia!

Láthattuk, amint az emberek önként mondtak le saját szabadságukról VÉLT biztonságuk érdekében. Kellett a „papír”, a kiváltságos jog, a „szabadság” érdekében. Első körben még csak papírt kapott a rabszolga. A technológia rég készen van a pecsétre – 0,1 köbmilliméteres QR kódokra, algoritmusok vezérlete kapukra, és jól programozott utakra. De!.Ki a programozó? Tudjuk már? A kovid hatalom és pénzrablás volt, öbillió dollár cserélt gazdát és került a leggazdagabbak zsebébe. A háború miatti szankciók és a hamis „haragoszöld” klímahisztéria pufogtatása ennek a folytatása. Erről szól a mai liberális demokrácia, ahol a jog megelőzi az igazságot, az erkölcs a becsületet, és az elnyomás a harcosságot.

Így van a „szabad” ember lefegyverezve. Akinek szeme van, azt nem téveszti meg a legszínesebben lobogó liberÁL zászló sem, mert az a legszürkébb, uniformizált, puha, meleg, agyonkontrollált, és kiszabott pályákon mozgó, szuperbiztonságos, virtuÁLis, mesterséges jövőbe galoppozik az öntelt, diadalmas, technikai zsenivel, aki szabadon választott „szabad” prédája a szabadságának – s aki hiába fogja várni a napot, hogy a Föld élő természete letörli majd természeti katasztrófáival szája sarkáról az emberiség nyomát is. Ő ott marad örök fogoly „szabadon”. Szóltam...Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.   


Szivárványos világbéke

Póda Erzsébet

A fogyasztói társadalom kényelmébe süppedve talán nem is vesszük észre, micsoda propaganda vesz bennünket körül.

2023.1.23.   


Ünneplés

Póda Erzsébet

Pár éve még arról cikkeztünk, miért nem tudjuk a helyén kezelni az év egyes ünnepeit.

2022.12.11.    6